• Etusivu
  • Talo

Kaapistojen kiinnitys ilman taustatukia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 30.04.2020
20204_64428.jpg
Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.

Gyproc Habito® -levy soveltuu kaikkialle minne perinteinenkin kipsilevy, mutta erityisesti se soveltuu kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit sekä sairaalat.

Kotien keittiökaapistojen asennusvaiheessa Habito®-levy osoittaa erinomaisuutensa, sillä levy vähentää kaapistojen kiinnittämisessä tarvittavaa esityötä. Koska Habito®-levy kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla, voi kaapistojen kiinnityspisteet hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Et siis tarvitse lisätukia levyn taakse.

Näin kiinnität kaapistot Gyproc Habito® -levyyn

Habito kannattelee myös keittiön kaapit

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin.

Kuormituslaskennan edellytykset

  • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
  • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
  • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
  • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
  • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
  • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
keittiö
kipsilevyt
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?
20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20151_42096.jpg
Paloluokiteltuihin rakenteisiin uutuuslevy
Tiesitkö, että Gyprocin kevytrakennejärjestelmillä voidaan kipsilevyrakenteita käyttäen saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset? Kipsilevyn palonsuojaominaisuudet perustuvat levyyn kemiallisesti sitoutuneeseen veteen, jota Gyproc-levyssä on jopa 20 %. Levyissä oleva vesi höyrystyy hitaasti kun palosta vapautuva energia tunkeutuu kipsilevyyn. Näin kipsilevy estää levyn toisella puolella olevien rakenteiden sekä aineiden voimakkaan kuumentumisen palon sattuessa.
20149_41060.jpg
Toteuta kotiisi kaarevia pintoja käyttäen kipsilevyä
Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat tämän päivän sanoja, ja se näkyy myös ihmisten kodeissa. Esimerkiksi oleskelutiloihin sijoittuvat kaarevat väliseinät eivät ole mikään harvinainen näky. Onnistuuko sellaisen toteutus muuten kuin kiveä käyttämällä? Kyllä, Gyprocin kipsilevyjä on mahdollista taivuttaa niin seinä kuin kattopinnoissakin. Taivuttaminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa – menetelmä on nopea oppia ja vaatii vain huolellisuutta.
20195_58150.jpg
Miten tehdään puurunkoinen väliseinä?
PuurunkoPuurunkoiseen väliseinään kannattaa valita runkomateriaaliksi mitallistettua ja hyvälaatuista puutavaraa. Kun runkotavara on jo valmiiksi kuivaa, vältytään seinärakenteen turhalta vääntymiseltä. Runkojaoksi yleensä valikoituu runkotolpan keskeltä keskelle mitattuna 600 mm oleva mitoitus. Muina vaihtoehtoina voidaan käyttää runkojakoja k-k 300 ja k-k 400 mm esimerkiksi silloin, kun seinä on tarkoitus laatoittaa.Runkotolpitukseen tarvitsee asentaa lisätuennat ennen seinien levytystä pesualtaita sekä muita seinään kiinnitettäviä raskaita esineitä, esimerkiksi kaappeja varten. Myös sähkörasioille tarvitsee tehdä tukeva alusta. Käytettäessä Gyproc Habito® -levyä kaapistot ja muut seiniin ripustettavat raskaatkin esineet on sen sijaan mahdollista asentaa levyyn suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Habito®-levyä kannattaa muutenkin harkita vaihtoehdoksi, sillä sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Lue lisää Habitosta täältäSeiniin äänieristämistä varten laitettava pehmeä villa kannattaa valikoida rungon paksuuden mukaan, jolloin villa ei pullista kipsilevyseinää.Lue lisää Habitosta!Lue lisää Gyproc -kipsilevy vaihtoehdoista
20235_81710.jpg
Kolme erilaista ratkaisua kosteiden tilojen seinään
Kodin tiloista kylpyhuone on se, joka joutuu eniten alttiiksi kosteusrasituksille. Etenkin lapsiperheissä vesi lentää korkealle ja laajalle naurunremakan raikaessa. Mutta myös aivan perinteinen arkinen käyttö, kuten suihkussa käynti, altistaa kylpyhuoneen seinä- ja lattiapinnat suurelle vesimäärälle. Vaikka usein luullaan, että laatoitus on vesitiivis ja takaa turvalliset rakenteet, on totuus kuitenkin toinen. Tästä syystä märkätiloissa käytettävä vedeneristystyö sekä huolellinen levysaumaus ja tiivistystyöt on tehtävä tarkkuudella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton