Toimivin keittiö mukautuu arkeen

Moni viettää nyt kotona enemmän aikaa kuin koskaan ennen ja erityisesti keittiö on kovalla kulutuksella. Kun keittiötä ei suunnitella vain keittiötoimintojen mukaan vaan monipuolisesti päivän kaikki toiminnot huomioiden, saadaan arjesta entistä sujuvampaa!

Keittiön on jo pitkään sanottu olevan kodin sydän, ja tottahan se on; keittiö on usein paikka, jonka kautta päivä kulkee aamusta iltaan.

Päivä käynnistyy keittiöstä

Niemekkeellisestä tai saarekkeellisesta keittiöstä on erityisen hyvä startata päivä, jatkui se sitten toimistolla tai kotikonttorilla. Aamukahvin ja aamiaisen voi nauttia saarekkeen äärellä samalla, kun sopii päivän kulusta ja laittaa lapsille aamupalan saarekkeelle tarjolle.

Vida_17_inkku

Keittiö etätyöpisteenä

Moni meistä tekee nyt töitä kotoa käsin, ja tapa varmasti jatkuu myös poikkeusarjen jälkeen. Kun keittiösuunnitelmissa on huomioitu myös muut kuin perinteiset keittiötoiminnot, tulee sen käytöstä entistä monipuolisempaa. Hyvässä etätyöpisteessä kaikki on sopivasti lähellä. Läppäri, kuulokkeet ja muistikirja ovat käyttövalmiina niemekkeen laatikoissa, jonne ne piiloutuvat yhtä näppärästi työpäivän jälkeen.

Vida_13_tyopiste-lowres_1080p

Keittiö koululaisen läksypisteenä

Käsi rehellisesti ylös, kuinka monessa kodissa koulutehtävät tehdään oikeasti omassa huoneessa? Pikku-koululaisen läksyt sujuvat kivemmin, kun apu ja seura ovat lähellä, vaikkapa päivällisvalmistelujen lomassa. Tehtäväkirjat voi sujauttaa lopuksi omaan vetolaatikkoon, josta tilalle tulevat piirustusvälineet tai lautapeli yhteisiä pelihetkiä varten. Kun osa niemekkeestä suunnitellaan ilman perinteisiä alakaappeja, sen äärellä on helppo istua ja työskennellä.

Vida_10_inkku

Keittiö ruokailutilana

Niemeke tai saareke voidaan suunnitella myös niin, että tason alla ei ole perinteisiä alakaappeja tai laatikostoja. Näin syntyneen saarekkeen äärellä on mukava istua ja se muuntautuu helposti myös ruokapöydäksi.

Vida_36_1920

Parhaat juhlat ovat keittiössä

Parhaimmillaan keittiö taipuu niin arkeen kuin juhlaan. Piilota arki laatikoihin, kata niemeke juhla-asuun ja valmistaudu ottamaan vieraat vastaan!

Vida_27_inkku

Katso lisää vinkkejä, kuinka A la Carten uutuus, Vida-keittiö mukautuu arkeen. Monipuolisia modulaarisia Vida-elementtejä voi yhdistellä lähes rajattomasti omaan elämäntyyliin sopivaksi kokonaisuudeksi.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
4.5.2020