Valaistus osana älykotia
Mitä kodin älykäs valaistus tarkoittaa ja minkälaisia hyötyjä se tuo?

Valaistus on ehkä tunnetuin ja helpoin tapa tehdä kodista älykäs. Älyvalaistus lisää asumismukavuutta, tuo huolettomuutta ja säästää energiaa.

airam_valoa_asuntomessuilla

Älyvalaistuksella tarkoitetaan valaistuksen ohjausta ja eri valaistustilanteiden luomista. Automatiikalla tilanteita voi myös ennakoida: yöaikaan liikkuessa valaistus ei syty täydellä teholla ja päivällä valaistus voi tukea virkeyttä. Liike- ja läsnäolotunnistimiin yhdistetty valaistus on päällä vain tarvittaessa ja säästää näin sekä energiaa että euroja.

Älyvalaistuksen voi ulottaa myös pihavalaisimiin ja kiinnittää erityistä huomiota kulkuväylille ja sisääntuloon. Valaistuksen ajastus ja etäohjaus tuovat turvaa, sillä valoa karttavat murtovarkaat pysyvät näin todennäköisemmin loitolla esimerkiksi lomamatkan ajan.
 

Muista! Kodin älykkäät ohjausratkaisut ovat myös sijoitus tulevaisuuteen: ne nostavat kiinteistön arvoa ja myyntihintaa.

Lataa Älykäs valaistus osana älykotia -opas >>>

Valaistuksenohjaukseen on tarjolla monenlaisia langallisia ja langattomia ratkaisuja, jotka vaativat eri määrän ohjelmointia ja asennusosaamista. Yksinkertaisemmillaan valaistusta voi muokata vaihtamalla lamput ja himmentimet led- ja äly-yhteensopiviksi.
 

Tiesitkö? Ääniohjaus on kodinvalaistuksessa kasvava trendi.

Omaan kotiin sopivaa valaistusta suunniteltaessa kannattaa kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Ammattilainen osaa helpommin nähdä kokonaisuuden ja ehdottaa budjettiin sopivia ratkaisuja, joita ei itse tulisi välttämättä edes ajatelleeksi. Myös muunneltavuus ja varautuminen tuleviin tarpeisiin tulevat asianmukaisesti huomioiduiksi.

rakentajat_some_kuva
Airam tarjoaa suunnitteluapua ammattilaisille. Suunnitelmien tueksi valaisimista voi ladata tiedostot 3D-mallintamista varten helposti verkosta. 3D-mallin avulla tuotteen ulkonäkö, tilan tarve ja sopivuus kohteeseen voidaan todeta jo suunnitteluvaiheessa. Lue lisää >>>
 
Julkaistu
4.5.2020