Kesähuone pihalle kolmella tavalla

Nykyään omalle pihalle tai mökille rakennetaan monen moista, viihtyvyyttä ja tilaa lisäävää rakennusta. On grillikatosta, kesäkeittiötä, kesähuoneita, vierasmajoja ja vaikka mitä. Piharakennuksilla saadaankin aikaan tarvittava lisätila esimerkiksi vieraiden majoittumiseen tai juhlien pitoon. Kesäkeittiö palvelee mökillä pienen keittiö jatkeena ja kesällä onkin ihanaa päästä ulos ruoanlaittoon. Lisää vielä takka kesähuoneeseen lämmönlähteeksi. Artikkelin lopussa annamme neuvot, miten sen teet.

Kesäkeittiöösi voit hankkia mitkä tarvittavat osat tahansa tai vain yhden kerrallaan. Aivan miten budjettisi antaa myöden.Kesäkeittiöösi voit hankkia mitkä tarvittavat osat tahansa tai vain yhden kerrallaan. Aivan miten budjettisi antaa myöden.

Kesäkeittiö pienelläkin budjetilla

Kesäkeittiön tekemistä ei tarvitse aloittaa aina suureellisesti. Voit asentaa pihalta jo löytyvään katokseen uuden kesäkeittiön tai vaikka vain omiin tarpeisiisi sopivia osia siitä. Esimerkiksi Jalotakan valikoimasta löydät koko kesäkeittiön tai vaikka pelkän kaasuhellan. Voit koota haluamasi kokonaisuuden budjettisi ja tarpeidesi mukaan. Jos sinulta löytyy vanha keittiön pöytätaso, jonka haluat uusiokäyttää pihakeittiössä sekä grilli, voit hankkia vain pelkän pesualtaan ja huuvan.

Jalotakan kesäkeittiöt on valmistettu teräksestä, jonka pinnalla on tyylikäs grafiitin harmaa pulverimaalaus. Runko kestääkin erinomaisesti Suomen vaihtelevia vuodenaikoja. Arvokkuutta kesäkeittiöön luo aidosta graniitista tehty pöytätaso. Kesäkeittiö on kokonaisuudessaan valmistettu Suomessa.

Työtaso kaasuliedellä.Työtaso kaasuliedellä.
Työtaso tiskialtaalla.Työtaso tiskialtaalla.

Kesäkeittiö ei välttämättä tarvitse edes katosta toimiakseen, mutta Suomen kesät huomioon ottaen, katos saattaa kyllä tulla tarpeeseen. Yksinkertaisimman suojan säältä kotikonstein saat, jos katat pergolan valokatteella tai rakennat pienen ja kevyen katoksen mökin seinälle.

Monipuolista käytettävyyttä

Jos umpinainen mökki tai huvimaja ei kiinnosta on hyvänä vaihtoehtona laavun rakentaminen. Siellä voit paistaa makkarat, grillata ja tehdä vaikka muurinpohjalettuja ja pannukahvia. Hyvin tuulettuvassa kodassa paistat silakatkin käryttämättä koko taloa. Jalotakan KotaLaavun pystytät hetkessä, eikä laavu tarvitse kuin yksinkertaisen harkkoperustuksen alleen. KotaLaavussa on lisäksi kaikki mukana huuvaa ja grilliä myöten. Laavuun voit hankkia lisävarusteena kätevän, kankaisen sääsuojan, jolla voit tarvittaessa peittää koko oviaukon.

Laavun voit hankkia nyt lisävarusteena sääsuojan oviaukkoon.Laavun voit hankkia nyt lisävarusteena sääsuojan oviaukkoon.

Kesähuone takalla

Modernia muotoilua, jossa kahdella seinällä liukulasiovet - Jalotakan kesähuone Kukourista saat joko kesäjuhlien olohuoneen takalla tai käytännöllisen kesäkeittiön. Kukouriin voidaan asentaa takka lisälämmönlähteeksi. Takalla varustettuna kesähuone on mukavasti käytettävissäsi ympäri vuoden. Kesähuoneena tai -keittiönä Kukouri sopii terassin yhteyteen ja muotoilunsa ansiosta sulautuu mukavasti nykyiseen rakennuskantaamme.

Lue lisää myös Villa Seiskarista ja Villa Havourista. Molemmat mallit sisältävät upean katetun terassiosan liukulasiseinäisen huoneen lisäksi.

Jalotakan uutuus 2020, upea kesähuone- tai kesäkeittiökäyttöön soveltuva Jalotakan Kukouri.Jalotakan uutuus 2020, upea kesähuone- tai kesäkeittiökäyttöön soveltuva Jalotakan Kukouri.

Valitse sopiva takka kesähuoneeseen

Takkoja löytyy monenlaista ja moneen eri tarkoitukseen: tunnelmatakka, varaava- ja puolivaraavatakka, kiertoilmatakka ja lisäksi vielä kamiinat. Kaikki takkamallit eivät sovellu ulos käytettäväksi. Sopivimmat takat ulos kesähuoneeseen ovat kevyttakat, eli pienet kiertoilmatakat, ja kamiinat. Ne luovuttavat lämpöä ulos heti ja lämmittävät tilan nopeasti. Lämmön tuotto loppuu heti kun tuli sammuu takassa. Suurikuutioisen tilan saat nopeasti lämpimäksi kamiinalla. Sekä kevyttakka että kamiina sopivat pieneenkin tilaan kokonsa puolesta ja ovat mukavia tunnelmaluojia.

Contura takkamalliston kevyttakkoja: Contura 810 Style, Contura 51 ja Contura 586G style.Contura takkamalliston kevyttakkoja: Contura 810 Style, Contura 51 ja Contura 586G style.

Kevyttakasta tai kamiinasta teet toimivan kokonaisuuden yhdessä teräshormin kanssa. Lisää tietoa teräshormeista täältä >>

Varaavat takat taas lämpiävät liian hitaasti, lämmittääkseen tilan heti. Varaavia takkoja tulisi myös lämmittää säännöllisesti, jotta niistä saadaan paras teho irti. Varaava takka kerää lämpöenergiaa tiili- ja kivimassaan ja luovuttaa sitä tasaisesti pitkään, joka ei ole tarkoituksenmukaista ulkona kesäolohuoneissa ja -keittiöissä.

Jotuel kamiinamalleja: Jotuel F 520, Jotuel F 100 ECO-LL ja Jotuel F 105-LL.Jotuel kamiinamalleja: Jotuel F 520, Jotuel F 100 ECO-LL ja Jotuel F 105-LL.

Nettitakasta löydät erittäin monipuolisen valikoiman pihakeitaaseen sopivia takkoja. Usean valmistajan valikoimasta löytyy varmasti mieleinen ja tilaan sopiva malli. Nettitakasta voit hankkia myös JT-teräshormin samaan kuljetukseen.

Jokainen takantarve on uusi ja erilainen, siksi nettitakasta otetaan sinuun yhteyttä vielä ennen toimitusta ja varmistetaan, että kaikki tarvittava on paketissa mukana, sekä tilattu takka tilanteeseen sopiva malli.

Jyrkin käyrä kuvaa kiertoilmatakan toimintaa. Lämpöä tulee
heti, mutta loppuu, kun tuli sammuu. Varaava takka luovuttaa lämpöä vasta
viiveellä (pitempi käyrä).

Jyrkin käyrä kuvaa kiertoilmatakan toimintaa. Lämpöä tulee heti, mutta loppuu, kun tuli sammuu. Varaava takka luovuttaa lämpöä vasta viiveellä (pitempi käyrä).

VINKKI! Kun vertailet lämmönluovutustehoja, muista aina vertailla samalla periaatteella toimivien takkojen lukuja, jotta saat oikean kuvan takkojen eroista.
 
Julkaistu
30.4.2020