• Etusivu
  • Rakentaminen

Suomen Asuntomessut tiedottaa: Tuusulan asuntomessujen siirtoa valmistellaan elokuulle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.04.2020
20204_64276.jpg

Kuva: Pixabay

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Tuusulan kunta valmistelevat Asuntomessujen siirtoa elokuulle ja noudattavat siten Valtioneuvoston 22.4.2020 antamaa ohjeistusta yleisötapahtumista.

Asuntomessujen siirron valmistelu pidettäväksi 3.-30.8.2020 on aloitettu. Samalla huomioidaan se, että valtioneuvosto tekee näillä näkymin uuden arvioinnin yli 500 hengen yleisötilaisuuksista kesäkuun alussa. Jos messuja ei pystytä toteuttamaan elokuussakaan, mietitään pienimuotoisempaa, uudenlaista yleisötapahtumaa myöhemmälle syksyyn.

"Meille on tärkeintä varmistaa ihmisten turvallisuus ja hyvinvointi. Olemme seuranneet koronaepidemian vaikutuksia suuriin yleisötapahtumiin jo heti tilanteen vakavuuden selvittyä. Siksi aloitimme eri vaihtoehtojen pohdinnan hyvissä ajoin. Joka tapauksessa Rykmentinpuistoon nyt valmistuva upea alue ja kiinnostavat kodit tullaan esittelemään suurelle yleisölle, tavalla tai toisella", taustoittaa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Rykmentinpuiston messualue valmistuu aikataulussa

Rykmentinpuisto kokonaisuudessaan on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista aluerakentamishankkeista. Alueesta rakentuu jopa 15 000 asukkaan asuinalue. Vaikka messutapahtuman ajankohta nyt siirtyykin eteenpäin, messualueen kotien ja yleisten alueiden rakentaminen Rykmentinpuistossa Tuusulassa edistyy ja kohteet valmistuvat aikataulussa.

"Meille on rakentumassa Rykmentinpuistoon upea messualue, josta voimme olla ylpeitä ja joka kuvastaa uudenlaista Tuusulaa monipuolistaen mielikuvaa asumisesta täällä", toteaa Asuntomessut Tuusulassa -projektin projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnasta.
"Rykmentinpuiston asuntomessualueella on tehty paljon asioita uudella tavalla esimerkiksi kestävään kehitykseen ja energiaan liittyen. Näitä opittuja asioita voidaan hyödyntää jatkossa muidenkin asuinalueiden rakentamisessa", jatkaa Uusikulku.
"Asuntomessuprojekti on ollut alkupamaus koko Rykmentinpuiston asuinalueen käynnistämiselle. Messualueen ympäristössä on parhaillaankin käynnissä neljän eri kerrostalokorttelin rakentaminen ja suunnitteilla useita uusia hankkeita, kuten Hirsitaloteollisuuden hiilineutraali My Town! -hanke", kertoo Tuusulan pormestari Arto Lindberg ylpeänä.

Koronatilanne korostuu valmiussuunnittelussa

Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan kaikkien rakentamisessa ja muissa järjestelyissä mukana olevien tahojen keskuudessa.

"Seuraamme koronatilannetta ja noudatamme valtioneuvoston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita ja määräyksiä. Lisäksi koronavirus-epidemiaan varaudutaan viranomaisten suositusten mukaisella toimintamallilla messujen turvallisuussuunnitelmassa, toteaa operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta.

Lipunmyynti messuille on auki normaalisti koko ajan. Mikäli viranomaiset ohjeistavat peruuttamaan yleisötapahtumat vielä elokuussakin, on asiakas oikeutettu saamaan ostetun pääsylipun hinnan takaisin.

Asuntomessuja jo 50 vuotta

Jo 50 vuoden ajan eri paikkakuntien messualueille on noussut koteja, jotka ovat innostaneet ja inspiroineet suomalaisia. Ensimmäiset messukodit nousivat niinikään Tuusulaan vuonna 1970. Tänä vuonna Tuusulan asuntomessuilla esitellään monipuolista elämisen taidetta tulevaisuuden kyläkaupungissa, jossa on mahdollista asua eri elämänvaiheissa.

Rykmentinpuiston messualueelle nousee yli 100 asuntoa. 41 messukohteen asukkaiden ja asumiseen liittyvät valinnat koskien esimerkiksi rakennustapaa, sisustusta, energiamuotoa kerrotaan tänäkin vuonna.

"Juhlimme tänä vuonna Asuntomessujen puolivuosisataista matkaa, jota on taivallettu yhdessä suomalaisten kanssa myötäeläen muutoksissa ja ennakoiden tulevaa. Siksi tässä haasteellisessa tilanteessa haluamme omalta osaltamme tukea ja kannustaa suomalaisia jakamalla tietoa ja inspiraatiota kanavissamme", sanoo Anna Tapio ja katsoo samalla luottavaisesti eteenpäin."Tulevienkin vuosien messuhankkeet on sovittuna jo vuoteen 2025 asti ja etenevät hienosti."

Lähde: Suomen Asuntomessut, lehdistötiedote 23.04.2020

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20149_41060.jpg
Toteuta kotiisi kaarevia pintoja käyttäen kipsilevyä
Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat tämän päivän sanoja, ja se näkyy myös ihmisten kodeissa. Esimerkiksi oleskelutiloihin sijoittuvat kaarevat väliseinät eivät ole mikään harvinainen näky. Onnistuuko sellaisen toteutus muuten kuin kiveä käyttämällä? Kyllä, Gyprocin kipsilevyjä on mahdollista taivuttaa niin seinä kuin kattopinnoissakin. Taivuttaminen on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin miltä se kuulostaa – menetelmä on nopea oppia ja vaatii vain huolellisuutta.
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
20116_26674.jpg
Tee muistilista messuille
Mäntyharjun loma-asuntomessualueella viimeistellään vielä pihoja, mutta muutoin alue alkaa olla valmis vastaanottamaan messuvieraita. Mäntyharjun loma-asuntomessut avatutuvat heti juhannuksen jälkeen maantantaina ja ovat avoinna kaksi viikkoa.Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011
20156_43822.jpg
Uuden talon terveydelle on ilmanvaihto tärkeää
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on osa tervettä taloaTalot ja asunnot rakennetaan aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa sen, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä:Ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. ja Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman kuluttamatta liikaa talosi energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20133_34316.jpg
KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä
Ohjelmoitava KNX-kodinohjausjärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaanKaikkia kodin toimintoja voidaan ohjata yhdestä paikastaYksinkertaisimmillaan kodin sähköistystä voi ohjata yksittäisten laitteiden esimerkiksi säätimien ja läsnäolotunnistimien avulla. Tai kaikkea voi ohjata helposti yhdestä paikasta KNX-taloautomaatiolla. Käyttö perustuu yksilöllisesti ohjelmoitaviin tilanteisiin ja toimintoja voi ohjata myös matkapuhelimen avulla.Lue lisää KNX-kodinohjausjärjestelmästä
20117_27219.jpg
Hallit ja osastot
Messuilla tutustumisen pääpaino on luonnollisesti esiteltävissä kohteissa, mutta arvokasta tietoa ja muuta mielenkiintoista löytyy myös alueen näyttelyhalleista ja talojen yhteydessä olevista osastoista.Messuilla onkin syytä olla tarkkana. Uusia ideoita löytyy aina. Jopa vuodesta toiseen asuntomessuja kiertänyt toimittajakin tuppaa joka kerta yllättymään.Autotallien ja ulkoalueiden osastojen lisäksi Rakentaja- ja Sisustajahalleissa on runsaasti näytteilleasettajia. Muista myös tutustua Tuotetaloon (Kohde 16), jossa rakenneratkaisut ovat nähtävissä.Lisätietoa asuntomessuista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton