Sisusta led-valoilla ja seinävalaisimilla

Led-valaisimet ovat monipuolisia sisustuselementtejä, joilla voidaan tehokkaasti rytmittää tilan muotoja tai tuoda esiin sisustuksen värejä ja materiaaleja. Valaistuksen suunnittelu on tärkeää onnistuneessa sisustuksessakin, koska sillä tehdään kodin tunnelma ja toiminnallisuus. Kiinteillä led-valaisimilla on paikkansa monissa kodin tiloissa, kuten käytävillä, olohuoneessa tai portaikossa.

Olohuoneen seinävalaisimina valkoiset 170 cm korkuiset LINE-valaisimet.Olohuoneen seinävalaisimina valkoiset 170 cm korkuiset LINE-valaisimet.

Seinävalaisimilla voidaan korostaa ja avartaa

Kiinteästi paikoilleen asennettavat seinävalaisimet tuovat tilaan avaruutta ja korostavat tilan rajauksia tai muotoja. Pitkänmalliset seinävalaisimet esimerkiksi olohuoneessa antavat kaunista epäsuoraa valoa, ja tila tuntuu lähestyttävältä ja avaralta. Kohdevaloa saadaan tyylikkäästä jalkalampusta, jossa on led-polttimo.

Hankalasti sisustettavat portaikot saadaan led-seinävalaisimella sekä turvallisiksi että ilmeikkääksi seinälle syntyvien valokuvioiden myötä. Valaisimesta saa valon avautumiskulmaa säätämällä valokeilan leveyden yksilöllisesti sopivaksi.

FUNK-seinävalaisin tuo ilmettä portaikkoon. Led-valon avautumiskulma on säädettävissä.FUNK-seinävalaisin tuo ilmettä portaikkoon. Led-valon avautumiskulma on säädettävissä.

Led-valaistus korkean tilan rytmittäjänä

Avarat tilat antavat monia mahdollisuuksia sisustukselle. Korkean tilan valaistuksella tuodaan kodikkuutta ja voidaan jakaa tilaa. Kaksikerroksisen olohuoneen ikkunoiden välissä vaakatasossa kulkeva led-profiilivalaistus tasapainottaa tilan korkeuden tuntua, ja tuo epäsuoraa valoa sopivasti sohvaryhmälle. Pimeään aikaan on miellyttävää, että valaistus tulee tilaan samasta suunnasta kuin valoisaan aikaan ikkunoista tuleva valo.

Kapean ja pitkän eteiskäytävän sisustuksen muodostavat toisiaan täydentävät valaisimet. Käytävän luonnonvalo tulee tilaan korkealta ylhäältä. Riippuvat kattovalot led-polttimoilla kattavat tilaa ja kuutionmuotoiset seinävalaisimet jakavat tilaa vaakasuunnassa. Valaistusta täydentävät lisäksi lattiatasossa kulkuvaloina toimivat upotetut seinävalaisimet.

Tyylikäs, kahteen suuntaan valaiseva harjattu alumiininen profiili led-nauhalla korostaa ja valaisee.Tyylikäs, kahteen suuntaan valaiseva harjattu alumiininen profiili led-nauhalla korostaa ja valaisee.
Monipuolinen valaistus tuo ilmettä eteiskäytävään.  Valaistuksella voidaan myös korostaa erilaisia materiaalivalintoja ja avaroittaa tilaa.Monipuolinen valaistus tuo ilmettä eteiskäytävään. Valaistuksella voidaan myös korostaa erilaisia materiaalivalintoja ja avaroittaa tilaa.

Linjakas led-valo sisustuselementtinä ja osana sisustusta

Puhtaanvärisen vaatehuoneen valaistus tuo tilaan linjakasta olemusta. Uppoasennetusta alumiiniprofiilista ja led-nauhasta on teetetty juuri huoneen mittoihin sovitettu kokonaisuus, joka valaisee sopivasti kaappien ja hyllykön edustalla. Reilusti valaiseva led-profiili antaa kompaktiin tilaan ilmettä ja avaruutta.

Näyttävästi suurella ornamenttikuviolla tapetoitu tummansävyinen katto vaatii pariksi hyvän valaistuksen. Huonetta kiertää valaistusta ajatellen rakennettu alaslaskettu reunus, jonka sisäpuolelle on asennettu led-nauhavalaistus. Led-profiili valaisee ja kohdistaa huomion katon kauniiseen kuvioon. Lisäksi upotettavat led-spotit valaisevat tehokkaasti huonetta.

Led-profiilista voidaan rakentaa yksilöllisiä valaistusratkaisuja.Led-profiilista voidaan rakentaa yksilöllisiä valaistusratkaisuja.
Alaslaskettu reunus mahdollistaa valaistuksen sekä ylös- että alaspäin.Alaslaskettu reunus mahdollistaa valaistuksen sekä ylös- että alaspäin.

Tummien sisustussävyjen valaisu

Energiatehokkaalla led-valaistuksella saadaan riittävästi valoa myös tumman sävyiseen sisustukseen. Led-spottivaloja voidaan suunnata seinää kohti noin 30 astetta, jolloin tapetin kuvio tulee paremmin esille. Led-spottia voidaan käyttää sekä kohdevalaisussa että yleisvalona. Sopivalla sijoittelulla ja ryhmittelyllä tilaan saadaan riittävä ja muunneltava valaistus.

Portaikot ovat eteiskäytävien lisäksi tiloja, jonne sisustuselementtejä on niukasti valittavissa. Valaistuksella saadaan aikaan turvallisuutta ja kodikkuutta myös portaikkoon. Portaikon askelmien alle on asennettu led-nauhaa alumiiniprofiiliin. CCT led-nauhan ominaisuutena on sekä himmennettävyys että värilämpötilan eli Kelvinien säätö.

Valaistuksen värilämpötila voidaan helposti säätää monissa led-valaisimissa lämpimän noin 2700K ja kylmän noin 5500K välillä tunnelmaan ja vuorokaudenaikaan sopivaksi.

Seinän yksityiskohtia voidaan korostaa suunnattavalla led-spotilla.Seinän yksityiskohtia voidaan korostaa suunnattavalla led-spotilla.
Porrasaskelmien valaistus tuo koko portaikkoon kodikkuutta ja turvallisuutta.Porrasaskelmien valaistus tuo koko portaikkoon kodikkuutta ja turvallisuutta.

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet ja valaistusratkaisut löytyvät LedStoresta. Ota yhteyttä, ja toteutetaan juuri teidän tarpeitanne ja sisustustanne parhaiten tukeva valaistus. Myymälä/showroom sijaitsee Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa.

Ilmainen valaistussuunnittelu etänä tai paikan päällä

Mikäli mietit oman kotisi valaistussuunnitelmaa, voit pyytää LedStoresta 99EUR koko talon valaistussuunnitelman. Asiakkaat ovat pitäneet suunnitelmista, sillä ne konkretisoivat valaistuksen kokonaishinnan, tuovat esiin valaistuksen todelliset toteutustavat, ja sitä kautta helpottavat toimivan valaistuksen hankkimista. Suunnittelussa veloitukseton taso on pienten kohteiden, kuten yhden huoneen tai yhtenäisen tilan suunnittelu. HUOM! Veloituksettomasta konsultaatiosta voidaan aina lähteä liikkeelle myös isommissa kohteissa.

Suunnitelmat laatii aina yksilöllisesti LedStoren valaistusammattilainen. Veloituksettomiin suunnitelmiin riittävät taustatiedoiksi esim. valokuvat kohteesta ja ruutupaperiluonnos tilan mitoista. Laajemmat suunnitelmat esim. sähkösuunnitelman tueksi piirretään halutulla tarkkuustasolla mittakaavassa olevaan pohjapiirrokseen, keittiösuunnitelmaan ja/tai julkisivukuviin ja toimitetaan pdf-muodossa sähköpostilla. Suunnitelma sisältää positiokohtaiset ehdotukset valaisimista ja suunnitelman liitteenä ovat valaisinkohtaiset tietokortit, sekä kirjalliset selostukset valaistuksesta havainnekuvineen. Asiakkaan kommenttien jälkeen tehdään tarvittavat muutokset suunnitelmaan ja tehdään tarjous kokonaisuudesta.

Suunnittelupalavereihin ei tarvitse matkustaa, sillä koko suunnittelu voidaan tehdä etänä. Haluttaessa valaistussuunnitelma voidaan käydä läpi showroom-myymälässämme samalla tuotteisiin tutustuen. Omaa aikaasi kuluu keskimäärin 1-3 tuntia koko projektiin. Sinua palvelevat Janne, Liisa, Leena ja Sanna


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö suunnittelijoille!


 
Päivitetty
3.2.2023