Täydellisen vaatekaapin jäljillä – mitä suunnittelussa kannattaa huomioida?

Käytännöllinen ja omiin tarpeisiin suunniteltu vaatekaappi helpottaa jokapäiväistä arkea. Kun kaikille vaatekappaleille ja asusteille on oma paikkansa, kaaosta ei pääse syntymään ja sopivia asukokonaisuuksia onnistuu löytämään vaivattomammin. Tunne siitä, ettei omasta vaatekaapista löydy ikinä mitään sopivaa päällepantavaa, katoaa monesti toimivan vaatesäilytysjärjestelmän myötä, vaikka vaatemäärä olisi tismalleen sama – tai jopa pienempi – kuin ennen.

Toimiva vaatesäilytys on osa toimivaa arkea. Kun paidat eivät ole epämääräisinä kasoina hämärän hyllyn perällä ja huivit, alusvaatteet ja parittomat sukat sekaisin samassa suuressa laatikossa, vaatteiden löytäminen ei ole aikaa vievää salapoliisityötä.Toimiva vaatesäilytys on osa toimivaa arkea. Kun paidat eivät ole epämääräisinä kasoina hämärän hyllyn perällä ja huivit, alusvaatteet ja parittomat sukat sekaisin samassa suuressa laatikossa, vaatteiden löytäminen ei ole aikaa vievää salapoliisityötä.

Millainen vaatekaappi sitten on toimiva? Suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle omien tarpeiden sekä tilan asettamien raamien kartoittamisesta. Kun vaatekaappi tehdään mittojen mukaan, voidaan välttää huoneeseen jäävät turhat hukkatilat ja valjastaa kaikki käytettävissä oleva tila hyötykäyttöön. Erityisen tärkeää koko tilan tarkka hyödyntäminen on pienissä asunnoissa ja ahtaissa eteisisissä.

IKEA PAX -järjestelmä mahdollistaa huolellisen tilankäytön, sillä runkoja on saatavana kahdessa eri korkeudessa (201 cm ja 236 cm), kahdessa syvyydessä (35 cm ja 58 cm), kolmessa leveydessä (50 cm, 75 cm ja 100 cm) sekä kulmaratkaisuilla. Eri rungoista voit kätevästi yhdistellä omannäköisesi, kooltaan sopivimman vaatekaappikokonaisuuden.

Tarpeisiin sopivat sisusteet kulkevat käsikädessä vaatekaapin toimivuuden kanssa. Sisusteita, kuten vaatetankoja, hyllyjä, koreja ja ripustimia, valittaessa ja niiden sijoittelua tehdessä kannattaakin miettiä, mitä tarvitset vaatekaapistasi päivittäin ja mitä kerran vuodessa. Myös vaatekaapin valaisimet ovat tärkeä yksityiskohta, jotta vaatteet löytyvät helposti aamuhämärässä – ja päätyvät takaisin oikeaan paikkaan illan tullen.
 

Vinkki! Vaatekaapin sisusteet ovat erilaisia lisäosia, joiden avulla voit muokata vaatekaappiasi – myös jälkikäteen. Älä siis epäröi vaihtaa vanhan vaatekaapin sisusteita, jos ne eivät palvele nykyisiä tarpeita.

Vaatekaapin sisusteiden avulla varmistat, että kaikelle on oma paikkansa. Samalla järjestyksenpito helpottuu.Vaatekaapin sisusteiden avulla varmistat, että kaikelle on oma paikkansa. Samalla järjestyksenpito helpottuu.

Vaatekaapin ulkonäköön pääset vaikuttamaan erityisesti ovien ja vetimien valinnalla. PAX-kokonaisuus on mahdollista rakentaa liukuovilla, saranaovilla tai ilman ovia – sen mukaan, haluatko kätkeä vai esitellä vaatekaappisi sisällön. Laaja valikoima takaa, että löydät juuri omaan makuusi ja tyyliisi sopivat oviratkaisut.
 

Vinkki! PAX-liukuovilla on nyt uusi edullisempi hinta. Tuotteiden hintaa on laskettu pysyvästi!

Liukuovet ovat kätevä ratkaisu, kun tilaa on niukasti. Peiliovilla voidaan lisätä valoisuutta ja tilantuntua.Liukuovet ovat kätevä ratkaisu, kun tilaa on niukasti. Peiliovilla voidaan lisätä valoisuutta ja tilantuntua.
Hyödynnä vaatekaapin etäsuunnittelupalvelu

Vaatekaapin suunnittelua ei tarvitse tehdä yksin. Kun mitat ja omat tarpeet ovat selvillä, suunnitelmat voi viimeistellä ammattitaitoisen suunnittelijan kanssa. Etäsuunnittelussa IKEA palvelee sinua puhelimitse tai sähköpostitse ja suunnittelee kanssasi unelmiesi vaatekaapin.

Palveluun kuuluu:
o Täysi tarvekartoitus
o Tuote-esittelyt
o 3D-mallinnus mittoineen
o Hinta- ja kuljetustarjous

Palvelu on maksuton.

Varaa aika
 
Julkaistu
20.4.2020