Liunen liukuoven asentaminen kosteaan tilaan – turvallisesti

Toimivan arjen ja hyvinvoinnin perusteet luodaan suomalaisissa kodeissa. Kotien arvostetuimpia ja käytetyimpiä tiloja ovatkin kylpyhuoneet, saunat, wc-tilat ja kodinhoitohuoneet. Silti ne ovat usein valitettavan ahtaita, eikä pari lisäneliötä olisi pahitteeksi. Seinän sisään liukuva väliovi Liune ratkaisee tilaongelman, kun kääntyvälle ovelle ei tarvitse jättää tilaa missään huoneessa. Kaikki lattiapinta-ala on vapaana, ja seinäpinnat voi käyttää miten haluaa.

Liunen täydellinen kosteiden tilojen tilaratkaisu.Liunen täydellinen kosteiden tilojen tilaratkaisu.

Koska näissä tiloissa syntyy vesihöyryä tai jopa roiskevettä, kosteus ja vedeneristys pitää ottaa huomioon myös käytettävien tuotteiden laadussa. On tärkeää, että kosteisiin tiloihin asennetaan vain sinne suunniteltuja tuotteita. Liunen kostean tilan ratkaisut soveltuvat erinomaisesti vedeneristyskäsittelyyn, ja vedeneristeinä voidaan käyttää VTT:n sertifioimia vedeneristysjärjestelmiä.

Kostena tilan liukuovielementit

Liunen ovielementti on osa valmista väliseinärunkoa. Se toimitetaan kasattuna, yhdessä tai kahdessa osassa, tällöin asentaminen voi alkaa heti, eikä elementin kokoamiseen mene aikaa. Kostean tilan elementissä on elementin alaprofiilissa kiinteä kaatokouru. Kouru suojaa ja ohjaa mahdollisen tiivistyneen kosteuden virtauksen pois elementistä. Putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisiin on mahdollista kalustetukien avulla.

Ovikokonaisuudet kosteisiin tiloihin

Kosteudenkestäväksi niin ovipinnaltaan kuin karmeistaan käsitelty Teema sopii esimerkiksi wc:n tai kodinhoitohuoneen oveksi. Teema kestää kulutusta ja kosteutta, jota tällaisissa tiloissa voi olla. Vakiovärisävy on valkoinen. Roiskuvaa vettä Teema-ovikokonaisuus ei kestä. 

Teema on loistava valinta wc- ja kodinhoitotiloihin.Teema on loistava valinta wc- ja kodinhoitotiloihin.

Lämpö vapauttaa saunan ja kylpyhuoneen käyttöösi kokonaan. Lämpö-oven voi valita puisena, tai lasisena kolmella eri sävyvaihtoehdolla: kirkas, opaali tai tummanharmaa. Kauniit puukarmit ja puuvedin kuuluvat toimitukseen.

Liunen Lämpö-liukuovi jättää saunassa kaiken seinätilan vapaaseen käyttöön.Liunen Lämpö-liukuovi jättää saunassa kaiken seinätilan vapaaseen käyttöön.

Lasiovikokonaisuus Aika soveltuu sellaisiinkin tiloihin, joissa on vaara roiskevedelle. Tällöin kannattaa tilauksen yhteydessä kertoa, että tuote on tulossa kosteaan tilaan, jolloin varustamme lasioven elementin kostean tilan kourulla. Lasiovi on karkaistua, 8mm paksua turvalasia ja valittavissa on kolme sävyvaihtoehtoa: kirkas, opaali ja tummanharmaa.

Lue lisää Liunen ratkaisuista kosteisiin tiloihin.

Aika liukuovi kestää roiskevesiä ja on varma valinta pesutiloihin.Aika liukuovi kestää roiskevesiä ja on varma valinta pesutiloihin.

Miten asennat liukuoven?

Liunen asennus kosteaan tilaan onnistuu, kun seuraa ohjeita huolellisesti. Tilan vesieristys tehdään aina VTT:n sertifioiman vedeneristysjärjestelmän mukaisesti. Hyvin tehty vesieristys on avainasemassa erityisesti kylpyhuoneessa ja saunassa, samoin kuin riittävät kaadot lattiakaivoa kohti. Vesieristys tehdään tasoitettujen pintojen päälle ja niiden kuivuttua pintamateriaalit voidaan asentaa ja tehdä mahdolliset saumaukset ja tiivistykset.

 
Päivitetty
15.11.2022