Kontion Laaksolahti A on Unelmien koti -äänestyksen voittaja

Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.

Kontio Laaksolahti A:n rakennusmateriaalina käytetty hirsi, valoisuus ja linjakas arkkitehtuuri olivat monen äänestäjän mieleen.Kontio Laaksolahti A:n rakennusmateriaalina käytetty hirsi, valoisuus ja linjakas arkkitehtuuri olivat monen äänestäjän mieleen.

Arvonnan voittaja:

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin 369 euron arvoinen Boschin akkukonepaketti, joka sisältää porakoneen, pistosahan, epäkeskohiomakoneen, kaksi akkua, laturin ja työkalusalkun. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

06039a310w_psr_1800_li-2pst_18_li_advancedorbit_18_extra_toolba

1. sija: Kontio Laaksolahti A

Laaksolahti A:n viehätys on erityisesti sen arkkitehtuurissa. Esimerkiksi oivaltavan kuistiratkaisun avulla luodaan illuusio talon tasakattoisuudesta.Laaksolahti A:n viehätys on erityisesti sen arkkitehtuurissa. Esimerkiksi oivaltavan kuistiratkaisun avulla luodaan illuusio talon tasakattoisuudesta.

Äänestäjät kuvailivat Kontio Laaksolahtea muun muassa näin:

Talon ulkoasun ilme edustaa uutta ja samalla sillä on viitteitä 1960-luvun arkkitehtuurin parhaimmistoon.

Silmiä hivelevä kokonaisuus ja upea väritys. Hirsi on ehdottomasti suosikkimateriaali talon rakentamiseen.

Sopivan kompakti talo yhdessä kerroksessa. Huonejärjestely on saatu toimivaksi. Perinteisestä poikkeava ja arkkitehtonisesti näyttävä. Riittävästi terassitilaa.

 

2. sija: Honka Oula 130 1A

Oula on suunniteltu erityisesti kapeille ja pienille kaupunkitonteille. Tehokas tilankäyttö ja talon helppo rakennettavuus tekevät Oulasta toimivan vaihtoehdon esimerkiksi nuoren parin ensimmäiseksi omaksi kodiksi.Oula on suunniteltu erityisesti kapeille ja pienille kaupunkitonteille. Tehokas tilankäyttö ja talon helppo rakennettavuus tekevät Oulasta toimivan vaihtoehdon esimerkiksi nuoren parin ensimmäiseksi omaksi kodiksi.

Äänestäjät kuvailivat Honka Oulaa muun muassa näin:

Kompakti skandinaavinen perhetalo. Valoisa, selkeä ja tyylikäs kokonaisuus. Kaikki toiminnot yhdessä tasossa. Suomalaiseen maisemaan tehty.

Hirsitalo on luonnollinen, kestävä ja hengittävä. Mielenkiintoinen arkkitehtuuri. Katon muoto hyvä aurinkopaneeleille.

Perinteistä hirsitaloa modernissa muodossa. Kooltaan sopiva moneen perheeseen.

3. sija: Jetta Skoone 135

Skoone 135 edustaa perinteistä pohjoismaisen skandinaavista rakennustyyliä.Skoone 135 edustaa perinteistä pohjoismaisen skandinaavista rakennustyyliä.

Äänestäjät kuvailivat Jetta Skoonea muun muassa näin:

Yksinkertaisen kaunis ja varmasti kaikin puolin toimiva kokonaisuus ilman turhia krumeluureja.

Moderni maalaistalo, josta tulee mielikuvia mm. Tanskasta ja Etelä-Ruotsista. Pohjoisen olosuhteisiin sopiva kattokaltevuus.

Tyylikäs, ajattoman oloinen ja pohjoismaiseen maisemaan sulautuva talo.

Muut äänestykseen osallistuneet talot satunnaisessa järjestyksessä:

Wienerberger JokiDuoWienerberger JokiDuo
Kastelli Veistos 129/161Kastelli Veistos 129/161
Jukkatalo 135-11M

Jukkatalo 135-11M

Lammi Katve

Lammi Katve

Katso kaikkien taloäänestyksessä mukana olleiden talomallien kuvat ja pohjapiirrokset täällä >>>

Kiitokset kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajille!
 
Julkaistu
13.4.2020