• Etusivu
  • Rakentaminen

Kontion Laaksolahti A on Unelmien koti -äänestyksen voittaja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut, Wienerberger Oy Ab, Honkarakenne Oyj, Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 31.10.2022
20204_63989.jpg

Kontio Laaksolahti A:n rakennusmateriaalina käytetty hirsi, valoisuus ja linjakas arkkitehtuuri olivat monen äänestäjän mieleen.

Rakentaja.fi:n järjestämässä Unelmien koti 2020 -äänestyksessä annettiin 9.−23.3. yhteensä 4209 ääntä. Seitsemän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 1052 äänellä Kontion Laaksolahti A ja kakkossijalle 941 äänellä Hongan Oula 130 1A. Voittajakaksikkoa yhdistää paitsi yksikerroksisuus myös rakennusmateriaalina käytetty hirsi. Kolmanneksi äänestettiin Jetta-Talon Skoone 135, joka sai 825 ääntä.

Arvonnan voittaja:

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin 369 euron arvoinen Boschin akkukonepaketti, joka sisältää porakoneen, pistosahan, epäkeskohiomakoneen, kaksi akkua, laturin ja työkalusalkun. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

20203_63123.jpg

1. sija: Kontio Laaksolahti A

Laaksolahti A:n viehätys on erityisesti sen arkkitehtuurissa. Esimerkiksi oivaltavan kuistiratkaisun avulla luodaan illuusio talon tasakattoisuudesta.
Laaksolahti A:n viehätys on erityisesti sen arkkitehtuurissa. Esimerkiksi oivaltavan kuistiratkaisun avulla luodaan illuusio talon tasakattoisuudesta.

Äänestäjät kuvailivat Kontio Laaksolahtea muun muassa näin:

Talon ulkoasun ilme edustaa uutta ja samalla sillä on viitteitä 1960-luvun arkkitehtuurin parhaimmistoon.
Silmiä hivelevä kokonaisuus ja upea väritys. Hirsi on ehdottomasti suosikkimateriaali talon rakentamiseen.
Sopivan kompakti talo yhdessä kerroksessa. Huonejärjestely on saatu toimivaksi. Perinteisestä poikkeava ja arkkitehtonisesti näyttävä. Riittävästi terassitilaa.

2. sija: Honka Oula 130 1A

Oula on suunniteltu erityisesti kapeille ja pienille kaupunkitonteille. Tehokas tilankäyttö ja talon helppo rakennettavuus tekevät Oulasta toimivan vaihtoehdon esimerkiksi nuoren parin ensimmäiseksi omaksi kodiksi.
Oula on suunniteltu erityisesti kapeille ja pienille kaupunkitonteille. Tehokas tilankäyttö ja talon helppo rakennettavuus tekevät Oulasta toimivan vaihtoehdon esimerkiksi nuoren parin ensimmäiseksi omaksi kodiksi.

Äänestäjät kuvailivat Honka Oulaa muun muassa näin:

Kompakti skandinaavinen perhetalo. Valoisa, selkeä ja tyylikäs kokonaisuus. Kaikki toiminnot yhdessä tasossa. Suomalaiseen maisemaan tehty.
Hirsitalo on luonnollinen, kestävä ja hengittävä. Mielenkiintoinen arkkitehtuuri. Katon muoto hyvä aurinkopaneeleille.
Perinteistä hirsitaloa modernissa muodossa. Kooltaan sopiva moneen perheeseen.

3. sija: Jetta Skoone 135

Skoone 135 edustaa perinteistä pohjoismaisen skandinaavista rakennustyyliä.
Skoone 135 edustaa perinteistä pohjoismaisen skandinaavista rakennustyyliä.

Äänestäjät kuvailivat Jetta Skoonea muun muassa näin:

Yksinkertaisen kaunis ja varmasti kaikin puolin toimiva kokonaisuus ilman turhia krumeluureja.
Moderni maalaistalo, josta tulee mielikuvia mm. Tanskasta ja Etelä-Ruotsista. Pohjoisen olosuhteisiin sopiva kattokaltevuus.
Tyylikäs, ajattoman oloinen ja pohjoismaiseen maisemaan sulautuva talo.

Muut äänestykseen osallistuneet talot satunnaisessa järjestyksessä:

Wienerberger JokiDuo
Wienerberger JokiDuo
Kastelli Veistos 129/161
Kastelli Veistos 129/161
Jukkatalo 135-11M
Jukkatalo 135-11M
Lammi Katve
Lammi Katve

Katso kaikkien taloäänestyksessä mukana olleiden talomallien kuvat ja pohjapiirrokset täällä >>>

Kiitokset kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajille!

Robert Bosch Oy / Työkalut
Wienerberger Oy Ab
Honkarakenne Oyj
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.
20183_52367.jpg
Hurrja huhtikuu alkaa taas!
Kastelli on tehnyt viisi talomuunnosta suosituimmista malleistaan. Uutuusmallit on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta ja ne tulevat pysyväksi osaksi Kastellin mallistoa – uusia talomalleja on myös testattu käytännössä ja ne on todettu toimiviksi ja toivotuiksi. Tutustu Kastellin uutuuksiin sekä Hurrja huhtikuu -kampanjaan!
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.
Ahola-transportin_moduuleidta_tehty_rakennus-Aulis_lundell_oy
Nopeaa ja turvallista rakentamista moduulien avulla
Esivalmistetut teräsmoduulit ovat erinomainen mahdollisuus urakoitsijoille ja asentajille, jotka haluavat nopeuttaa rakennusprojekteja ja vähentää rakentamisen kustannuksia. Esivalmistetut moduulit valmistetaan kuivissa tiloissa tehtaalla, jossa niiden tarkkuus ja laatu voidaan varmistaa ennen toimittamista rakennuspaikalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton