Pidetään kodeistamme huolta: Uponor KOTI -patteriverkostoremontti

Koti on meille tärkein paikka. Varsinkin suomalaisille on itsestään selvää, että kotona on puhdasta vettä, lämpöä, viileyttä ja raikasta ilmaa tarpeen mukaan. Koska talotekniikka on usein piilossa, se unohtuu helposti. Usein sen merkityksen muistaa vasta kun jotain tapahtuu: koti ei lämpenekään syksyllä ilmojen viilennyttyä tai putki alkaa vuotaa aiheuttaen tuhoja talon rakenteissa.

Patteriverkoston remontti toteutetaan komposiittiputkella.Patteriverkoston remontti toteutetaan komposiittiputkella.

Vesivahingon riski kasvaa 20-30 vuotta vanhoissa patteriputkissa

Vesipatterien putkiston uusiminen alkaa olla ajankohtaista viimeistään, kun verkosto on 30 vuotta vanha. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan, sillä sen jälkeen korjaaminen on huomattavasti kalliimpaa ja vie enemmän aikaa. Patteriverkostoremontti tehdään usein käyttövesiremontin yhteydessä tai muutama vuosi sen jälkeen. Kun remontissa käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää, remontti kestää vain muutaman päivän ja talossa voi asua koko remontin ajan.
Putket asennetaan pintaan, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Lopputulos on siisti ja vesivahingon huoli poistuu vuosikymmeniksi.

Lämmönlähdettä vaihtaessa myös patteriverkoston kunto on syytä tarkistaa

Suomalaisia kannustetaan erilaisilla avustuksilla vaihtamaan lämmönlähdettä ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin, kuten maa- tai kaukolämpöön. Nämä matalaenergialaitteet vaativat yleensä tehokkaasti toimiakseen myös kunnollisen putkiston ja nykyaikaiset patterit. Kannattaa siis varmistaa uutta lämmönlähdettä hankkiessa, että myös putkisto ja patterit ovat riittävän tehokkaat ja tarvittaessa uusia nekin saman remontin yhteydessä.

Patterilämmitystäkin voi ohjata etänä

Vanha vesipatterijärjestelmä alkaa olla tiensä päässä n. 30 vuoden iässä. Tässä vaiheessa vesivahingon riski nousee huomattavasti. Patteriverkoston remontti on mainettaan helpompi toteuttaa. Remontti kestää tyypillisesti noin viikon ja talossa voi asua koko remontin ajan. Nykyajan patterilämmitystaloihin on saatavilla samat edut kuin lattialämmitystaloissa, esim. etäohjattavuus. Siitä huolehtii Uponor Smatrix -patteritermostaatti, joka soveltuu useimpiin markkinoilla oleviin patteriventtiileihin.

Nopein ja edullisin patteriputkiston remontti tehdään pinta-asennuksena. Nykyajan valkoiset komposiittiputket näyttävät hyvältä ja kestävät erinomaisesti eri vesilaatuja ja niiden aiheuttamaa korroosia. Uudet putkistot piilotetaan mahdollisuuksien mukaan kaapistojen taakse ja ne voidaan halutessa myös koteloida.

Langattomalla Uponor Smatrix -patteritermostaatilla saavutetaan etäohjausmahdollisuus.Langattomalla Uponor Smatrix -patteritermostaatilla saavutetaan etäohjausmahdollisuus.

Uponor KOTI -patteriverkostoremontin toteuttaa luotettava paikallinen LVI-urakoitsija, joka käyttää vain laadukkaita Uponorin tuotteita. Jätä tarjouspyyntö, niin alueellasi toimiva urakoitsija on sinuun yhteydessä ja sopii remonttikartoituskäynnistä. Käynnin tarkoitus on selvittää miten uudet putket olisi parasta asentaa. Samalla saat lisätietoa päätöksen tekoa varten. Käynnin jälkeen saat tarjouksen remontista.

LVI-tekniikka (Lämpö, Vesi, Ilma) saattaa tuntua asialta, jonka miettimiseen ei haluaisi käyttää paljon aikaa. Onneksi on kuitenkin olemassa laitteita, palveluita ja ammattilaisia, joiden avulla voidaan ehkäistä vahinkoja ja jotka tulevat avuksi hädän hetkellä. Pidetään siis kodeistamme huolta!

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
28.1.2022