Kylpytilaan ja saunaan uutta ilmettä

Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.

750 Deco_dia8_RGB

Monilla on hyvin tarkka mielikuva tiloista jo heti ensimmäisestä hetkestä alkaen ja toisilla mielikuva muodostuu vähitellen projektin edetessä. Kumpikin tapa toimii, ja suunnittelun apuna voi käyttää Tulikiven sisustussuunnittelijaa, kun kaiken halutaan sointuvan hyvin yhteen, jotta kokonaisuudesta saadaan harmoninen ja rauhoittava.

Tulikiven luonnonkivivalikoima on laaja ja valikoimasta löytyy kivilaattoja, niin lattiaan kuin seiniinkin sekä samoista kivimateriaaleista on saatavilla tasoja. Tulikiven kiukaat viimeistelevät saunan sisustuksen, joiden hillityt värit sointuvat kauniisti yksiin luonnonkivien kanssa. Luonnonmateriaaleina puu ja kivi täydentävät toisiaan. Pääsääntönä voidaan pitää yhdistelmiä vaaleat puulajit tumman kiven kanssa ja tummat puulajit vaalean kiven kanssa.

Luonnonkauneutta kylpyhuoneeseen

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja siksi se on erinomainen valinta kylpy- ja saunatilaan. Kivipintaisessa kylpytilassa elämä on helppoa, kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Lisäksi kivimateriaalien kanssa ei tarvitse pelätä pintojen rikkoutumista ja naarmuuntumista.

Useiden kivilajien joukosta on mahdollista löytää sopiva kivilaji jokaiselle. Kosteissa tiloissa vuolukivi näyttää omat hyvät puolensa, sillä vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas. Kovaa kulutusta vaativissa lattialaatoituksissa esiin astuu graniitti, joka on erinomainen ratkaisu myös tasoihin. Mikäli sisustukseen halutaan enemmän mannermaista, tulevat vaihtoehtoina kyseeseen esimerkiksi marmorit, kalkkikivet sekä travertiinit.

422 Deco_TK280_Classic_kph_sauna_1

Sama kivilaji tarjoaa myös runsaasti erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja. Jokainen kivi on yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Kivimateriaaleja voi myös yhdistellä toisiinsa sekä muodostaa erilaisia kivikuvioita. Lisäksi kiven pintakäsittelyn valinnalla voidaan vaikuttaa kiven värin syvyyteen ja kuvioiden erottuvuuteen kivipinnassa.

Luonnonkiviä voit yhdistellä keskenään melkeinpä rajattomasti. On kuitenkin luonnonkiviä valitessa hyvä muistaa muutama muistisääntö:

  • Saman paksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin erivahvuisten.
  • Pienissä pinnoissa on syytä käyttää enintään kahdenvärisiä kiviä – näin vältetään rauhaton tunnelma.
  • Voit tehdä ladontakuvioita vaihtamalla persoonallisia ratkaisuja.
  • Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen; valitsemasi saumavärin avulla saat aikaan joko yhtenäiseltä näyttävän pinnan tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan.

Tutustu Tulikiven sisustuskivimallistoon

Tilaa mallipala kotiisi

Lataa ideakuvasto

Varaa aika sisustussuunnitteluun
422 Deco_TK116_Bianco_Statuario_Venato_kph_2

Saunan viimeistelee upea kiuas

Yhdistämällä Tulikiven kiukaan valitsemiisi luonnonkivilaattoihin saat kokonaisuudesta yhtenäisen. Kiukaissa löytyy sävyvaihtoehtoja moneen makuun, sävyt ovat hyvin neutraaleja ja luonnollisia. Vaihtoehtoina on valukivinen tai vuolukivinen pinta, molemmat toimivat hyvin kiukaassa. Vuolukivi sopii erityisen hyvin marmorin sävyihin, niissä vivahtaa samaa hillittyä harmaata.

Tulikiven kiukaat ovat hyvä valinta pieneenkin saunahuoneeseen siron muotoilunsa takia ja suojaetäisyyksien pienuus mahdollistaa kiukaan integroinnin lauteisiin sekä monipuolisen sijoittelun löylyhuoneessa. Graafisen kauniit muodot ja yksityiskohdat viehättävät saunojaa. Kiukaiden kauneus tekee arkiseen asiaan pientä ylellisyyttä. Näyttävän näköiset kiukaat sopivat niin väriltään kuin muotoilultaankin sekä vaaleaan että tummansävyiseen saunaan.

750 Tulikivi_5048_RGB

Kiukaamme innovatiiviset ratkaisut ja moderni, erottuva muotoilu tekevät saunasta kotisi keitaan. Elektronisten sähkökiukaiden lämpötilaa voi säätää asteen tarkkuudella ja sillä voi säästää enemmän energiaa kuin uskotkaan. Löylyistä voi tehdä oman näköiset: säätämällä erikseen kiukaan ja huoneen lämpötilaa saada juuri niin kipakat tai pehmeät löylyt kuin itse haluaa. Kiukaiden 60 kiloa kiuaskiviä tekevät löylystä miellyttävän kostean.

Kaunis kiuas kruunaa saunanautinnon!

Tutustu Tulikiven kiuasmallistoon

Lataa kiuaskuvasto

750 DECO_Rae_Louhi_sauna_RGB

Kuinka toimin?

Kun olet kiinnostunut Tulikiven kiukaista sekä kiven käytöstä kylpytiloihin ja saunaan, tai ehkä jo tiedät, mitä kotiisi haluat, niin ota yhteys Tulikiven myyjään. Hänen kanssaan voit neuvotella parhaasta ratkaisusta. Hän auttaa sopivan kiukaan, kiven ja pintakäsittelyn valinnassa ja tekee sinulle halutessasi kokonaistarjouksen avaimet käteen -periaatteella.

Luonnonkiviprojektin vaiheet:
 

  • suunnittelu
  • mittaustyö
  • materiaalin valmistus
  • kuljetus
  • asennus
  • käyttö


Myyjiemme opastuksella punnitset parhaat vaihtoehdot ja saat tarjouksen laatoista ja kiukaasta.
Katso lähin Studiosi täältä.


Pyydä tarjous unelmiesi kivitasosta ja laatoista sekä kiukaista:
Pyydä tarjous
 
Päivitetty
3.12.2021