• Etusivu
  • Talo

Kylpytilaan ja saunaan uutta ilmettä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 09.04.2020Päivitetty 03.12.2021
20204_63968.jpg
Olisiko aika uusia kylpytila ja sauna? Monelle kylpytilojen ja saunan uudistus on unelmoitu uudistuksen kohde. Kaikki haluavat hemmotella itseään, siksi tiloihin halutaan ekologisuutta ja materiaaleilta pitkää elinkaarta – ja nämä toiveet kivi täyttää erinomaisesti. Luonnonkivi tuo ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Lisäksi luonnonkiven ominaisuudet ovat arvostettuja, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle, jossa kiveä on käytetty.

Monilla on hyvin tarkka mielikuva tiloista jo heti ensimmäisestä hetkestä alkaen ja toisilla mielikuva muodostuu vähitellen projektin edetessä. Kumpikin tapa toimii, ja suunnittelun apuna voi käyttää Tulikiven sisustussuunnittelijaa, kun kaiken halutaan sointuvan hyvin yhteen, jotta kokonaisuudesta saadaan harmoninen ja rauhoittava.

Tulikiven luonnonkivivalikoima on laaja ja valikoimasta löytyy kivilaattoja, niin lattiaan kuin seiniinkin sekä samoista kivimateriaaleista on saatavilla tasoja. Tulikiven kiukaat viimeistelevät saunan sisustuksen, joiden hillityt värit sointuvat kauniisti yksiin luonnonkivien kanssa. Luonnonmateriaaleina puu ja kivi täydentävät toisiaan. Pääsääntönä voidaan pitää yhdistelmiä vaaleat puulajit tumman kiven kanssa ja tummat puulajit vaalean kiven kanssa.

Luonnonkauneutta kylpyhuoneeseen

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja siksi se on erinomainen valinta kylpy- ja saunatilaan. Kivipintaisessa kylpytilassa elämä on helppoa, kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Lisäksi kivimateriaalien kanssa ei tarvitse pelätä pintojen rikkoutumista ja naarmuuntumista.

Useiden kivilajien joukosta on mahdollista löytää sopiva kivilaji jokaiselle. Kosteissa tiloissa vuolukivi näyttää omat hyvät puolensa, sillä vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas. Kovaa kulutusta vaativissa lattialaatoituksissa esiin astuu graniitti, joka on erinomainen ratkaisu myös tasoihin. Mikäli sisustukseen halutaan enemmän mannermaista, tulevat vaihtoehtoina kyseeseen esimerkiksi marmorit, kalkkikivet sekä travertiinit.

20204_63969.jpg

Sama kivilaji tarjoaa myös runsaasti erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja. Jokainen kivi on yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Kivimateriaaleja voi myös yhdistellä toisiinsa sekä muodostaa erilaisia kivikuvioita. Lisäksi kiven pintakäsittelyn valinnalla voidaan vaikuttaa kiven värin syvyyteen ja kuvioiden erottuvuuteen kivipinnassa.

Luonnonkiviä voit yhdistellä keskenään melkeinpä rajattomasti. On kuitenkin luonnonkiviä valitessa hyvä muistaa muutama muistisääntö:

  • Saman paksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin erivahvuisten.
  • Pienissä pinnoissa on syytä käyttää enintään kahdenvärisiä kiviä – näin vältetään rauhaton tunnelma.
  • Voit tehdä ladontakuvioita vaihtamalla persoonallisia ratkaisuja.
  • Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen; valitsemasi saumavärin avulla saat aikaan joko yhtenäiseltä näyttävän pinnan tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan.

20204_63970.jpg

Saunan viimeistelee upea kiuas

Yhdistämällä Tulikiven kiukaan valitsemiisi luonnonkivilaattoihin saat kokonaisuudesta yhtenäisen. Kiukaissa löytyy sävyvaihtoehtoja moneen makuun, sävyt ovat hyvin neutraaleja ja luonnollisia. Vaihtoehtoina on valukivinen tai vuolukivinen pinta, molemmat toimivat hyvin kiukaassa. Vuolukivi sopii erityisen hyvin marmorin sävyihin, niissä vivahtaa samaa hillittyä harmaata.

Tulikiven kiukaat ovat hyvä valinta pieneenkin saunahuoneeseen siron muotoilunsa takia ja suojaetäisyyksien pienuus mahdollistaa kiukaan integroinnin lauteisiin sekä monipuolisen sijoittelun löylyhuoneessa. Graafisen kauniit muodot ja yksityiskohdat viehättävät saunojaa. Kiukaiden kauneus tekee arkiseen asiaan pientä ylellisyyttä. Näyttävän näköiset kiukaat sopivat niin väriltään kuin muotoilultaankin sekä vaaleaan että tummansävyiseen saunaan.

20204_63971.jpg

Kiukaamme innovatiiviset ratkaisut ja moderni, erottuva muotoilu tekevät saunasta kotisi keitaan. Elektronisten sähkökiukaiden lämpötilaa voi säätää asteen tarkkuudella ja sillä voi säästää enemmän energiaa kuin uskotkaan. Löylyistä voi tehdä oman näköiset: säätämällä erikseen kiukaan ja huoneen lämpötilaa saada juuri niin kipakat tai pehmeät löylyt kuin itse haluaa. Kiukaiden 60 kiloa kiuaskiviä tekevät löylystä miellyttävän kostean.

20204_63972.jpg

Kuinka toimin?

Kun olet kiinnostunut Tulikiven kiukaista sekä kiven käytöstä kylpytiloihin ja saunaan, tai ehkä jo tiedät, mitä kotiisi haluat, niin ota yhteys Tulikiven myyjään. Hänen kanssaan voit neuvotella parhaasta ratkaisusta. Hän auttaa sopivan kiukaan, kiven ja pintakäsittelyn valinnassa ja tekee sinulle halutessasi kokonaistarjouksen avaimet käteen -periaatteella.

Luonnonkiviprojektin vaiheet:

  • suunnittelu
  • mittaustyö
  • materiaalin valmistus
  • kuljetus
  • asennus
  • käyttö

Pyydä tarjous unelmiesi kivitasosta ja laatoista sekä kiukaista:


Tulikivi Oyj
Talo
kylpyhuone
lattiat
seinät
märkätilat
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
202210_79729.jpg
Mistä vinkit ja neuvot rakentajalle ja remontoijalle?
Siinähän se on, rakennus- tai remonttiprojekti. Väliseinät pitäisi rakentaa, mutta mikä on oikea tapa? Entä miten voi ottaa huomioon ääneneristyksen? Omatoimirakentajalle ja -kunnostajalle voi helposti mennä niin sanotusti sormi suuhun miettiessään, miten toteuttaa kestävät ratkaisut niin, että ne ovat myös kerralla oikein tehdyt? Rakentamisessa kun on monta toisiinsa kytkeytyvää seikkaa, jotka vain tarvitsee tietää tehdessään. Ensikertalainenkaan ei toki jää yksin, sillä kevytrakentamisessa auttavan kätensä ojentaa Gyproc Asennuskirja.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20154_43272.jpg
Ota käyttöösi Gyproc-laskurit ja rakennekirjasto
Ota laskurit ja rakennekirjasto avuksesiKipsilevy on monipuolinen rakennusmateriaali lähtien kodin lattiasta aina kattoon saakka. Gyprocin rakennekirjasto tarjoaakin monipuolisesti rakennedetaljeja oman kodin rakentajalle ja remontoijalle. Tutustu, miten tehdään esimerkiksi ääni- ja paloluokan väliseinä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton