Kuorikivi tuo ammattirakentamisen edut pientalon rakentamiseen

Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Lammi_KK400(sivuleikkaus)_2 (002)_inkku

Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen inno­vatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200 x 200 mm ruutuihin jaettu 25 mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on val­mis rapattavaksi heti valun jälkeen. Lämmöneristävyydeltään rakenne täyttää erinomaisesti ulkoseinien vaatimukset.

Kuorikiven kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Aukkojen ylityk­set tehdään Lammin patentoimalla liittoprofiililla.

Nopeutta ja säästöä muodostuu, kun harkkojen ladonnan jälkeen voidaan julkisivu heti pinnoittaa.
Valettavaksi jää vain eristeen suojassa oleva sisäkuori, joka voidaan säästä riippumatta valaa edullisemmalla rakennebetonilla säänkestävän betonimassan sijaan.

Lisää Kuorikivestä: KK400

TE 21.8.2019_talokuva

Tekniset tiedot:
▪ U-arvo: 0,17 W/m²K
▪ Betonimenekki: 120 l/ m²
▪ Kivimenekki: 8,33 kpl/ m²
▪ Palokäyttäytyminen: A1
▪ Ääneneristävyys, Rw*: 57 dB

*Valmiin, pinnoitetun seinän ominaisuus

Soveltuu haastaviinkin rakenteisiin

Kuorikivi on nopea latoa ja helppo valaa yhden valuaukkopuolen ansiosta. Rakentamisen nopeutta lisää heti rapattava kova betonikuori. Kuorikivessä on loistavan iskunkestävyyden lisäksi erinomainen kantavuus, kuormitus- ja maanpainekestävyys. Lammi Kuorikivi soveltuukin erinomaisesti teknisesti haastaviin rakenteisiin, joissa on suuret lujuusvaati­mukset, kuten kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

Näiden ominaisuuksien lisäksi loistava paloluokitus, ääneneristävyys ja säilyvyys tekevät kuorikivestä turvallisen ja kestävän valinnan. Ei siis ole ihme, että se on tulossa vahvasti pientaloihinkin.

Kokemuksia Lammi Kuorikivestä

KK 400 työmaa 2_1920p

Rakentamisen vaivattomuutta ja huippuominaisuuksia

  • Voidaan rapata heti valun jälkeen
  • Hyvä julkisivun iskunkestävyys
  • Erinomainen kantavuus & palonkesto
  • Hyvä äänen eristävyys
  • Helppo & nopea valaa

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
7.3.2022