• Etusivu
  • Rakentaminen

Kuorikivi tuo ammattirakentamisen edut pientalon rakentamiseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.04.2020Päivitetty 07.03.2022
20204_63957.jpg

Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen inno­vatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200 x 200 mm ruutuihin jaettu 25 mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on val­mis rapattavaksi heti valun jälkeen. Lämmöneristävyydeltään rakenne täyttää erinomaisesti ulkoseinien vaatimukset.

Kuorikiven kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Aukkojen ylityk­set tehdään Lammin patentoimalla liittoprofiililla.

Nopeutta ja säästöä muodostuu, kun harkkojen ladonnan jälkeen voidaan julkisivu heti pinnoittaa.
Valettavaksi jää vain eristeen suojassa oleva sisäkuori, joka voidaan säästä riippumatta valaa edullisemmalla rakennebetonilla säänkestävän betonimassan sijaan.

Lisää Kuorikivestä: KK400

20204_63958.jpg

Tekniset tiedot:
▪ U-arvo: 0,17 W/m²K
▪ Betonimenekki: 120 l/ m²
▪ Kivimenekki: 8,33 kpl/ m²
▪ Palokäyttäytyminen: A1
▪ Ääneneristävyys, Rw*: 57 dB

*Valmiin, pinnoitetun seinän ominaisuus

Soveltuu haastaviinkin rakenteisiin

Kuorikivi on nopea latoa ja helppo valaa yhden valuaukkopuolen ansiosta. Rakentamisen nopeutta lisää heti rapattava kova betonikuori. Kuorikivessä on loistavan iskunkestävyyden lisäksi erinomainen kantavuus, kuormitus- ja maanpainekestävyys. Lammi Kuorikivi soveltuukin erinomaisesti teknisesti haastaviin rakenteisiin, joissa on suuret lujuusvaati­mukset, kuten kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

Näiden ominaisuuksien lisäksi loistava paloluokitus, ääneneristävyys ja säilyvyys tekevät kuorikivestä turvallisen ja kestävän valinnan. Ei siis ole ihme, että se on tulossa vahvasti pientaloihinkin.

20204_63959.jpg
Info

Info

Rakentamisen vaivattomuutta ja huippuominaisuuksia

  • Voidaan rapata heti valun jälkeen
  • Hyvä julkisivun iskunkestävyys
  • Erinomainen kantavuus & palonkesto
  • Hyvä äänen eristävyys
  • Helppo & nopea valaa

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaminen
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20154_42976.jpg
Näin tasoitat eri lattiapinnat
Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.
Asta-messut Tampere
Avaimet kotiunelmiin Asta-messuilla
Tervetuloa Asumisen ykköstapahtumaan! Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tapahtuma valtaa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen helmikuussa.Asta-messujen yksi mielenkiintoisimmista ohjelmista on asuntosijoittaja ja vaikuttaja Nata Salmelan puheenvuoro hänen oivalluksistaan rivitaloprojektinsa parissa. Televisiosta tuttu toimittaja Hanna Sumari jakaa ohjelmalavalla vinkkejä viihtyisän kodin sisustukseen.Puusuutarit ry järjestää sunnuntaina huutokaupan, jonka tulot lahjoitetaan Suomen Paralolympiakomitean Tampereen seudun Valtti-ohjelmaan. Meklarina toimii Pekka Saravo. Lisäksi ohjelmassa monia muita mielenkiintoisia puheenvuoroja liittyen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten energiakustannukset, terveellinen asuminen ja sisustustrendit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton