Lammi-laatua uusissa kuorissa

Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Uusi valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.

Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen inno­vatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200x200 mm ruutuihin jaettu 25mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on val­mis rapattavaksi heti valun jälkeen. Lämmöneristävyydeltään rakenne täyttä erinomaisesti ulkoseinien vaatimukset.

Kuorikiven kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Aukkojen ylityk­set tehdään Lammin patentoimalla liittoprofiililla.

Nopeutta ja säästöä muodostuu, kun harkkojen ladonnan jälkeen voidaan julkisivu heti pinnoittaa ja kun valettavaksi jää vain eristeen suojassa oleva sisäkuori, valu voidaan tehdä kerralla ilman kalliimpaa säänkestävää betonimassaa.


Tekniset tiedot:

  • U-arvo: 0,17 W/m²K
  • Betonimenekki: 120 l/ m²
  • Kivimenekki: 8,33 kpl/ m²

Soveltuu haastaviinkin rakenteisiin

Kuorikivi on nopea latoa ja helppo valaa yhden valuaukkopuolen ansiosta. Rakentamisen nopeutta lisää heti rapattava kova betonikuori. Kuorikivessä on loistavan iskunkestävyyden lisäksi erinomainen kantavuus, kuormitus- ja maanpainekestävyys. Lammi Kuorikivi soveltuukin erinomaisesti teknisesti haastaviin rakenteisiin, joissa on suuret lujuusvaati­mukset, kuten kerrostaloihin, teollisuusrakennuksiin ja korkeisiin maanalaisiin rakenteisiin.

Näiden ominaisuuksien lisäksi loistava paloluokitus, ääneneristävyys ja säilyvyys tekevät kuorikivestä turvallisen ja kestävän valinnan. Ei siis ole ihme, että se on tulossa vahvasti pientaloihinkin.

Kokemuksia Lammi Kuorikivestä

Rakentamisen vaivattomuutta ja huippuominaisuuksia

  • Voidaan rapata heti valun jälkeen
  • Hyvä julkisivun iskunkestävyys
  • Erinomainen kantavuus & palonkesto
  • Hyvä äänen eristävyys
  • Helppo & nopea valaa

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
12.11.2020