Takan vaihto on kannattava kauppa

Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Takkaremontti on kaikkea muuta kuin työläs Tulikiven toteuttamana, riittää kun kutsuu asiantuntijan ilmaiselle kotikäynnille ja valitset unelmiesi takan Tulikiven laajasta takkamallistosta yhteistyössä asiantuntijan kanssa. Voit huoletta jättää kaiken alusta loppuun Tulikiven vastuulle ilman että sinun tarvitsee tehdä juuri mitään. Se on avaimet käteen -ratkaisu.
Tutustu Tulikiven asiakaskertomuksiin Takkaremontista.

Nykypäivänä arvostetaan vaivatonta palvelua johtuen kiireisestä arjesta ja vapaa-ajan vähyydestä. Vapaa-aika halutaan käyttää perheen kanssa oleiluun, harrastuksiin ja rauhoittumiseen. Tulikiven Uunimestari tekee työt kotiasi kunnioittaen, se on vaivatonta ja nopeaa, parhaimmillaan koko takan vaihtoon menee vain 2 päivää. Purkuympäristö suojataan aina kunnolla sekä työ tehdään huolella ja siististi. Uunimestari tarkistaa kaikki pinnat, oikoo, tasoittaa ja tarvittaessa siirtää hormiliitännänkin uuteen tulisijaan sopivaksi. Lopuksi paikka siivotaan ja takkaremontti on ensilämmitystä vaille valmis.

Kalla 1800 V4 suklaanruskea, musta luukku.Kalla 1800 V4 suklaanruskea, musta luukku.

Monta hyvää syytä takkaremonttiin

Vanhasta tulisijasta on voinut loppua lämmitysteho vuosien myötä. Uuden tulisijan ensilämmittelyn jälkeen huomaat eron jo kotisi lämpötilassa, sillä Tulikiven varaavat tulisijat luovuttavat lämpöä hiljalleen ja pehmeästi vielä useiden tuntien ajan varsinaisen takan lämmittämisen päätyttyä. Uuden takan lämmittäminen ei ole aikaa vievää puuhaa. Lämmittäminen onnistuu hyvin työpäivän jälkeenkin, lämmitykseen menee parisen tuntia ja pellin voi sulkea turvallisesti ennen nukkumaan menoa ja aamulla heräät lämpöiseen kotiin.

750 489 Tulikivi Vanha_uusi_1200px

Tiesitkö, että lämmönluovutustehon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota takan lämmönvarauskykyyn ja jäähtymisaikaan. Parin tunnin lämmityksellä varaava takka luovuttaa lämpöä yli vuorokauden ajan. Nykyaikaisessa passiivitalossa pieni lämmönluovutusteho on hyvä asia. Kun takka luovuttaa lämpöä pitkään ja pienemmällä teholla, lämpö pysyy tasaisen miellyttävänä. Vanhemmassa talossa, jossa nopean lämmön tarve on suurempi, isommista lämmönluovutustehoista voi olla hetkittäin apua.


Seuraavaksi huomaat eron lämmityskustannuksissa, sillä uuden takan lämmität pienellä puumäärällä, joka palaa pitkään ja puhtaasti. Tulisijan lämpö levittäytyy miellyttävästi koko tilaan, lattiasta kattoon saakka. Varpaitakaan ei enää palele, vaan lattianrajassakin riittää lämpöä.

Hyvin toimiva tulisija tarjoaa myös lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin, kun sähköt ovat poikki. Se on ainoa sähköstä riippumaton lämmitysmuoto ja lämmön lisäksi sitä voit hyödyntää myös ruoanvalmistuksessa. Uusi takka nostaa tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Nykyaikainenkin talo viilenee äkkiä sähkökatkon sattuessa ja pahimmillaan sähkökatko voi kestää todella kauan. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia.

Raita 2100 Grafia-pinnalla.Raita 2100 Grafia-pinnalla.

Uudella ja puhtaasti polttavalla takalla vaikutat pienhiukkaspäästöjen vähentämiseen omassa lähiympäristössäsi, joten vaihtaminen uuteen on myös selkeä ekoteko. Tulikiven takat alittavat tiukimmatkin päästönormit ja ovat hyvin energiatehokkaita. Kun vaihdat vanhan tulisijasi uuteen, palamisesta aiheutuvat pienhiukkaspäästöt vähenevät jopa 30–50%. Palamisprosessista jää jäljelle hyvin vähän tuhkaa, puut palavat kokonaan ja kaikki saatu palamisenergia käytetään huolella.

Massiivisen takan purkamisen jäljiltä saatat saada kotiisi jopa lisätilaa, sillä takkojen kokojen pienentyessä, on niiden varauskyky kehittynyt vuosien saatossa merkittävästi. Näin ollen pienemmällä takalla saattaa olla vanhaan takkaan verrattuna merkittävästi enemmän lämmitystehoa. Ja mikä parasta uusi takka istuu luontevasti ulkonäöltään paremmin sisustukseen ja tilaan.

Paljonko Takkaremontti maksaa?

Tiesitkö, että pinokuutio sekapuuta tuottaa lämpöenergiaa noin 1 000 kwh. Saman lämmön saa 1 000 kilowattitunnilla sähköä, joka maksaa noin 13 snt/kwh, tai 150 litralla polttoöljyä, jonka hinta on keskimäärin 1€/l. Ostettuna pinokuutio puuta maksaa noin 50€, jolloin kilowattitunnin hinnaksi tulee noin 5 senttiä. 1 000 kwh sähköä siirtomaksuineen tai 150 litraa polttoöljyä maksaa noin 150€. Omalla puulla hyöty on vielä huomattavampi.


750 216 takkaremontin vaiheet

Anna Tulikiven huolehtia - Nauti lopputuloksesta

1,2,3 ja 4. Siinä on Tulikiven Takkaremontin neljä askelta.

Kaikki alkaa ensimmäisestä askeleesta eli suunnittelusta, kutsu asiantuntijan kotiisi kotikäynnille jo suunnitteluvaiheessa. Yhdessä löydätte parhaiten sinun kotiisi sopivat takkamallit.

Toisena askeleena on itse purkutyöt ja valmistelut. Tästä vastaa uunimestari, joka hoitaa purun siististi ja valmistelee tilan uutta takkaa varten. Vanhaa takkaa ei ole tarkoitus purkaa suurieleisen näyttävästi, vaan huolellisesti ja siististi. Takan paikka siistitään ja valmistellaan uutta takkaasi varten.

Kolmantena askeleena toimitus ja asennus. Takkasi toimitetaan mallista riippuen joko kokonaisena tai osissa. Uunimestari huolehtii takan asennuksen sekä loppusiivouksen.

Neljäs ja viimeinen askel: käyttöönotto. Nauti uudesta takastasi ja sen tuomasta pehmeästä lämmöstä.

Tulikiven asiantuntevat uunimestarit ovat purkaneet ja asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työ vaatii tietoa ja taitoa - saat nyt vanhan takkasi purkutyön ilmaiseksi ostaessasi Tulikivi-studiosta uuden varaavan Tulikivi-tulisijan*. Tule käymään studiolla tai kutsu meidät ilmaiselle kotikäynnille.

Lue lisää takkaremontista ja katso videot!

*Tulikivi tarjoaa asiakkailleen tulitikut käteen -palvelun, jossa vanha tulisija puretaan pois uuden tieltä. Purkupalvelu on ilmainen yli 5 000 euron hintaisen takan ostajalle ja purettavan takan ollessa korkeintaan 2 kuution kokoinen. Mahdollisista lisätöistä kuten pohjanteosta sekä oikaista, uusien palomuurien muurauksista, vanhojen palomuurien oikaisuista, tasoitus- ja pinnoitustöistä, hormin purkamista tai sen tukemista sekä muista tarvittavista töistä saat tarjouksen juuri sellaisesta kokonaisuudesta kuin sinä haluat.

Tutustu Tulikiven tuotteisiin

Tulikivi-studioissa järjestetään Takkapäivät 19.-20.3.2021 kautta maan.
Tule tutustumaan upeisiin tuoteuutuuksiin sekä kurkistamaan lämpimät tarjoukset.

Lähimmän Tulikivi-studion löydät täältä!


Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijoihin tästä:


 
Päivitetty
9.3.2021