Pienikin asunto tarvitsee toimivan ilmanvaihdon

Pienessä kodissa ja loma-asunnossa neliöt on usein käytetty tehokkaasti: samoissa tiloissa nukutaan, oleskellaan, peseydytään, laitetaan ruokaa ja pyykätään. Mökeillä saattaa saunakin olla samassa rakennuksessa. Koska näistä normaalin elämisen toimista aiheutuu mm. kosteutta, hiilidioksidia ja ruuanlaiton käryjä, on äärimmäisen tärkeää, että ne johdetaan hallitusti pois asunnosta. Mikäli kosteutta ei poisteta, on vaarana, että se jää makaamaan rakenteisiin. Se luonnollisesti lisää homevaurioiden riskiä. Hiilidioksidi puolestaan väsyttää.

Yhtä tärkeää on saada käytetyn, poistetun ilman tilalle uutta, raikasta ilmaa. Näin asuminen on miellyttävää ja sisätiloissa ollessa on virkeä olo. Nykyaikaisissa tiivisrakenteisissa taloissa korvausilmaa ei tule ikkunoiden ja ovien raoista, vaan sitä on tuotava hallitusti sisään. Koneellisella Vallox-ilmanvaihdolla tuloilma saadaan aina sopivan lämpöisenä, eikä asukkaat kärsi ikävästä vedontunteesta. Tehokkaan lämmöntalteenoton ansiosta Vallox-ilmanvaihto on myös energiatehokasta.

Pienen asunnon ilmanvaihdolle on siis tarvetta, mutta mihin ilmanvaihtokoneen voisi ahtaissa tiloissa sijoittaa?
 

Keittiökaapistoon integroitu kone ei näy, eikä kuulu

Vallox-ilmanvaihtokoneista Vallox 51K MV ja Vallox 51MV tarjoavat ratkaisun pienten asuntojen tilahaasteeseen: kapea, mutta tehokas ilmanvaihtokone sijoitetaan keittiökaapistoon, jolloin se on tyylikkäästi poissa silmistä, mutta helposti käytettävissä ja huollettavissa. Vallox 51K MV-malliin yhdistetty tyylikäs Captura-liesikupu hoitaa samalla ruuanlaitosta aiheutuneiden käryjen poiston. Vallox 51MV -ilmanvaihtokoneen (ilman liesikupua) voi vaihtoehtoisesti asentaa vaikka wc-istuimen päälle. Sen mukana tulee oviruuvit peittävä magneettikiinnitteinen levy, joka tekee itse koneesta huomaamattoman. Koneen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota sen ääniteknisiin ominaisuuksiin.
 

Keittiökaappiin
sijoitetusta Vallox 51K MV:stä näkyy vain liesikuvun etupaneeli. Ilmanvaihdon
ja kärynpoiston yhdistävä keittiöratkaisu sopii pieniin asuntoihin ja
tyylikkäästi poissa silmistä, mutta helppo käyttää ja huoltaa.Keittiökaappiin sijoitetusta Vallox 51K MV:stä näkyy vain liesikuvun etupaneeli. Ilmanvaihdon ja kärynpoiston yhdistävä keittiöratkaisu sopii pieniin asuntoihin ja tyylikkäästi poissa silmistä, mutta helppo käyttää ja huoltaa.

Tyylikäs liesikupu hoitaa käryt keittiöstä

Keittiökaapistoon sijoitettava Vallox 51K MV sopii sekä pieneen kotiin että loma-asuntoon. Siihen on yhdistetty Captura-liesikupu, joten vain kuvun tyylikäs etupaneeli jää näkyville. Liesikuvun paneelin voi valita joko valkoisena tai ruostumattoman teräksen värisenä keittiön tyyliin sopivaksi. Etupaneeli on helppo pitää siistinä ja siinä on helppokäyttöiset kapasitiiviset kytkimet. Liesikupu on standardimitoitettu 600 mm ja ilmanvaihdon ohjaus tapahtuu sen avulla.
Ilmanvaihtokoneen sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit huolehtivat asunnon ilmanvaihdosta automaattisesti. Ne ”haistelevat” sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia ja tehostavat tarvittaessa ilmanvaihtoa. Näin asukkaan ei tarvitse huolehtia tehostuksesta.
 

Moderni ohjaus on helppoa ja sen voi hoitaa myös etänä

Ilman liesikupua myytävän Vallox 51MV:stä ohjataan MyVallox Control -ohjaimen avulla. Ohjaustoiminnot perustuvat eri elämäntilanteita kuvaaviin tilavalintoihin: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto. Asukkaan puolesta tehostuksesta huolen pitävät kosteus- ja hiilidioksidianturit.
Ohjauksen voi tehdä myös etänä, mikäli kone on liitetty MyVallox Cloud -pilvipalveluun. Kone voidaan liittää myös taloautomaatiojärjestelmiin (Modbus ja KNX). Näin koneelta saatavaa dataa on helppo käsitellä keskitetysti. Lue lisää MyVallox-ilmanvaihtokoneiden ohjauksesta ja ominaisuuksista

Pienten asuntojen ilmanvaihtokone

Keittiössä kaapiston edessä on luonnostaan tilaa myös suodattimien vaihdolle ja muille huoltotoimille. Suodattimet suositellaan vaihdettavan kahdesti vuodessa. Mikäli asunto sijaitsee alueella, jossa on erityisen paljon katupölyä, siitepölyä tai teollisuuden päästöjä, on suodattimien vaihto tarpeen useamminkin.

Vallox 51K MV ja Vallox 51MV sopivat pienten asuntojen, joiden pinta-ala on enimmillään 75 m², ilmanvaihtokoneiksi. Koneen energialuokitus on A, lisäanturilla varustettuna jopa A+. Myös liesikuvun poistoilma kulkee lämmöntalteenottokennon kautta.
 

Aidosti kotimainen

Vallox on valmistanut ilmanvaihtojärjestelmiä jo lähes 50 vuotta. Tehdas sijaitsee Loimaalla, jonka yhteydessä ovat kaikki toiminnot tuotekehityksestä tekniseen tukeen. Valloxin tuottamaan korkealaatuiseen ilmanvaihtoteknologiaan on yhdistetty yksinkertainen tyylikäs muotoilu ja helppokäyttöisyys. Yritys on panostanut erityisesti ilmanvaihtolaitteidensa energiatehokkuuteen ja hiljaisuuteen. Ilmanvaihtokoneiden Avainlippu-merkki kertoo kotimaisuudesta.


vallox_suomi_1600x450
 
Päivitetty
6.4.2020