Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Integroitavien kodinkoneiden ominaisuudet ovat tänä päivänä huippuluokkaa, joten laitteita valittaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ulkonäön ja käytännöllisyyden välillä. Esimerkiksi NoFrost-automaattisulatus löytyy melkein kaikista integroitavista kylmälaitteista. Enää nykyisin integroitavien kodinkoneiden hintakaan ei karkaa tavallisia malleja korkeammalle.

Esimerkiksi uuni, mikro, kahvikone ja viinikaappi voidaan upottaa kalusteisiin.Esimerkiksi uuni, mikro, kahvikone ja viinikaappi voidaan upottaa kalusteisiin.

Integrointeja on erilaisia

integroitu_jaakaappi

Integrointi tarkoittaa eri kodinkoneilla hieman eri asioita. Integroitavan kylmälaitteen tai astianpesukoneen saa sulautumaan täysin keittiön kaapistoihin, sillä laitteen etuosa peitetään kalusteovella. Tällaisia kodinkoneita kutsutaan myös kalustepeitteisiksi. Niitä ei ole mahdollista käyttää ilman kalusteovea, sillä laitteiden etupintaa ei ole viimeistelty mitenkään.
 

Huomioi, että peiteovi ei tule laitteen mukana, vaan se on hankittava erikseen omalta keittiötoimittajalta.

Muut keittiön integroitavat kodinkoneet, kuten mikro, uuni, liesi ja liesituuletin, jäävät ainakin osittain näkyviin, vaikka laitteet upotetaan kalusteisiin.

Uusia mahdollisuuksia kodinkoneiden sijoitteluun

Harmonisen yleisilmeen lisäksi integroitavilla kodinkoneilla pystytään helpottamaan keittiön eri toimintojen sijoittamista järkevästi. Integroinnin ansiosta esimerkiksi keittotaso ja uuni voidaan mainiosti sijoittaa erilleen toisistaan. Näin uuni saadaan huomattavasti ergonomisempaan työskentelykorkeuteen ja uunin edessä kyyristely loppuu.

Tasoon integroitu liesituuletin puolestaan tarjoaa lisää vaihtoehtoja keittopisteen sijoittamiselle, sillä keittotaso voi olla esimerkiksi ikkunan edessä tai saarekkeessa ilman, että sen ylle tarvitsee laittaa suurikokoista näköestettä.

Lue myös: Tunnista keittiön energiasyöpöt

integroitu_uuni

Keittiösuunnittelijalta saat apua myös kodinkoneiden valintaan

Keittiön suunnittelussa sekä kodinkoneiden valinnassa ja sijoittelussa kannattaa hyödyntää ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan apua. Powerin keittiösuunnittelu on tarjolla myös etäpalveluna.

Lue myös: Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi

Varaa aika ilmaiseen keittiösuunnitteluun >>>

 
Päivitetty
3.9.2021