• Etusivu
  • Varusteet

Pintojen desinfiointi on nyt erityisen tärkeää

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennuskemia Oy
Päivitetty 29.04.2020
20203_63707.jpg

Muista pitää pinnat puhtaina mikrobikasvustoista, niin säästyt monilta taudeilta.

Koronavirus Covid-19 herätti kaikkien ihmisten huomion käsien desinfiointiin ja hyvään käsihygieniaan. Toinen yhtä tärkeä osa virusten ja bakteerien hävittämisessä on pintojen desinfiointikäsittelyt. Kodeissa esimerkiksi kalusteet, työtasot, seinät ja lattiapinnat ovat oivallisia kasvualustoja erilaisille mikrobeille.

Monet bakteerit säilyvät aktiivisina pinnoilla pitkäänkin. Esimerkiksi MRSA eli sairaalabakteeri saattaa säilyä kuivilla pinnoilla jopa useita viikkoja. Tätä tartuntaa estetään sairaaloissa tehokkailla sairaalasiivouksilla. Influenssa ja Koronavirus säilyvät pinnoilla maksimissaan muutamia tunteja, mutta Norovirus sen sijaan taas muutamia päiviä.

Desinfiointi ihmisten käyttämissä tiloissa ei ole ainoa huolen aihe, vaan huomiota kiinnitetään myös eläintilojen puhtauteen ja desinfiointiin. Eläintilat, esimerkiksi kanalat, on pidettävä vapaana haitallisista mikrobeista jo pelkästään siellä työskentelevien ihmisten takia.

Korona, kuten influenssavirukset, on vaipallinen virus. Desinfiointi alkoholipitoisella aineella tehoaa yleensä hyvin vaipallisiin viruksiin. Toiset virukset taas ovat vaipattomia, joita desinfioimalla on vaikeampaa hävittää. Vaipattomiin viruksiin kuuluvat esimerkiksi hepatiitti A, poliovirus ja ECHO-virukset.

Rakennuskemian Mellerud pintojen desinfiointiaine on helppokayttöinen valmis liuos.
Rakennuskemian Mellerud pintojen desinfiointiaine on helppokayttöinen valmis liuos.

Desinfioi pinnat tehokkaasti

Rakennuskemian tuotevalikoimasta löytyy erittäin tehokasta MELLERUD desinfiointiainetta pintojen desinfiointiin. Se on nopea ja tehokas, käyttövalmis liuos, joka tappaa pinnoilta bakteereita, sientä ja vaipallisia viruksia, kuten influenssa, HIV, ja koronavirus. Mellerud desinfiointiaine sekä puhdistaa että desinfioi samanaikaisesti.

Levitettäessä on varmistettava, että koko pinta kostuu tasaisesti. Aineen annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen se pyyhitään pois. Samalla poistat lian ja epäpuhtaudet.

Käsien desinfiointiaineiden ollessa nyt niin sanotusti "kortilla" on kuitenkin huomioitava, etteivät kaikki desinfiointiaineet sovi käsien desinfiointiin. Lue siis aina tarkkaan desinfiointiaineiden tuoteselosteet, äläkä käytä tuotetta siihen mihin sitä ei suositella käytettävän.

Mellerud pintojen desinfiointiainetta on saatavilla 1 ja 5 litran astioissa.

Voit tiedustella tuotetta ja jälleenmyyjiä Rakennuskemialta >>

Mellerud pintojen desinfiointiaineet saat Rakennuskemialta.
Mellerud pintojen desinfiointiaineet saat Rakennuskemialta.
Rakennuskemia Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
kuvassa seinärakoon on vedetty uretaanivaahtoa tiivisteeksi ja vieressä kolme tytan uretaanivaahtopulloa
Tytan polyuretaanivaahdot kaikkeen rakentamiseen
Polyuretaanivaahto soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Tytan PU-vaahtoja suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Tytan PU-vaahdot ovat homesuojattuja, kestävät kosteutta eikä vaahto modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto pääse valumaan suorilta pinnoilta. Lisäksi PU-vaahdot kestävät kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC). Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan PU -vaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille:tiilibetonilaasitpuulasimetallipolystyreenikova PVCkova PU-vaahto
20207_65817.jpg
Valitse oikea uretaanivaahto käyttötarkoituksen mukaan
Tavallisen pilli- tai pistoolivaahdon lisäksi markkinoilla on liuta erilaisiin tarkoituksiin räätälöityjä PU-vaahtoja. Löytyy matalasti turpoavaa, palosuojaukseen suunniteltuja ja liimaamiseen tarkoitettuja vaahtoja. PU-vaahto täyttää raot, on helppo asentaa ja eristää erinomaisesti. Kovettuneen vaahdon tasalaatuisuus takaa erinomaisen kiinnittyvyyden useimmille rakennusmateriaaleille: tiili, betoni, laasit, puu, lasi, metalli, polystyreeni, kova PVC ja kova PU-vaahto.Löydä ala olevasta listauksesta itsellesi sopiva PU-vaahto.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
40-vuotias Vallox investoi tuotantoon
Ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy:n tuotantolaitoksen laajennus valmistuu vuoden 2011 lopulla Loimaalla. Laajennuksen ansiosta yrityksen tuotantokapasiteetti lisääntyy yli 50 prosentilla. Tuotannonlisäystä yritys tarvitsee erityisesti kasvaneen viennin tarpeisiin.
201310_36667.jpg
KNX-taloautomaatio hallitsee talon toimintoja
Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan enemmän kuin koskaan. Asumiseen kaivataan energiansäästöä, luotettavuutta, muunneltavuutta ja turvallisuutta. KNX-taloautomaatio on laitevalmistajista riippumaton standardi.Lisätietoa KNX-taloautomaatiosta
Vallox 125 MV
Ilmanvaihto uusiksi osana omakotitalon energiaremonttia
Mika Airaksela teki kesällä 2021 omakotitaloonsa lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon remontin, sillä talo kulutti energiaa lämmitykseen enemmän kuin mitä oli tarpeen. Vanha poistoilmalämpöpumppu oli tullut käyttöikänsä loppuun ja lisäksi se oli alimitoitettu 176 neliöiseen taloon. Etenkin pakkasjaksoilla kone kävi koko ajan ja kulutti sähköä lisätehoksi. Ennen remonttia Airakselan omakotitalo kulutti energiaa taloussähköineen oli noin 24 000–25 000 kWh.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton