Pintojen desinfiointi on nyt erityisen tärkeää

Koronavirus Covid-19 herätti kaikkien ihmisten huomion käsien desinfiointiin ja hyvään käsihygieniaan. Toinen yhtä tärkeä osa virusten ja bakteerien hävittämisessä on pintojen desinfiointikäsittelyt. Kodeissa esimerkiksi kalusteet, työtasot, seinät ja lattiapinnat ovat oivallisia kasvualustoja erilaisille mikrobeille.

Muista pitää pinnat puhtaina mikrobikasvustoista, niin säästyt monilta taudeilta.Muista pitää pinnat puhtaina mikrobikasvustoista, niin säästyt monilta taudeilta.

Monet bakteerit säilyvät aktiivisina pinnoilla pitkäänkin. Esimerkiksi MRSA eli sairaalabakteeri saattaa säilyä kuivilla pinnoilla jopa useita viikkoja. Tätä tartuntaa estetään sairaaloissa tehokkailla sairaalasiivouksilla. Influenssa ja Koronavirus säilyvät pinnoilla maksimissaan muutamia tunteja, mutta Norovirus sen sijaan taas muutamia päiviä.

Desinfiointi ihmisten käyttämissä tiloissa ei ole ainoa huolen aihe, vaan huomiota kiinnitetään myös eläintilojen puhtauteen ja desinfiointiin. Eläintilat, esimerkiksi kanalat, on pidettävä vapaana haitallisista mikrobeista jo pelkästään siellä työskentelevien ihmisten takia.

Korona, kuten influenssavirukset, on vaipallinen virus. Desinfiointi alkoholipitoisella aineella tehoaa yleensä hyvin vaipallisiin viruksiin. Toiset virukset taas ovat vaipattomia, joita desinfioimalla on vaikeampaa hävittää. Vaipattomiin viruksiin kuuluvat esimerkiksi hepatiitti A, poliovirus ja ECHO-virukset.

Rakennuskemian Mellerud pintojen desinfiointiaine on helppokayttöinen valmis liuos.Rakennuskemian Mellerud pintojen desinfiointiaine on helppokayttöinen valmis liuos.

Desinfioi pinnat tehokkaasti

Rakennuskemian tuotevalikoimasta löytyy erittäin tehokasta MELLERUD desinfiointiainetta pintojen desinfiointiin. Se on nopea ja tehokas, käyttövalmis liuos, joka tappaa pinnoilta bakteereita, sientä ja vaipallisia viruksia, kuten influenssa, HIV, ja koronavirus. Mellerud desinfiointiaine sekä puhdistaa että desinfioi samanaikaisesti.

Levitettäessä on varmistettava, että koko pinta kostuu tasaisesti. Aineen annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen se pyyhitään pois. Samalla poistat lian ja epäpuhtaudet.

Käsien desinfiointiaineiden ollessa nyt niin sanotusti ”kortilla” on kuitenkin huomioitava, etteivät kaikki desinfiointiaineet sovi käsien desinfiointiin. Lue siis aina tarkkaan desinfiointiaineiden tuoteselosteet, äläkä käytä tuotetta siihen mihin sitä ei suositella käytettävän.

Mellerud pintojen desinfiointiainetta on saatavilla 1 ja 5 litran astioissa.

Voit tiedustella tuotetta ja jälleenmyyjiä Rakennuskemialta >>


 

Mellerud pintojen desinfiointiaineet saat Rakennuskemialta.Mellerud pintojen desinfiointiaineet saat Rakennuskemialta.
 
Julkaistu
31.3.2020