Kosketusvapaiden hanojen avulla voi edistää käsihygieniaa

Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.

Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Jos omia mahdollisuuksiaan terveenä pysymiseen haluaa parantaa, on yksinkertaisin sekä tehokkain suojautuminen säännöllinen ja perusteellinen käsienpesu.

Kosketusvapaata

Tiesitkö, että jopa 80% infektiotaudeista tarttuu nimenomaan käsien välityksellä. Joko tiedostaen tai tiedostamattamme kosketamme kasvojamme keskimäärin 16 kertaa tunnissa*. Tämä kertoo jo, että kunnollisen käsihygienian avulla voimme itse vähentää omaa sairastumistamme. Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Taudinaiheuttajat voivat viihtyä pidempäänkin erilaisilla pinnoilla. Tästä syystä, mitä vähemmän pintoja joutuu koskettamaan käsillään, esimerkiksi ostosreissun aikana ja sen jälkeen, sitä vähemmän erilaisia taudinaiheuttajia saamme käsiimme. Nykyaikaiset Oraksen kosketusvapaat hanat auttavat osaltaan vähentämään turhia kosketuksia ja parantavat näin turvallisuutta ja varmistavat parhaan mahdollisen hygienian. Kosketusvapaita hanoja löytyy useimmista julkisista ja puolijulkisista tiloista sekä nyt myös yksityiskodeista.

Käsiä tulisi puhdistaa huolellisesti 30 sekunnin ajan, vaahdottaa saippualla ja huuhdella puhtaalla vedellä. Kosketusvapaiden hanojen etuna onkin, että itse hanaan ei tarvitse koskea lainkaan, mikäli vähentää taas taudinaiheuttajien siirtymistä käsistä hanan pinnalle. Kun hanaa ei tarvitse koskettaa, välttyy hanan pinta myös käsistä tippuvalta vedeltä ja pysyy puhtaana kauemmin. 

Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.

Hygienia sekä käyttömukavuus: julkiset ja puolijulkiset tilat

Lääkäriasemilla sekä hoitolaitoksissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa sekä turvallista vedenkäyttöä. Tämä tulisi varmistaa myös muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, kuten kouluissa, toimistoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja elokuvateattereissa.

On loogista, että missä suuri määrä ihmisiä kohtaa, siellä bakteerien sekä virusten määrä on luonnollisesti korkeampi. Asianmukaiset toimenpiteet ovat siis välttämättömiä.

Kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra tai Oras Medipro vähentävät omalta osaltaan tehokkaasti taudinaiheuttajien siirtymistä ollen samalla ylivoimaisen miellyttäviä käyttäjän käyttää.
Hanassa oleva sensori reagoi tarkasti käyttäjän käsiin, jolloin mitään hanan osaa ei tarvitse käsienpesun aikana koskettaa. Valitunlämpöisen veden tulo loppuu automaattisesti kun sensori ei enää havaitse käsiä. Lämmönsäätökahvalla varustetuissa malleissa lämpötilaa on mahdollista säätää helposti.

Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.

Kosketusvapaa hana yksityisissä tiloissa

Helppokäyttöisyys, arjen turvallisuus, mukavuus sekä esteettömyys, asioita joita jokainen arvostaa. Kosketusvapaat hanat, kuten esimerkiksi Oras Inspera, vakuuttaa käyttäjänsä helpputensa ansiosta ikään katsomatta. Lapsille luontaista on uuden asian oppiminen nopeasti, mutta myös vanhemmat ihmiset ovat pitäneet hanan helppokäyttöisyydestä; hanan sensori toimii luotettavasti havaitessaan käden hanan alla ja käynnistää vedentulon huolimatta vesipisaroista, joita mahdollisesti hanan pinnalla on, tai valon heijastuksista. Veden tulo loppuu välittömästi, kun käsi poistuu hanan alta - näin ei kulu myöskään turhaan vettä. Hanan lämpötila voidaan esiasettaa, joten hanasta virtaava vesi on turvallisen lämmintä ja miettyttävää.

Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.
Katso kaikki kosketusvapaat hanat

Tietoa kosketusvapaiden hanojen eduista


* Lähde: Study on hand hygiene by SRH Heidelberg, 2018.

Tilaa itsellesi Oras-hanaopas!

 
Julkaistu
30.3.2020