• Etusivu
  • Talo

Kosketusvapaiden hanojen avulla voi edistää käsihygieniaa

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 05.12.2023
20203_63659.jpg

Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.

Jos omia mahdollisuuksiaan terveenä pysymiseen haluaa parantaa, on yksinkertaisin sekä tehokkain suojautuminen säännöllinen ja perusteellinen käsienpesu.

Kosketusvapaata

Tiesitkö, että jopa 80% infektiotaudeista tarttuu nimenomaan käsien välityksellä. Joko tiedostaen tai tiedostamattamme kosketamme kasvojamme keskimäärin 16 kertaa tunnissa*. Tämä kertoo jo, että kunnollisen käsihygienian avulla voimme itse vähentää omaa sairastumistamme. Käsienpesu on siis tärkeää, vaikka yrittäisimme olla kuinka huolellisia ja varovaisia tahansa.

Taudinaiheuttajat voivat viihtyä pidempäänkin erilaisilla pinnoilla. Tästä syystä, mitä vähemmän pintoja joutuu koskettamaan käsillään, esimerkiksi ostosreissun aikana ja sen jälkeen, sitä vähemmän erilaisia taudinaiheuttajia saamme käsiimme. Nykyaikaiset Oraksen kosketusvapaat hanat auttavat osaltaan vähentämään turhia kosketuksia ja parantavat näin turvallisuutta ja varmistavat parhaan mahdollisen hygienian. Kosketusvapaita hanoja löytyy useimmista julkisista ja puolijulkisista tiloista sekä nyt myös yksityiskodeista.

Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.
Hygienia ja vahva muotoilu samassa paketissa: Oras Electra.

Käsiä tulisi puhdistaa huolellisesti 30 sekunnin ajan, vaahdottaa saippualla ja huuhdella puhtaalla vedellä. Kosketusvapaiden hanojen etuna onkin, että itse hanaan ei tarvitse koskea lainkaan, mikäli vähentää taas taudinaiheuttajien siirtymistä käsistä hanan pinnalle. Kun hanaa ei tarvitse koskettaa, välttyy hanan pinta myös käsistä tippuvalta vedeltä ja pysyy puhtaana kauemmin.

Hygienia sekä käyttömukavuus: julkiset ja puolijulkiset tilat

Lääkäriasemilla sekä hoitolaitoksissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa sekä turvallista vedenkäyttöä. Tämä tulisi varmistaa myös muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa, kuten kouluissa, toimistoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja elokuvateattereissa.

On loogista, että missä suuri määrä ihmisiä kohtaa, siellä bakteerien sekä virusten määrä on luonnollisesti korkeampi. Asianmukaiset toimenpiteet ovat siis välttämättömiä.

Kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra tai Oras Medipro vähentävät omalta osaltaan tehokkaasti taudinaiheuttajien siirtymistä ollen samalla ylivoimaisen miellyttäviä käyttäjän käyttää.
Hanassa oleva sensori reagoi tarkasti käyttäjän käsiin, jolloin mitään hanan osaa ei tarvitse käsienpesun aikana koskettaa. Valitunlämpöisen veden tulo loppuu automaattisesti kun sensori ei enää havaitse käsiä. Lämmönsäätökahvalla varustetuissa malleissa lämpötilaa on mahdollista säätää helposti.

Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.
Julkisissa tiloissa kosketusvapaat hanat, kuten Oras Electra varmistavat parhaan mahdollisen hygienian ja miellyttävän käytön.

Kosketusvapaa hana yksityisissä tiloissa

Helppokäyttöisyys, arjen turvallisuus, mukavuus sekä esteettömyys, asioita joita jokainen arvostaa. Kosketusvapaat hanat, kuten esimerkiksi Oras Inspera, vakuuttaa käyttäjänsä helpputensa ansiosta ikään katsomatta. Lapsille luontaista on uuden asian oppiminen nopeasti, mutta myös vanhemmat ihmiset ovat pitäneet hanan helppokäyttöisyydestä; hanan sensori toimii luotettavasti havaitessaan käden hanan alla ja käynnistää vedentulon huolimatta vesipisaroista, joita mahdollisesti hanan pinnalla on, tai valon heijastuksista. Veden tulo loppuu välittömästi, kun käsi poistuu hanan alta - näin ei kulu myöskään turhaan vettä. Hanan lämpötila voidaan esiasettaa, joten hanasta virtaava vesi on turvallisen lämmintä ja miettyttävää.

Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.
Katseenvangitsija kodin pesualtaalla: kosketusvapaa Oras Inspera.

* Lähde: Study on hand hygiene by SRH Heidelberg, 2018.

Oras Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20225_78077.jpg
Älykodin hana- ja suihkuratkaisut
Äly on löytänyt tiensä moneen paikkaan jo kotioloissakin. Hanat ja suihkut eivät tee tästä poikkeusta. Oras SMART on Bluetooth-teknologialla toimiva vesikalustesarja, joka nostaa hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle – ja vähentää samalla veden ja energian kulutusta käyttömukavuudesta tinkimättä.
20203_63067.jpg
Jokainen osaa pestä kätensä, mutta osaatko pestä ne oikein?
Jokainen meistä osaa pestä kätensä - ainakin teoriassa, mutta miten kädet tulisi pestä jos niistä haluaa oikeasti puhtaat?Tiesitkö, että käsienpesu kestää keskimäärin vain alle kaksi sekuntia? Siinä ajassa täysin puhdasta ei kyllä tule. Tämä kannattaa pitää mielessä kun seuraavan kerran kättelet jotakuta. Jos ja kun haluat säästää perhettäsi ja itseäsi turhilta sairastumisilta, kannattaa käsien pesemiseen kiinnittää oikeasti huomiota.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton