Kun tulee aika miettiä lattiaa

Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.

Mitä tutkimus kertoi?

Perusteellisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset arvostavat kodissaan erityisesti kolmea asiaa:

 • Raikasta sisäilmaa
 • Lämpömukavuutta sekä
 • Esteettistä kodikkuutta

Tutkimuksessa selvisi myös, että hyvinvointiin vaikutti myös ääniympäristö sekä kodin turvallisuus.

Tiesitkö, että lattialla on tässä kohtaa suuri rooli?


750 Weber-pientalolattiat-1

Estä sisäilmaongelmia syntymästä

Rakennusvaiheessa liika hätäisyys kostautuu mm. sisäilmaongelmina. Näistä useat johtuvat siitä, että lattiatasoitteen ei ole annettu kuivua täysin kuivaksi ennen päälle tulevan pinnoitteen asennusta. Kostea lattia yhdistettynä tiiviiseen päälle asennettuun pintaan tarkoittaa kemiallisia päästöjä sisäilmaan. Tätä estämään on kehitetty matala-alkaliset lattiatasoitteet, jotka estävät päästöjen pääsyn sisäilmaan. Matala-alkaliset lattiatasoitteet toimivat kuin vakuutuksena sisäilmaongelmia vastaan.

Tätä kutsutaan myös AlkaDry®-teknologiaksi.

Maanvarainen pientalolattia.Maanvarainen pientalolattia.

Weberin kaikki lattiatasoitteet ovat matala-alkalisia ja näistä erityisesti Plaano pientalolattia on yksi erityisen maininnan arvoinen. Plaano soveltuu erityyppisiin rakennuksiin ja sen päälle voi valita juuri sellaisen lopullisen pinnoitteen kuin haluaa.

Plaano tasoitteet ovat nopeasti kuivuvia, jotka jo vähentävät rakennusaikaisen kosteuden tuomia riskejä. Plaano tuo siis tullessaan turvallisuutta ja madaltaa selkeästi riskejä, tuotteen yhteydessä voidaan puhua jopa kuivasta rakentamisesta. Kuivalla rakentamisella tässä yhteydessä tarkoitetaan sitä, että rakentamisen aikana kosteutta esiintyy tavallista vähemmän. Kuivumista voidaan vielä erikseen tehostaa, mikäli tasoitteen pumppaamisen yhteydessä laitetaan päälle lattialämmitys.

Lisätietoa täältä

Plaano-lattia soveltuu…

Plaano-lattian kanssa loistavaksi pariksi soveltuu lattialämmitys. Lattialämmitys onkin suomalaisissa kodeissa yleistynyt, eikä mikään ihme, sillä aina lämpimältä tuntuva lattia on miellyttävä jalalle. Lattialämmitys myös vähentää vedontunnetta.

Rakenteeltaan ohut lattia soveltuu myös ohuutensa ansiosta lattialämmityksen kanssa. Lattiassa Plaano-laatan paksuus on vain puolet perinteiseen betonilaattaan verrattuna. Koska massapaksuus on ohuempi, reagoi se ketterämmin sekä huomattavasti betonia paremmin lämpötilavaihteluihin. Yhdistä Plaano-lattiaasi Comfort-ratkaisu, jolloin lattiasi on energiatehokas pitkälläkin tähtäimellä. Comfortin avulla keskilämpötilaa voidaan pitää noin 1-2° C alhaisempana kuin patterilämmityksellä. – Tämä tekee noin 10 % säästön lämmityskuluihin. Tutustu siis myös Comfort Lämpölattiaan.

Lattiatasoitteen etuna on, että massa tasoittuu eikä halkeile tai käyristy kuivuessaan. Tämä tekee lattiasta myös käytännöllisen valinnan. Koska Plaanon avulla lattiapohja on tasainen, helpottaa ja nopeuttaa se myös itse lopullisen päällysteen asennusta sekä parantaa valmiin lattiapinnan laatua. Plaano-lattia ei siis ole lopullinen pinta, vaan voit valita haluamasi pinnan lattiallesi -on se sitten parketti, laminaatti, laatoitus tai jokin muu, se onnistuu kyllä. Plaano-lattia ei rajaa vaihtoehtojasi.

Plaano-lattiasta lisää

Comfort-lämpölattiaComfort-lämpölattia

Helppoa ja vaivatonta

 • Plaano-lattia soveltuu niin omakotitaloon, rivitaloon kuin muuhunkin pientaloon.
 • Mahdollisuus avaimet käteen -asennukseen.
 • Mahdollisuus ottaa lattian kuivumista mittaava kosteudenhallintapalvelu kokonaispakettina
  • Palvelu perustuu lattiaan asennettaviin antureihin, jotka mittaavat sen kuivumista systemaattisesti ja reaaliaikaisesti. Pakettiin kuuluu lattiatasoite ja sen pumppaus, anturit sekä kuivumisen seuranta.
 • Plaano-lattian yksi suurimmista eduista on sen nopeus.
  • Esimerkiksi 120 m²:n pumppaaminen onnistuu jopa 50 minuutissa. Maanvarainen tasoitteella tehty lattialaatta on pinnoitusvalmis 2-4 viikossa, parhaimmillaan vain viikossa.
 • Kerralla valmis lopputulos ilman jälkikäsittelytarvetta, kuten hiomista tai tasoittamista.
 • Säästä rahojasi
  • Työkustannukset pienempiä verrattuna perinteiseen betonilattiaan, sillä työvaiheet ovat lyhyempiä ja ajanhallinta sekä työnteko tehostuvat. Nopean kuivumisen ansiosta et tarvitse erillisiä kuivaimia kuivattamaan tilaa.
 • Luja ja pitkäikäinen ratkaisu.
  • Plaano-lattia on testattu lukuisissa kokeissa ja testeissä, joten sen vahvuus, kestävyys ja soveltuvuus on testattu läpikotaisin.
 • Mahdollisuus säästää myös lämmityskuluissa. Yhdistä Plaano-lattiaasi Comfort-ratkaisu, jolloin lattiasi on energiatehokas pitkälläkin tähtäimellä. Comfortin avulla keskilämpötilaa voidaan pitää noin 1-2° C alhaisempana kuin patterilämmityksellä. – Tämä tekee noin 10 % säästön lämmityskuluihin. Tutustu siis myös Comfort Lämpölattiaan.

 
Päivitetty
2.8.2021