• Etusivu
  • Talo

Materiaalitehokkuus on ympäristöystävällisyyttä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 08.12.2023
20203_63590.jpg
Vertailtaessa eri materiaalivaihtoehtojen hiilijalanjälkiä, täytyy aina ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari ja tehdä vertailu rakennustasolla, koska pienen osa-alueen optimointi ei yleensä johda parempaan lopputulokseen.

Rakennusten päästöistä jopa 80 prosenttia syntyy käytön aikana. Siksi lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeen minimointi rakenteellisen energiatehokkuuden keinoin hyvin lämmöneristetyllä vaipalla on tärkeää, jotta voidaan saavuttaa alhainen koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki.

Kestävä ja kierrätettävä eriste

Ratkaisun tarjoavat Finnfoamin homehtumattomat ja vaikeissakin olosuhteissa ominaisuutensa säilyttävät lämmöneristeet, jotka mahdollistavat rakennuksille pienemmän käytönaikaisen hiilijalanjäljen. Ympäristö- ja kierrätys ovat aina olleet tärkeässä osassa myös Finnfoamin tuotannossa.

20203_63589.jpg

Yli 30 vuoteen Finnfoam-eristeiden tuotannosta ei ole syntynyt muovijätettä, vaan kaikki levyjen työstöjäte kierrätetään suoraan tuotantolinjalta takaisin raaka-aineeksi. Keväällä 2019 Finnfoam lanseerasi FF-Kierrätyssäkin, jolla myös rakennustyömailla syntyvät muovieristeiden leikkuujätteet saadaan kerättyä kierrätykseen.

Alhaisen hiilijalanjäljen saavuttamisessa korostuvat myös ratkaisujen pitkäikäisyys ja materiaalitehokkuus, josta routaeristys on hyvä esimerkki. Tehokkaalla routaeristyksellä voidaan vähentää merkittävästi massanvaihtoja sekä estää routavaurioiden syntyminen niin rakennuksissa kuin terasseissa ja kivetyksissä, joka taas lisää rakenteen pitkäikäisyyttä. Routasuojaus onkin niin talon- kuin infrarakentamisen tärkeimpiä perusasioita, mutta samalla lämmöneristeelle rankimpia käyttökohteita. Kunnolla toteutetun routaeristyksen ensisijainen tavoite onkin taata rakenteiden kestävyys kaikissa olosuhteissa. Finnfoam (XPS) -eristeet ovat parhaimmillaan näissä haastavissa olosuhteissa.

20203_63591.jpg

FF-FLOOR materiaalitehokkuuden suunnannäyttäjä

Finnfoam Oy:n kehittämä uudentyyppinen FF-FLOOR -lattiaratkaisu käyttää ainutlaatuisen 3D-rakenteensa ansiosta 30 prosenttia vähemmän betonia kuin perinteiset ratkaisut, tuoden samalla alapohjarakenteelle 20 prosenttia enemmän lujuutta. Materiaali- ja energiatehokas FF-FLOOR -ratkaisu pienentää rakennusten hiilijalanjälkeä niin rakennusvaiheen kuin rakennuksen käytönkin aikana ja lisäksi sujuvoittaa rakennusprojekteja.

Muottiteknologialla valmistetussa ratkaisussa eristelevyihin on tehty ristikkomaiset urat. Lukkopontattujen eristelevyjen päälle valettu betoni täyttää urat muodostaen samalla alapohjaan ristikkomaisen tukirakenteen. Toimitukseen kuuluu myös mittatilauksena järjestelmään tehty raudoitusverkko, joka asennetaan eristeessä oleviin uriin: tällöin niiden päällä ei tarvitse työmaa-aikana kävellä.

20203_63592.jpg
"Materiaalitehokkuus on kaiken A ja O. Kun kokonaisratkaisu on selvästi kevyempi, tarkoittaa se usein myös pienempää hiilijalanjälkeä. Ratkaisussa raskas betoni on korvattu kevyellä eristeellä, mutta 3D-muotoilulla rakenteen lujuutta on pystytty jopa kasvattamaan 20 prosenttia, vaikka terästä rakenteessa on pari prosenttia vähemmän kuin perinteisessä. Vähempi onkin parempi."
Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen

Tulevaisuuden rakentamisessa tarvitsemme kaikkia rakennusmateriaaleja optimoiden niiden käytön periaatteella oikea tuote oikeaan paikkaan.

"Me Finnfoamilla tuemme hiilijalanjäljen pienentämistä sekä uusilla rakennusvaiheen ratkaisuilla että hyvällä lämmöneristyksellä, joka on merkittävin käytönaikaisten päästöjen pienentäjä."
Nieminen
Finnfoam Oy
Talo
seinät
eristys
alapohja
yläpohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52126.jpg
Tehokkaat eristeet sekä remppaajalle että rakentajalle
Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.
20226_78677.jpg
Eriste, joka on säilyttänyt suosionsa jo yli 40 vuotta
Vuonna 1982 perustetun Finnfoam Oyn juuret ovat perinteisessä suomalaisessa yrittämisessä. Autotallissa vuonna 1971 aloitettu tekeminen on johtanut tänä päivänä kansainvälisesti toimivaan yritykseen, jolla on vankka tietotaito sekä tekninen osaaminen eristysmateriaaleista. Finnfoamin tavoitteena on aina ollut tuottaa kustannustehokkaita lämmöneristysratkaisuja asiakkailleen. Kehitystyössä halutaan ottaa huomioon ympäristö sekä sen suojelu kestävien ja pitkän eliniän tuotteiden muodossa, joiden valmistus kuormittaa ympäristö mahdollisimman vähän. Yhä edelleen tuo kehitystyö jatkuu uusien ideoiden kera.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20219_72278.jpg
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä on viihtynyt mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi onnistuu pienin kustannuksin.
20202_62791.jpg
Optimoitu käsiteltävyys ja asennettavuus
ISOVER lanseeraa täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Yhteistyössä asentajien kanssa laitoimme asentajien kokeman laadun keskiöön ja optimoimme käsiteltävyyden ja asennettavuuden.
20181_51382.jpg
Yläpohjan lisäeristys säästää lämmityskuluissa
Jopa 20 % kodin lämmöstä saattaa poistua yläpohjan kautta, kun ylös nouseva lämmin ilma pääsee karkaamaan huonosti eristetyn katon kautta. Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti, kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Yläpohja onkin rakennusosa, joka on helpoimmin ja kannattavimmin lisäeristettävissä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton