Kivitalon uusi muoto – Lammin uudet kivitalomallit 2020

Loppuvuodesta 2019 Lammi Kivitalo järjesti suunnittelukilpailun arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoille. Suunnittelukilpailun tavoitteena on löytää uusia ideoita ja harkkorakentamisen ratkaisuja kahdessa kategoriassa.

Kilpailukategoriat

Kaupunkitalo – Suomalaisten unelma on asua pientalossa kaupungin palveluiden ja kulkuyhteyksien lähellä. Millaisia kompakteja asumisen ratkaisuja kivitalo voi tarjota?

Tulevaisuuden talo – Miten suomalaiset haluavat asua vuonna 2030?
 

Suunnittelukilpailu oli menestyksekäs

Kilpailun tuomaristo arvioi töitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Tuomaristo vaikuttui erityisesti siitä, että voittajatyöt olivat paitsi kunnianhimoisia myös harkitun valmiita ideoita toteutettavaksi. Suomen myydyimmän kivitalomerkin mallistoon päätyi kilpailun tuloksena neljä uutta taloa ja niiden kerrosversiot. Erityisesti mallisto kasvoi juuri nyt kiinnostusta herättävillä, kompakteille kaupunkitonteille sopivilla ketterillä kivitaloilla.

Lammin edustaja ja tuomariston puheenjohtaja Markus Inkiläinen pitää suunnittelukilpailua ehdottomasti oikeana tapana etsiä uusia talomalleja. ”Kun olimme tehneet päätöksen Ideakirjan päivittämisestä, halusimme tehdä asioita eri tavalla kuin ennen. Lähdimme aika ennakkoluulottomastikin hakemaan uusia näkökulmia nimenomaan arkkitehtiopiskelijoilta, sillä hehän edustavat sitä sukupolvea, joka määrittää tulevaisuuden asumistarpeita. Suoraan sanoen yllätyimme todella positiivisesti, kuinka kypsiä ja laadukkaita kilpailuun osallistuneet työt olivat”, hän toteaa.
 

Katve - kompaktia toimivuutta ylellisillä yksityiskohdilla.Katve - kompaktia toimivuutta ylellisillä yksityiskohdilla.

Voittajatyö Katve on upea kiven ja puun liitto

Katveessa viehättää rohkea, kaunis ja kiinnostava rakennusmateriaalien yhdistämisen. Erityishuomiota sai myös selkeä, oivaltavia yksityiskohtia sisältävä pohjaratkaisu sekä sisustuksen päätähdeksi nouseva luonnonvalo. Lammille talon kiinnostavuutta lisäsi sen vahva hahmoidea, joka mahdollistaa variaatioiden kehittämisen. Mallistoon otettiinkin talosta heti 2-kerroksisen voittajatyön lisäksi myös 1-kerroksinen versio. Aktiivisen perheen käyttöön hahmoteltu talo sai tontilleen myös autokatoksen.

Linjakas Alto – kookas talo kapeallekin tontille

Alton muotokieli ammentaa upealla tavalla modernista perinteestä. Erityishuomiota sai myös kokonaisuuteen oleellisena ja oivaltavana osana kuuluva näkösuojaus, joka on tarpeellista erityisesti kaupunkitontilla. Lammin talomallistoon Alto tuo lisäarvoa muunneltavuudellaan. Talon voi helposti nähdä niin uudisrakennusten keskellä kuin täydennysrakennuksena vanhalla asuinalueella. Se toimii tasapainoisesti myös townhouse-tyylisenä pari- tai rivitalona.

Linjakas kaupunkitalo tehokkailla neliöillä.Linjakas kaupunkitalo tehokkailla neliöillä.

Lyhty puhuttelee vahvalla hahmolla

Lyhdyssä puhuttelee yksinkertaisella tavalla toteutettu yksilöllinen ja harmoninen ilme, joka toimii hyvin sekä 3-kerroksisena että 2-kerroksisena ratkaisuna. Lammin talomallistoon Lyhty tulikin heti molempina versioina. Vahvan ulkoisen hahmon idean lisäksi kiitosta sai skandinaavisen pelkistetty ja silti sympaattinen ilme. Erityismaininnan sain myös sisätilojen moderni tupakeittiö, joka antaa tilaa mahdollisuuksille.

Kapeassa pohjassa kaikki arjen toiminnot.Kapeassa pohjassa kaikki arjen toiminnot.

Kulma on tyylikäs ja taitava tilankäyttäjä

Kulma on kompaktin ja suoralinjaisen kivitaloasumisen tyylikäs taidonnäyte. Sen taitavasti asetellut suuret ikkunat antavat luonnonvaloa ja yksityisyyttä – myös pienelle kaupunkitontille rakennettaessa.

Kulman suojassa arjen toiminnot on jaettu selkeästi kahteen kerrokseen. Perheen ja vieraiden yhdessä viettämä aika keskittyy alakertaan, jossa sijaitsevat olohuone sekä erillinen keittiö ja ruokailutila. Talon kolme makuuhuonetta taas on sijoitettu yksityisempään rauhaan yläkertaan. Pohja on ketterä: makuuhuoneiden yhteydessä olevan kodinhoitohuoneen voi korvata saunalla, jolloin aulasta tehdään talon kodinhoitohuone.

Kompaktin ja suoralinjaisen kivitaloasumisen tyylikäs taidonnäyte.Kompaktin ja suoralinjaisen kivitaloasumisen tyylikäs taidonnäyte.

Lammi-kivitalot paketoituna

Lammi-kivitalojen toimitussisällöt on nyt valittavissa paketteina, joista löydät omaan kohteeseesi sopivan. Uusiin paketteihin on sisällytetty kivitalorakentamisen erikoistuneen asiantuntijan tekemä rakennesuunnittelu, joten Lammi-paketin ostajana saat ammattilaisen palvelut kauttamme nopeasti ja vaivattomasti. Lammi-myyjä tekee kanssasi tarvekartoituksen, jonka pohjalta voitte tehdä päätöksen projektiisi sopivasta paketista.

Lammi-talopaketit

Jätä yhteydenottopyyntö tai tilaa ideakirja


 
Päivitetty
25.3.2020