Eikö pesuallas vedä? Altaan hajulukon puhdistus omatoimisesti voi tulla kalliiksi

Virheellisesti tai huolimattomasti takaisin kiinnitetyt pullovesilukon tiivisteet saattavat aiheuttaa vuotoja, joita vakuutus ei korvaa.

Kun pesualtaan perinteinen pullovesilukko vaihdetaan erikoisvesilukkoon, hajulukon puhdistus tulee asukkaalle helpoksi ja riskittömäksi.Kun pesualtaan perinteinen pullovesilukko vaihdetaan erikoisvesilukkoon, hajulukon puhdistus tulee asukkaalle helpoksi ja riskittömäksi.

Lavuaarin hajulukon puhdistaminen on – mallista riippuen – monelle asukkaalle työläs ja hankala tehtävä, joka ei onnistu ilman työkaluja. Virheellisesti tai huolimattomasti takaisin kiinnitetyt hajulukon osat voivat puolestaan aiheuttaa vuotoja, joita vakuutus ei välttämättä korvaa. Pesualtaan perinteisen pullovesilukon puhdistus ja takaisinlaitto onkin syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi.
 

Vesivahingon sattuessa vastuukysymykset voivat aiheuttaa ongelmia vakuutusyhtiön kanssa.

Myös puhdistuksen laiminlyönti on ongelmallista, sillä se tuo mukanaan riskin hajulukon tukkeutumisesta ja sen aiheuttamasta ylivuodosta ja vesivahingosta. Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaan hajulukkojen puhdistus onkin kuulunut vuoden 2019 alusta alkaen taloyhtiöiden kunnossapitovastuulle.
 

Asukkaan ensisijaisena tehtävänä on pitää putket puhtaana huolehtien, ettei niihin pääse esimerkiksi roskaa ja hiuksia. Jos hajulukon voi puhdistaa tiivisteitä avaamatta, puhdistus kuuluu edelleen asukkaan vastuulle. Viemäriin voi siis kaataa nestemäistä putkenavaajaa ja hiukset altaasta tulee poistaa itse.

Pesualtaan erikoisvesilukko tarjoaa helpon ratkaisun

Olipa kyseessä taloyhtiö tai omakotitalo, hajulukon puhdistuksen voi tehdä asukkaalle helpoksi ja riskittömäksi vaihtamalla pesualtaan perinteisen pullovesilukon erikoisvesilukkoon. Erikoisvesilukko käy kaikkiin asunnon posliinialtaisiin.

Pesualtaan erikoisvesilukko säästää jatkossa sekä vaivaa että rahaa, sillä puhdistus sujuu asukkaalta helposti ilman työkaluja ja ammattilaisen apua.

51521_vieser_pesualtaan_erikoisvesilukko_DN5032

Kuinka Vieser Smart Clean käytännössä toimii?

Pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean on puhdistettavissa altaan päältä, mikä nopeuttaa ja helpottaa vesilukon puhdistustyötä huomattavasti perinteiseen altaan alta puhdistettavaan hajulukkoon verrattuna.

Vettä voi laskea hanasta puhdistuksen aikana, sillä Vieser Smart Clean -erikoisvesilukon runkoa ei tarvitse irrottaa – ainoastaan lukon sisäosa nostetaan ja puhdistetaan. Helppokäyttöisyyden ansiosta vesilukon voi puhdistaa itse kätevästi vaikka päivittäin ilman työkaluja, eikä nestemäisiä viemärinavausaineitakaan enää tarvita.
 

"Erikoisvesilukon voi puhdistaa itse kätevästi vaikka päivittäin, eikä nestemäisiä viemärinavausaineita enää tarvita."

Pesualtaan erikoisvesilukossa on myös kätevä tulppaominaisuus, eli kantta kääntämällä vesilukon voi avata ja sulkea. Erillistä irrallista tulppaa – joka voi mennä hukkaan – ei siis tarvita.

Osta erikoisvesilukko verkkokaupasta

Näin puhdistat pesualtaan erikoisvesilukon:

• Käännä tulppa auki-asentoon.
• Tartu tulppaan ja nosta sisäosa ylös.
• Puhdista vesilukko altaan sisäpuolelta esimerkiksi pulloharjalla.
• Huuhdo allas ja vesilukko.
• Mikäli haluat sulkea altaan tulpan, käännä tulppaa 1/4 myötäpäivään.

 

Muista! Lattiakaivojen puhdistus on edelleen asukkaan omalla vastuulla, joten kaivon helppoon puhdistettavuuteen ja pitkään puhdistusväliin kannattaa kiinnittää huomiota. Vieserin kaivoilla käytännölliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa – tyylikästä ulkonäköä unohtamatta. Lue lisää >>>
Erikoisvesilukon-puhdistus

Katso videolta, miten helposti erikoisvesilukon puhdistus sujuu

Haluatko lisätietoa? Jätä Vieserille yhteydenottopyyntö!

 
Päivitetty
20.1.2021