• Etusivu
  • Sisustus

Bakteereita tappavat laatat

Laattojen supersankari pelastaa maailmaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.03.2020
20203_63651.jpg

Laattamaailman maahantuoma ACTIVE 2.0 edustaa laatoituksen uutta teknologiaa.

Kuvittele, että laattojen pinnat on käsitelty aineilla, jotka tappavat siihen leijuvat bakteerit. Samalla laatta tuhoaa myös ilmansaasteita ja hävittää pahat hajut huoneesta. Kaiken lisäksi laatta puhdistaa itse itsensä. Suoraan tieteiselokuvastako? Ei suinkaan, vaan tämän päivän saatavilla olevaa teknologiaa jokaiselle! Laattamaailma Oy tuo markkinoille uutuus laatat.

Laatta, joka käy bakteerien kimppuun yhtä hyvin kuin desinfiointiaine, on ACTIVE 2.0. Laatta toimii fotokatalyysin avulla. Fotokatalyysi on luonnollinen prosessi, jossa laatassa oleva titaniumdioksidi ja hopea yhdessä valon ja ilman kosteuden kanssa aktivoi oksidatiivisen prosessin. Prosessin avulla pinnan kanssa kontaktiin tulevat molekyylit (saaste, bakteerit, hajut) hajoavat. Prosessi pysty käyttämään sekä luonnonvaloa, että keinotekoista valoa, joten se toimii ympäri vuorokauden.

ACTIVE 2.0 laatta on tarkoitettu sekä ulko-, että sisäkäyttöön. Sen itsepuhdistuvat ominaisuudet pitävät julkisivun puhtaana pelkällä sadevedellä, joka huuhtoo pinnat puhtaiksi ilman minkäänlaisia kemikaaleja, eikä tuotteen alkuperäinen värikään muutu.

Vuonna 2014 Euroopan patenttivirasto antoi ACTIVE Clean Air & antibacterial Ceramic:ille patentin.ACTIVE 2.0 -laatta valmistetaan Italiassa Iris Ceramicalla ja on Laattamaailma Oy:n maahantuoma.

Laattamaailman Iris Marmi sopii sekä sisälle että ulos. Laatta on pakkasenkestävä ja saatavilla useassa eri koossa.
Laattamaailman Iris Marmi sopii sekä sisälle että ulos. Laatta on pakkasenkestävä ja saatavilla useassa eri koossa.
Ohje

Ohje

ACTIVE 2.0:lla on seuraavat ominaisuudet.

  • tuhoaa bakteereita
  • tuhoaa saasteita
  • poistaa hajuja
  • puhdistaa itse itsensä

Laatta, joka selätti bakteerit

Terveydelle haitallisia bakteereita on kaikkialla, joihin ihmiset ovat jatkuvasti kosketuksissa. Ikävä esimerkki on MRSA eli sairaalabakteeri, joka antibioottiresistenttinä aiheuttaa sairaaloissa suurta harmia.

Toinen ajankohtainen tartuttaja tällä hetkellä on korona -virus. ACTIVE 2.0 -laatta on testattu muun muassa HIV-1-viruksen kanssa ja todettu että se pystyy viruksen tuhoamaan. Tämän testin ja muiden fotokatalyysin tehokkuutta mittaavien testien kautta, ACTIVE 2.0 voidaan sanoa teoriassa tuhoavan myös Korona-virusta, vaikka kyseistä virusta ei olekaan suoraan tutkittu laatan teknologian kanssa.

Laatan bakteereja tuhoava teho perustuu fotokatalyysin aiheuttamaan hapettumisreaktioon. Fotokatalyysi synnyttää korkean pitoisuuden hydroksyyliradikaaleja laatan pintaan, jotka hapettavat kaikki pinnan kanssa kontaktiin tulevat bakteerit. Näin ACTIVE 2.0 poistaa täysin luonnollisesti 99,9% bakteereista.

Laattojen bakteereita tuhoavat ominaisuudet olisi helppo hyödyntää erityisesti julkisissa tiloissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä ja bakteeritartunnan saamisen riski pinnoilta on suurempi. Toisaalta suuren terveysriskin ryhmille laatoista voisi jopa kotona olla suuri hyöty.

Laatta, joka poisti epämiellyttävät hajut

Hajut tulevat ympäristötekijöistä haihtuneista molekyyleistä. Hajujen yhdistelmä voi olla hyvä tai huono, vahva tai mieto. Yleisesti hajuttomuus on universaalisesti kaikista miellyttävin.

Tupakanhaju koetaan yhdeksi epämiellyttävimmistä hajuista, joka kulkeutuu sisäilmaan ulkoilmasta ihmisten kuljettamana. Koska laatat poistavat tehokkaasti nikotiinimolekyyliä, poistuu huoneilmasta niin tupakan haju kuin tupakan aiheuttama saastevaikutuskin.

Laboratoriokokeissa on laatan hajunpoistokykyä kokeiltu muun muassa mädän kaalin hajuun. Kokeet ovat osoittaneet, että ACTIVE 2.0 tuhoaa jopa näitä molekyylejä erittäin tehokkaasti.

Kultaa hohtava Iris Blaze on näyttävä laatta mihin tilaan tahansa. Diesel Camp yhdistää upeasti kiiltävää ja mattaa mustaa. Molemmat Laattamaailman kokoelmista.
Kultaa hohtava Iris Blaze on näyttävä laatta mihin tilaan tahansa. Diesel Camp yhdistää upeasti kiiltävää ja mattaa mustaa. Molemmat Laattamaailman kokoelmista.

Laatta, joka tuhosi saasteita

Hengitysilmanlaatu on terveydelle tärkeää, mutta valitettavasti elämme ympäristössä, joka on täynnä monenlaisia ilmansaastuttajia, kuten liikenne ja lämmitys. Ilmassa olevat saastuttajat, kuten typpioksidit (NOx) ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) aiheuttavat muun muassa hengitysvaikeuksia, limakalvojen ärsytystä sekä munuaisten, maksan ja hermoston vauriota. Ääritapauksissa myös kasvaimia. Ympäristössä ne aiheuttavat kasvien vaurioitumista sekä rakennusten nopeutunutta vanhenemista.

Sisätiloissa ilmansaasteet ovat tiiviimmässä tilassa ja näin ollen saasteitä löytyy sisätiloista jopa enemmän kuin ulkoa. Sisäilmaa saastuttavat myös vahvat puhdistusaineiden kemikaalit ja hygieniatuotteet. Lisäksi vietämme suuremman osan ajastamme sisätiloissa, mikä lisää altistumistamme hengitysilman epäpuhtauksille.

ACTIVE 2.0 tuhoaa saasteita ilmasta jatkuvasti ja tuhoaa ne myös pysyvästi. Se toimii luonnonvalon lisäksi LED-valon alla, jopa energiasäästölamppujen kanssa, minkä takia sisäilma puhdistuu tehokkaasti missä vain. Kyvyssään toimia minkälaisen valon avulla tahansa ACTIVE 2.0 on maailmassa ainutlaatuaan.

ACTIVE 2.0 laattojen vaikutuksia on tutkittu yliopistolaboratorioissa, sertifioiduissa olosuhteissa.

Laatta, joka puhdisti itse itsensä

Taloissa ulko- ja sisäpintojen puhdistus vaatii jatkuvaa huolenpitoa sekä voimakkaiden pesuaineiden käyttöä. Voimakkaiden pesuaineiden käyttö saastuttaa rakennusten sisäilmaa. ACTIVE 2.0 puhdistaa itse itsensä fotokatalyysin ansiosta, eikä vaarallisia puhdistusaineita tarvita. Laatan pinta on hydrofiilinen, joka tarkoittaa, että laatan pinnan kanssa kontaktiin tulevat vesipisarat muodostavat pinnan päälle vesikerroksen, joka estää lian tarttumista laattaan.

Laatan pinnalla olevan Titaniumdioksidin ansiosta laatta pystyy myös hajottamaan sen pinnalle tulevia molekyylejä fotokatalyyttisesti, minkä ansiosta laatta pysyy puhtaana luonnollisesti.

Diesel Living Shades of Blinds on kiehtova seinälaattasarja, joka sopii sekä kotiin, että julkisiin tiloihin.
Diesel Living Shades of Blinds on kiehtova seinälaattasarja, joka sopii sekä kotiin, että julkisiin tiloihin.

Iris Ceramica Group ja Laattamaailma Oy yhteistyössä paremman tulevaisuuden puolesta

ACTIVE 2.0 on ainoa markkinoilla oleva ISO-sertifioitu lattia- ja pintalaatta, joka puhdistaa ilmasta saasteita ja tuhoaa ympäristön bakteereja luonnollisin metodein. ACTIVE 2.0 on sen valmistajalle Iris Ceramica Group:ille patentoitu teknologia. Laattojen maahantuoja Suomessa on LAATTAMAAILMA Oy.

ACTIVE 2.0 -laatan valmistaja Iris Ceramica on Laattamaailman pitkäaikainen yhteistyökumppani. Iris Ceramica on toiminut pioneeriyrityksenä saasteiden vastustajana 60-luvulta lähtien, kun ilmansaasteet eivät olleet vielä yleisessä tiedossa.

Laattamaailma on perustettu jo 1956, kun insinööri Niskanen perusti Lasitiili Oy nimisen yrityksen ja aloitti englantilaisten Johnson Tiles -laattojen tuonnin Suomeen.Nykyisen Laattamaailman ammattilaisilta saat parhaan palvelun niin ammattilaisprojekteihin kuin asuntokohteisiinkin. Lisäksi Laattamaailmalla on laaja jälleenmyyntiverkosto kautta maan.

ACTIVE 2.0 -laatat on Laattamaailman maahantuoma uutuus.
ACTIVE 2.0 -laatat on Laattamaailman maahantuoma uutuus.

Lähde: Laattamaailma Oy, Kohti hiilineutraalisuutta ja terveyttä edistäviä rakennuksia

Sisustus
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20229_79601.jpg
Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä
Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.
20222_76928.jpg
Mikä on suosikkisi hirsisistä kevään uutuushuviloista?
Hongan kevään uutuushuviloista löytyy kompaktien mökkimallien lisäksi näyttäviä kakkoskoteja ympärivuotiseen vapaa-aikaan. Uudet Honka Ahto, Honka Lastu, Honka Nila ja Honka Puhuri ovat saaneet inspiraationsa Hongan suosikkihuviloista, joita on edistetty askeleen pidemmälle tilasuunnittelun, toimivuuden ja näkymien ehdoilla. Tarjontaa on niin klassiseen kuin moderniinkin makuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton