Jätevesijärjestelmän valinta Case: Lapuanjoen Rantakeidas

Jätevesijärjestelmän valinta voi olla vaikeaa, mutta onneksi on mahdollista kutsua paikalle jätevesijärjestelmien asiantuntija ja saa valittua yhdessä omiin tarpeisiin oikea järjestelmä.

Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin, miksi?

Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin jätevesijärjestelmän.Matkailukeskus Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin jätevesijärjestelmän.
Kuvassa Risto, Sonja ja Leila RiihikangasKuvassa Risto, Sonja ja Leila Riihikangas
Lapuanjoen Rantakeidas on suosittu matkailukohde. Rantakeitaalla viihtyvät niin lapsiperheet kuin pariskunnatkin. Pihalla voi esimerkiksi pelata pihapelejä, hyppiä trampoliinilla ja lenkkeillä.

Viime kesänä meillä kävi noin 500 vierasta, summaa markkinointipäällikkö Sonja Riihikangas.

Lisäksi heillä oli tarvetta lisätilojen, kuten suihkujen ja vessojen rakentamiseen.

Vestelli tarjosi toimivan ja pitkäikäisen ratkaisun

Lapuanjoen Rantakeidas tarjoaa uniikkia ja idyllistä majoitusta maaseudun rauhassa. Pihapiirissä on voitu tähän asti majoittaa kerrallaan 10‒20 henkeä. Parhaillaan on kuitenkin valmistumassa myös uutta majoitustilaa, jonne jätevesijärjestelmäksi valittiin Vestellin biopuhdistaja ja Biokube Pluto. Samasta pihapiiristä löytyy idyllisten majoitustilojen lisäksi muun muassa rantasauna uimarantoineen sekä yrittäjien omakotitalo. 

Pyysimme jätevesijärjestelmien osalta tarjouksia ja päädyimme lopulta Vestelliin, muistelee Lapuanjoen Rantakeitaan emäntä Leila Riihikangas.

Kaikki lähtee suunnittelusta

Jätevesisuunnittelu alkaa suunnittelijan tekemällä tonttikäynnillä eli suunnittelukäynnillä. Samalla keskustellaan yhdessä toiveista ja tarpeista, joita suunnittelun ja valittavan jätevesijärjestelmän tulee ratkaista.

Kohdekäynnin jälkeen suunnittelija tekee suunnitelman sekä laatii asiakkaan puolesta lupahakemukset kunnalle. Rakennettaessa täysin uutta vakituista tai kesäasuntoa vaaditaan rakennusluvan liitteeksi jätevesisuunnitelma. Vanhaa kohdetta kunnostettaessa jätevesisuunnitelma tulee toimittaa kunnan lupaviranomaiselle toimenpidelupahakemuksen liitteenä. Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen.

Suunnitelman sisältämän materiaaliluettelon avulla voi pyytää tarjouksen valitusta jätevesijärjestelmästä ja asennuksesta.

Vestellissä yrittäjät vakuutti se, että heiltä löytyi kaikki tarvittava tieto. He pystyivät myös vakuuttamaan asiakkaan järjestelmän toimivuudesta juuri kyseisessä kohteessa.

Tänne asennettiin Vestellin Biopuhdistaja 4, joka sopii noin 1-10 henkilön harmaavesille. Sen rinnalle tuli umpisäiliö. Omakotitaloon tuli Biokuben Pluto, joka on kaikille jätevesille sopiva jatkuvatoiminen pienpuhdistamo, kertoo Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen.


Wassis jätevedensuunnittelu

Yleisimmät haasteet jätevesisaneerauksessa
Kuvassa isäntä Risto Riihikangas ja Vestellin suunnittelija Sanna LehtinenKuvassa isäntä Risto Riihikangas ja Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen

”Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä”

Se, että puhdistajat ovat biologisia, on meille tärkeää. Asiakkaita käy paljon ja he haluavat tietää, miten jätevesijärjestelmä on tehty. Meidän pitää osata vastata. Voimme sanoa, että näin on tehty ja kaikki on kunnossa, Risto painottaa.

Asennustyöt toteutettiin kesällä 2019.Asennustyöt toteutettiin kesällä 2019.
Ensimmäinen vessa saatiin toimimaan juhannukseksi ja sen jälkeen tehtiin asennustöitä lokakuulle.Ensimmäinen vessa saatiin toimimaan juhannukseksi ja sen jälkeen tehtiin asennustöitä lokakuulle.
Lokakuussa saatiin viimeiset pintamaat paikoilleen.Lokakuussa saatiin viimeiset pintamaat paikoilleen.
Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä. Ei siinä mitään, toteaa isäntä Risto Riihikangas.Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä. Ei siinä mitään, toteaa isäntä Risto Riihikangas.
Vestelli_600x312

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?
​​​​​​​Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite.

Vestelli Jätevesijärjestelmät - jätevesiratkaisut niin mökeille kuin omakotitaloasumiseen

Tutustu Vestellin tuotteisiin myös Rakentaja.fi -verkkokaupassa>>

 
Päivitetty
5.3.2021