Valmiista talomallista yksilöllinen koti muuntelemalla

Vaikka talotoimittajilla on olemassa perus talomallit sekä talokirjat, ei se tarkoita sitä, ettetkö voisi saada itsellesi omanlaista, persoonallista ja uniikkia kotia valmiina. Tänä päivänä talopakettiin on mahdollista tehdä paljon erilaisia valintoja, joiden avulla pääsee vaikuttamaan tulevan kodin ulkonäköön sekä tyyliin.

140-10M on moderni omakotitalo.140-10M on moderni omakotitalo.

Millainen on minun tyylini?

Se on hyvä kysymys, johon vain sinä osaat vastata. Oletko esimerkiksi enemmän pelkistetyn ja modernien linjojen ystävä, vai kaipaatko hieman enemmän maalaisromantiikkaa tai klassista tyyliä?

Vaikka tarkasteluun otettaisiin sama talomalli jokaisen tarkasteltavan tyylisuunnan kohdalla, muuttuu talon ulkoasu merkittävästi valintoja tehdessä.

Otetaan esimerkiksi talon niin kutsuttu viides julkisivu eli katto: kaikille ehkä tutuin kattomuoto on harjakatto, jota näkee kautta linjan eri vuosikymmenillä rakennetuissa rakennuksissa, mutta jos saman kodin kattomuodoksi valitseekin harjakaton sijaan pulpettikaton tai murretun harjakaton, muuttuu talon yleisilme heti. Siirrymme perinteisestä ja klassisesta tyylistä lähemmäs modernia huolimatta, että talon julkisivussa ei vielä mikään muu ole kokenut muutosta.

Tyyliltään klassinen 189-10KTyyliltään klassinen 189-10K
Modernissa 130-10M mallissa on murrettu harjakatto.Modernissa 130-10M mallissa on murrettu harjakatto.

Sama vaikutus on nähtävissä myös julkisivutyylissä. Moderni tyyli luottaa vankasti pelkistettyyn linjaan sekä julkisivun erilaiseen rytmittämiseen esimerkiksi suurten ikkunoiden avulla. Myös ikkunoiden sijoittelu on poikkeavaa perinteiseen tyylisuuntaan verrattuna. Perinteinen ja klassinen luottavat nimiensä mukaisesti perinteisiin sekä klassisiin julkisivuratkaisuihin, joissa mm. erilaiset listajaot sekä seinäpanelointien muutokset jakavat julkisivua rytmikkäästi. Julkisivujen ulkoasuun vaikutta myös siihen valittu väri, sama juttu myös kattojen osalta.

Kodin ilmeeseen pystyy myös vaikuttamaan ikkunoiden ja ovien ulkoasun avulla; millainen väri ja ruutujen jaotus. Jukkatalon talomalleissa käytetään luotettavia kotimaisia toimijoita, jolloin tiedetään, että ikkunat ja ovet soveltuvat Suomen vaihteleviin sääoloihin esimerkillisesti.

Ennen suurien suunnitelmien tekemistä kannattaa kuitenkin tutustua oman alueen kaavamääräyksiin, jotka omalta osaltaan sanelevat ehtoja rakennettavalle kodille.

Tutustu Jukkatalon mallistoon

 

Voit tutustua Jukkatalon talomalleihin myös Talovertailun puolella.
Talovertailuun

167-10P167-10P
167-10P167-10P

Seinärakenteessa kolme vaihtoehtoa

Siirrytäänpä julkisivusta pykälän sisälle päin eli talon seinärakenteisiin. Minkälaisia ominaisuuksia sinä arvostat oman kotisi seinärakenteessa? Jukkatalo tarjoaa sinulle kolme vaihtoehtoa; Hirsijukka, Ekojukka sekä Aitojukka ja tässä niiden keskinäiset erot:

Ekojukassa käytetään puurungossa eristeenä mm. kierrätetystä sanomalehdestä valmistettua luontoystävällistä ekovillaa. Ilmansulku on kosteutta ohjaava. Kun huoneisiin valitaan höyryä läpäisevät ”hengittävät” sisäverhousmateriaalit, pääsee seinien eristerakenne parhaiten osallistumaan kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen.

Aitojukassa seinäelementit tehdään alusta loppuun valikoiduissa ja kuivissa sisätiloissa. eristeenä käytetään mineraalivillaa ja höyrynsulku on asennettu elementin sisälle. Tällä runkorakenteella on rakennettu Jukkatalon Pyhännän tehtaalla ja yli 30 000 taloa.

Hirsijukka valmistetaan lamellihirrestä, jonka koko on 205 x 275 mm. Painumaton hirsirakenne on heti asennuksen jälkeen pintakäsittelyä vaille valmis seinäpinta. Hirsikertojen väliin asennetaan joustava saumatiiviste, joka varmistaa hirsisaumojen tiiviyden sekä eristävyyden. Raaka-aineena on käytetty pohjoisen tiukkasyistä mäntyä.

Voit lukea lisää aiheesta täältä

Jukkatalon valikoimasta voit valita kolmesta erilaisesta kokonaisuudesta itsellesi mieluisimman.Jukkatalon valikoimasta voit valita kolmesta erilaisesta kokonaisuudesta itsellesi mieluisimman.

Tulossa pian uusia malleja!

Jukkatalolta on tulossa uusia raikasta ja modernia designia olevia malleja markkinoille. Nämä uutuudet soveltuvat erittäin hyvin pienille kaupunkitonteille.

120-12M120-12M
95-11M95-11M

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:


 
Julkaistu
23.3.2020