• Etusivu
  • Rakentaminen

Näin kellari pysyy kuivana ja lämpimänä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Julkaistu 19.03.2020Päivitetty 01.06.2022
20203_63477.jpg

ISODRÄN-levy koostuu yhteen puristetuista ja liimatuista EPS-palloista. KROSS-eristeessä pallot ovat irrallisia.

Monesti kellaritilat omakotitaloissa sekä kerrostaloissa halutaan uudistaa nykyaikaisella ratkaisulla, mikä kestää aikaa ja on laadukas. Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.

Vanhoissa taloissa on valitettavan usein kostea ja tunkkainen kellari. Se näkyy seinän rappauksien kosteusvaurioina ja homeena. Tämä huomataan usein vasta silloin, kun kellaritilat haluttaisiin ottaa hyötykäyttöön. Isodrän-levyn avulla toteutat kellariremontin onnistuneesti ja saat vanhan kellarin hyötykäyttöön. Ratkaisua varten on mahdollista hyödyntää määrälaskuria sekä valmistajan suunnittelu- ja asennusohjeita. Kosteussuojaratkaisut salaojaan ohjeineen voi tilata verkkokaupasta suoraan tontille.

Mikä on Isodrän-levy?

Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin seinärakenteiden kuivaamiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta ISODRÄN® on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.

Rakennuksen kosteustekninen toimivuus edellyttää, että perustuksen salaojitus on asianmukaisesti järjestetty. Levyn puristuslujuutta valittaessa otetaan huomioon maanpaineesta aiheutuva kuormitus ja kuormituksen vaikutus levyn vedenjohtavuuteen. ISODRÄN®-levyt toimivat salaojittavana materiaalina, jolloin työ- ja materiaalikuluissa saavutetaan merkittävä säästö, koska kaivuumassat voidaan käyttää kaivannon täytössä.

ISODRÄN® -verkkokauppa tarjoaa tuotteen ja asennuksen apuvälineiden lisäksi myös laajat suunnittelu- ja asennusohjeet. Rakennekuvat löytyvät niin pdf- kuin dwg-muotoisina. Kuvista selviää helposti ja luotettavasti ohjeet erilaisiin kohteisiin.

ISODRÄN® tarjoaa myös koko järjestelmän täydelliset työohjeet rakennusperustan kosteuseristykseen.

Lue lisää ja tilaa tarvittavat tuotteet tästä!

Tätä kaikkea on ISODRÄN®:

  • vedeneristysjärjestelmä
  • lämmöneristys, salaojittava lämmöneriste
  • pystysalaojarakenne
  • siirtää kastepisteen ulos rakenteesta
  • kapillaarikatko
  • radonrakenne
  • kuivattaa rakenteen
Katso lisää tästä!
20203_63478.jpg

Laske määrät itse määrälaskurin avulla tai pyydä apua

Levyjen tilausta varten tarvitset joitain tietoja kohteesta. ISODRÄN® -levyjä on saatavana 100 ja 200 mm paksuisina. Paksuuden lisäksi tulee tietää kohteen kosteuskuorma pohjalla, maaperän tyyppi, pakkaustapa, suojattavien seinien määrä mittoineen ja seinän materiaali. Määrälaskurin lopputuloksena saat kaikkien tarvikkeiden määrät ja näin pystyt pyytämään helposti myös tarjouksen.

Tästä suoraan Määrälaskuriin

Levyjen käsitteleminen ja asentaminen on helppoa niiden koon ja painon vuoksi. Katkaisu ja erilaisten läpivientien teko onnistuu parhaiten kuumalankaleikkurilla, ohuempiin levyihin mattopuukolla ja paksumpiin levyihin puukkosahalla, jossa on harvahampainen metalliterä.

Järjestelmä sopii:

  • Rakennusten perusmuureille ja maanvaraisille betonilaatoille uudis- ja saneerauskohteissa
  • Radonin poistoon
  • Saatavissa irrallisina KROSS-rakeina ryömintätilojen eristämiseen

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Rakentaminen
kosteudeneristys
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79484.jpg
Rakennusten täydellinen kosteussuoja ja lämmöneriste
Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Maanalaisen seinän lämpimänä ja kuivana pysymisen edellytys on kunnollinen kosteussuoja, joka koostuu salaojituksesta, kapillaarisesta katkaisusta ja lämmöneristyksestä. Katso video, miten helppo remontti ISODRÄN-rakenteella on tehdä.
20238_82799.jpg
Kellarin seinät märät, mitä tulisi tehdä?
Pohjois-Helsingissä sijaitsevan omakotitalon omistajalla oli viime kesänä visainen ongelma. Kellarin seinään oli ilmestynyt kosteusläikkiä. Sisäilmaongelmia ei oltu vielä havaittu. Mitä tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä? Omistaja turvautui asiantuntijoiden apuun. Kiinteistössä tehtiin kosteusmittauksia ongelman laajuuden selvittämiseksi. Samalla pyrittiin selvittämään mikä aiheutti kosteuden kellarin seinissä.
20208_66159.jpg
Säästä korjauskuluissa ja käytä monitoimista eristettä
Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista. SItten koitti lämmin kesäkuinen torstaiaamu rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusittiin laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannettiin salaojien toimintaa.
20165_46451.jpg
Routaeristys pitää muurit ja pihatiet suorina
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Huonosti tehdyn routaeristyksen jäljiltä kiveys routii aaltoilevaksi ja muurit kallistelevat ulospäin. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20222_76890.jpg
Takan energiatehokkuus, palotekniikka sekä rakennusmääräykset
Tulisija on tarpeellinen varuste suomalaisissa kodeissa, se edistää kodin huoltovarmuutta ja huoltovarmuus on erityisen tärkeä nykypäivänä. Mahdolliset sähkökatkot eivät millään lailla estä tulisijan käyttöä, puulämmitys toimii aina ilman sähköä, se onkin itseasiassa ainoa lämmitysmuoto, joka toimii puhtaasti ilman sähköä. Lämmityksen lisäksi tulisijalla valmistat ruokaa melkein kuin lämmityksen sivutuotteena.Energiatehokkaiden ratkaisuiden kehittäminen markkinoille sekä niiden hankkiminen omaan kotiin ovat osittain seurausta tiukentuvista rakennusmääräyksistä sekä tällä hetkellä korkeasta energian hinnasta. Miten hyvää energialukua sitten tavoitellaan? Esimerkiksi tiiviimmällä rakennustavalla sekä tiukasti kontrolloiduilla ilmanvaihtojärjestelmillä. Tiesitkö, että voit ottaa energiatehokkuuden huomioon myös takan kohdalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton