Näin kellari pysyy kuivana ja lämpimänä

Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.

Vanhoissa taloissa on valitettavan usein kostea ja tunkkainen kellari. Se näkyy seinän rappauksien kosteusvaurioina ja homeena. Tämä huomataan usein vasta silloin, kun kellaritilat haluttaisiin ottaa hyötykäyttöön.

Terve, hengittävä ja energiatehokas kellarin seinä on mahdollista toteuttaa rakennusfysiikan peruslakeja hyödyntävällä ratkaisulla. Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin seinärakenteiden kuivaamiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta Isodrän on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.

 

Isodränillä pystyt toteuttamaan salaojituksen, kapillaarikatkon ja lämmöneristyksen.

ISODRÄN-levy koostuu yhteen puristetuista ja liimatuista EPS-palloista. KROSS-eristeessä pallot ovat irrallisia.ISODRÄN-levy koostuu yhteen puristetuista ja liimatuista EPS-palloista. KROSS-eristeessä pallot ovat irrallisia.

ISODRÄN®-levy koostuu bitumilateksiemulsiolla vettymättömiksi käsitellyistä ja yhteen liimatuista, pyöreistä EPS-palloista. Levyillä on hyvä lämmöneristyskyky ja huokoinen rakenne laskee kosteuden ja vesihöyryn lävitseen.

Rakennuksen kosteustekninen toimivuus edellyttää, että perustuksen salaojitus on asianmukaisesti järjestetty. Levyn puristuslujuutta valittaessa otetaan huomioon maanpaineesta aiheutuva kuormitus ja kuormituksen vaikutus levyn vedenjohtavuuteen. ISODRÄN®-levyt toimivat salaojittavana materiaalina, jolloin työ- ja materiaalikuluissa saavutetaan merkittävä säästö, koska kaivuumassat voidaan käyttää kaivannon täytössä.

Levyjen käsitteleminen ja asentaminen on helppoa niiden koon ja painon vuoksi. Katkaisu ja erilaisten läpivientien teko onnistuu parhaiten kuumalankaleikkurilla, ohuempiin levyihin mattopuukolla ja paksumpiin levyihin puukkosahalla, jossa on harvahampainen metalliterä.

Katso video rintamamiestalon kapillaarikatkon ja lämmöneristyksen asennuksesta

Ryömintätiloihin sopii ISODRÄN®Kross

Useimmat ryömintätilat ovat painovoimaisesti tuuletettuja ja altistuvat näin kosteusongelmille johtuen talvenaikaisesta ryömintätilan jäähtymisestä. Tämä johtaa usein erittäin korkeisiin kosteuspitoisuuksiin ryömintätilassa kesällä ja näin rakenteet altistuvat kosteus- ja homevaurioille. Yksinkertainen ratkaisu saada aikaan kuiva ryömintätila, on pitää ryömintätilan lämpötila niin korkeana, että suhteellinen kosteus ei nouse yli 70%.

Ryömintätilan rakentaminen lämpimäksi mahdollistaa samalla ryömintätilan kuivumisen. Ryömintätilan perusmuurit ja maaperä lämpöeristetään, jolloin vesihöyryn kondensoituminen ehkäistään ja lämpöhäviöt minimoidaan. Lämpötilaa nostetaan, jolloin alapohjan eristystä voidaan keventää.

Puhallettava ISODRÄN® Kross on kuin levyt, mutta irtonaisia EPS-solumuovipalloja. kosteus poistuu maaperän päälle puhalletun ISODRÄN®-KROSS -kerroksen läpi. Puhallukseen käytetään yksinkertaista kannettavaa puhallinta ja KROSS-kerroksen paksuus pitää olla vähintään 20 cm. KROSSia käytettäessä maaperän ei tarvitse olla tasainen eikä tasoituskerrosta tarvita.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
28.3.2021