Järjestele vaatekaappisi kuntoon
– 10 vinkkiä miten sen teet

Kuinka mahtavaa olisikaan aina vaatekaapeistaan löytää juuri se vaate mitä on hakemassa. Ei etsimistä, ei kadoksissa olevia asusteita - vain käden ojennus ja kaikki tarvittava on matkassa.
Tutustu kymmeneen vinkkiin, miten saat vaatekaappisi kerralla kuntoon.

1. Taittele paidat ja laita pystyasentoon

Paitojen taittelu ja asettelu pystyasentoon säästää tilaa jopa 50 %, sekä helpottaa oikean paidan löytymistä. Paitojen asettelu värijärjestykseen on mielenkiintoinen pikku lisä.

2. Käytä pieniä rasioita tai laatikoita jakajina

Voit käyttää hyväksesi pieniä muovi- tai pahvirasioita pienten asusteiden erottelemiseen. Tavarat pysyvät laatikoissa paikoillaan, kun avaat vetolaatikon, eivätkä leviä laatikon pohjalle hujan hajan. Saat kaikki vyöt, korut, huivit ja pikkutavarat omille paikoilleen.

järjestys-563x422

3. Rullaa sukat ja paidat

Sukkien ja paitojen rullaaminen säästää tilaa yllättävästi. Saat ne lajiteltua laatikoihin esimerkiksi värijärjestykseen käytön helpottamiseksi. Paidatkin vievät paljon tilaa henkareihin ripustettuna, jos sinulla on vähän tankotilaa.

4. Tee asukokonaisuuksia yhdelle henkarille

Vaatekapseli on uusi tapa ajatella vaatevarastonsa. Voit kerätä yhdelle henkarille yhteensopivan kokonaisuuden ja vauhdittaa vaikka töihin lähtöä aamuisin. Ei tarvitse joka aamu miettiä mitä yhdistää mihinkin vaatteeseen. Nappaat vain yhden henkarin kaapista ja siinä sinulla on valmis asukokonaisuus.

5. Säilytä kaulahuivit koukuissa

Suuremmat huivit voit säilyttää koukuissa kaapin seinällä tai ovessa. Näin saat huivit mukavasti esille, eivätkä ne mene hukkaan laatikoiden pohjalle eivätkä sotkeennu toisiinsa kiinni.

huivit-563x422

6. Ripusta farkut S-koukkuihin

Saat ripustettua farkut vyölenkistä tangolle tai henkariin. Yhteen S-koukkuun saat mahtumaan useamman parin farkkuja. Farkkujen vyölenkit kestävät tämän laisen ripustamisen, mutta älä kokeile tätä vinkkiä muihin housuihin.

7. Käytä limsatölkin kannen rengasta

Hassu ohje ehkä, mutta puolittaa vaatteidesi tilantarpeen puolella. Laita rengas henkariin ja ripusta renkaasta toinen henkari. Renkaan ei välttämättä tarvitse olla peräisin limsatölkistä. Voit käyttää myös avainlenkkejä tai mitä tahansa muita pieniä metallilenkkejä. Myös vahvasta mutta ohuesta köydestä saat tehtyä ripustuslenkkejä.

henkari2-563x422

8. Heitä turhat vaatteet pois

Älä säilö kaikkea turhaan. Hyvä nyrkkisääntö on: jos et ole käyttänyt vaatetta vuoteen, et varmaankaan tule käyttämään sitä enää. Nämä vaatteet kannattaa antaa vaatekeräykseen ja vaatekaappiin eksyneet rikkinäiset taasen siivota pois kaapista.

9. Valot vaatekappiin

Aamulla meillä kaikilla ei ole aina valot päällä. Useimmat varmasti ovat myös sitä mieltä, että matkalla kodista työpaikalle voisi olla mahdollisimman vähän esteitä. Vaatekaapin valot auttavat hieman unisemmankin löytämään kaapista saman parin sukat ja toimivan kokonaisuuden ilman penkomista, jolloin sekä vaatteet että vaatekaappi pysyvät siistimmässä kunnossa.

10. Suunnittele tarpeisiin oikein mitoitettu kaappi

Nyt voit helposti luoda juuri sellaisen järjestelmän, josta olet unelmoinut. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin mitata etukäteen tila, johon aiot sijoittaa säilytysjärjestelmän. Tarvitset mitat leveydestä, korkeudesta ja syvyydestä. Tämän jälkeen avaat vain Inarian suunnittelutyökalun ja päästät luovuutesi valloilleen. Ohjelma on helppokäyttöinen ja ohjaa käyttäjäänsä eteenpäin.

Inarian 3D-suunnitteluohjelmassa pääset kokeilemaan ja yhdistämään erilaisia materiaaleja keskenään. Aikaisempien valintojen muuttaminen on helppoa, joten pystyt helposti kokeilemaan, millainen kokonaisuus sinun kotiisi sopisi parhaiten. 3D-ominaisuutensa ansiosta pystyt pyörittelemään tekemääsi suunnitelmaa ja näkemään, miltä kaapisto näyttää oikeassa tilassa. Lopputulos on taatusti yksilöllinen, ja mikä parasta – olet suunnitellut sen itse.


Tästä suunnittelutyökaluun!
 

750 inaria-suunnittelutyokalu-2

Kiinnostuitko, heräsikö kysymyksiä? Voit ottaa yhteyttä asiantuntijaan tästä:


 
Päivitetty
19.1.2021