Karanteenissa kotona – mitä ajankuluksi?

Nyt on todella moni meistä jäänyt omaan kotiinsa karanteeniin tai etätöihin. Ei asiaa lähteä mihinkään kodin ulkopuolelle. Tylsyys hiipii sisään ikkunoista ja ovista. Mitä tekemistä keksisin vähintään kahdeksi viikoksi?

Kun talo kumisee tyhjyyttään ja kukaan ei saa käydä kylässä, on täydellinen aika kehittää itseään tai tehdä loppuun kesken jääneitä asioita, joille ei tuntunut löytyvän koskaan sopivaa aikaa.

Mitä ajankuluksi, kun korona virus eristää sinut kotiin.Mitä ajankuluksi, kun korona virus eristää sinut kotiin.

Suunnittele pientä pintaremonttia

Saunakin pitäisi laittaa ja kierrellä vähän maailmaa. Niinhän se mainoksessa meni. Mutta sauna suunnittelu ei tunnu kovinkaan yksinkertaiselta projektilta. Tiesitkö että netistä löytyy paljon apua, muun muassa suunnitteluohjelmia ja vinkkejä nopeaan saunaremonttiin. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Vaikka olemme menossa valoisampaa aikaa kohti, on silti hyvä kiinnittää huomiota myös valaistukseen. LED-nauhoilla saat luotua uskomattoman hienoja valaistuksia ja tunnelmia talon sisällä ja ulkona. Nyt ehdit tarkastella kotinurkkia kriittisellä silmälä.

Joskus ei aivan pieni pintaremontti auta, vaan joudut miettimään vaikka lämmitysmuodon uusimista. Lue Palojoen perheen kokemuksia lämmitysremontista.

Muista olla tarkkana, kun asioit kiertävien kauppiaiden kanssa. Vaikka nyt kukaan ei uskaltaisikaan tulla ovesi taakse, teimme sinulle muistilistan kotimyyntitilanteisiin, jotta osaat varautua, kun myyjä osuu kohdalle.

Saunaremontti, valaistusremontti, säilytysremontti, keittiöremontti, lämmitysremontti,...Saunaremontti, valaistusremontti, säilytysremontti, keittiöremontti, lämmitysremontti,...

Kevätsiivousta

Käsien peseminen ja pintojen puhtaana pitäminen on nyt pinnalla enemmän kuin koskaan. Kalkkitahrat ovat ikäviä kromatussa pinnassa ja tekevät pinnasta nuhruisen näköisen. Näin pääset eroon kalkkitahroista hanoissa. Samalla kun siivoat hanat, haluat varmaankin päästä eroon myös wc:n jarrutusjäljistä. Tässä vinkit jokaisen inhokki puuhaan.

Kemikaalien käyttö puhdistuksessa ei aina ole paras vaihtoehto. Ekologinen siivous on tärkeää luonnonsuojelunkin kannalta. Tiedätkö siis mihin kaikkeen voit käyttää ruokasoodaa?

Siivouksen yhteydessä ja sisällä sairastaessa tulee mieleen myös raikas sisäilma, ja eritoten sen puute. Korvausilmaventtiili saattaisi olla helppo ja hyvä ratkaisu ongelmaan. Saat tilattua sen helposti suoraan kotiovelle myös verkkokaupastamme.

Kasvata siemenestä

Kotiin linnoittautuneena tulee varmasti syötyä hedelmiä, joista löytyy siemeniä sisältä. Kokeile saatko mitään niistä itämään ja teet huonekasvin hedelmästä. Voit myös kokeilla, saatko salaatin tai yrtit kasvatettua uuteen loistoonsa pelkästä jäljelle jääneestä juuripaakusta.

Jos hedelmät ja vihannekset eivät kiinnosta, lisää kukkaloistoa kotona pistokkaista. Vihreys ja vehreys on sisustuksessa nyt suurinta muotia!

Haluatko tutustua kukkiin tarkemmin tai löytää uusia kasveja ensikesäksi puutarhaasi? Käy kasvikortistolla tutustumassa vihanneksiin, viherkasveihin, puihin ja pensaisiin.

Puutarha.net ylläpitää kasvikortistoa, josta löydät paljon tietoa sekä sisä- että ulkokasveista.Puutarha.net ylläpitää kasvikortistoa, josta löydät paljon tietoa sekä sisä- että ulkokasveista.

Taloyhtiön asialla

Yleensä aika loppuu aina kesken, eikä ehdi tutustua esimerkiksi taloyhtiön tuleviin remonttitarpeisiin. Nyt saattaisi löytyö sopivaa aikaa myös taloyhtiön asioille. Tässä sinulle muutama vinkki, joista aloittaa:

Suunnittele talo, kesämökki tai piharakennus

Nykyisin on helppoa tutustua mihin tahansa uuteen talo- tai piharakennusmallistoon, kun kaikki löytyy suoraan netistä. Ja nyt on aikaa rakennella unelmia ihan rauhassa.

Tarpeeseen tulevat varmasti hyvät vinkit talopaketin valinnassa.

Vanha mökki on romahdusta vailla entinen? Etsi omaan tyyliisi sopiva huvila.

Oman talosi tai mökkisi pihalla olisi ulkorakennuksen mentävä aukko. Mitä kaikkea tähän tilaan voisikaan rakentaa? Sopisiko esimerkiksi laavu mökkisi tai kotisi pihaan makkaranpaisto paikaksi?

Lapset ovat lentäneet pesästä jo aikoja sitten. Haluaisitko kenties jo siirtyä hieman pienempään mutta upouuteen taloon? Aloita haaveilusi ja toteuta se!

Ehkä kuitenkin haluaisit vain osallistua kauneimman talon äänestykseen ja mahdollisuuden voittaa upea palkinto?

Honkarakenteen Majakka on säväyttävä sauna.Honkarakenteen Majakka on säväyttävä sauna.

Päivitä tietosi

Koskaan ei ole myöhäistä kouluttautua hieman lisää ja uusia kenties vanhoja tietoja esimerkiksi rakentamisesta tai puutarhanhoidosta. Lyhytkoulutuksilla päivität tietosi ja tietämyksesi ajan tasalle.

RIL suunnitteluoppaat sisältävät ammattilaistason tietoa muun muassa linjasaneerauksesta ja korjausrakentamisesta. Voit tilata myös kevyempää lukemista monesta talonomistajalle tärkeästä aiheesta, kuten rakentamisesta, puutarhasta ja sisustuksesta.

Ostoksille nettiin, kun kauppaankaan ei pääse

Tiesitkö että samalla kun ostat ruokaa netistä, voisit myös pienentää hiilijalanjälkeäsi ja ostaa ekologisia tuotteita? Samalla otat myös ruokahävikin haltuun.

Kaikkea kotiin aina valoista kattotiiliin saat myös Rakentaja.fi verkkokaupasta.

 
Julkaistu
15.3.2020