Onko nykyinen kattoikkuna turvallisempi?

Mikä on muuttunut vanhoista ajoista kattoikkunoiden tiiviyden ja asennuksen suhteen. Ovatko nykyajan kattoikkunat turvallisempia kuin ennen? Vai pelkkiä vuotavia harmeja?

ovatko kattoikkunat turvallisia nykyään-750x422

Kysymyksiä vanhoista kattoikkunoista

Mitä teen, kun vanha ikkuna vuotaa?


Kannattaa tarkistaa ikkunan tyyppikilven tiedot, ottaa muutama valokuva ja olla esim. yhteistyökumppaneihimme yhteydessä. Meillekin voi laittaa sähköpostilla kuvia ja kertoa tilanteesta, josko syy ja ratkaisu löydettäisiin.

Tasakaton ikkunoiden kohdalla kannattaa mitata kuilun sisämitat, sillä todennäköisesti ikkuna ei ole VELUXin valmistama, ja ilmoittaa ne meille, mielellään valokuvien kanssa, sanoo Miikka Halme VELUXilta.

Ota yhteyttä

VELUX tyyppikilpiVELUX tyyppikilpi

Voiko uuden kattoikkunan asentaa samaan kuiluun?

Lapeikkunoiden osalta lähes kaikkia vanhoja kokoja on saatavilla myös nykyään, mutta lämmöneristyksen ja höyrynsulkumuovin liittämisen takia kuilua joudutaan purkamaan, mielellään sisäkaton pintaan asti.

Tasakaton ikkunat kannattaa mitata (kuilun sisämitat), sillä yleensä kyseessä on jonkun toisen valmistajan vanha ikkuna, joten asia on tapauskohtaisesti tarkistettava.

Onko kattoikkuna itse asennettuna turvallinen?

Maahantuojana suosittelemme aina ammattitaitoisen asentajan käyttämistä, jo pelkästään asennuksen takuun takia. Me annamme kyllä itse tuotteelle pitkän ja kattavan takuun.
 

rakenne-1690x945

Mitä vaurioita vuotava kattoikkuna on voinut jo aiheuttaa?

Riippuu monesti siitä, missä vika on, sekä siitä, onko talossa esim. aluskatetta vai ei. Mutta lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että jos ikkunan karmi/puite on selvästi käyttöikänsä päässä, on se joka tapauksessa syytä vaihtaa, vaikkei se muualle rakenteisiin olisikaan aiheuttanut vaurioita.

VELUX tasakaton ikkuna suoralla lasilla on moderni ja tiivis vaihtoehto, joka tuo runsaasti päivänvaloa sisätiloihin.VELUX tasakaton ikkuna suoralla lasilla on moderni ja tiivis vaihtoehto, joka tuo runsaasti päivänvaloa sisätiloihin.

Usein syynä virheellinen asennus

Kattoikkunoiden ongelmat johtuvat pääsääntöisesti virheellisestä asennustavasta ja ne, valitettavasti ja lähes poikkeuksetta, laitetaan itse ikkunan syyksi, vaikkei ikkunassa välttämättä mitään vikaa olisikaan. Esimerkiksi kaikilla VELUX kattoikkunoilla on 10 vuoden takuu, joka takaa pitkän käyttöiän oikein asennetulle kattoikkunalle, kertoo VELUXin myyntipäällikkö Miikka Halme.

Huomioitava seikka on kuitenkin se, että jokaisella tuotteella on oma käyttöikänsä, mikä Suomessa on noin 25-35 vuotta. Edellä mainittuun aikaan vaikuttavat mm. maantieteellinen sijainti, katon kaltevuus, sisäilmaolosuhteet, huolto yms. Tuotteen ollessa käyttöikänsä päässä, se olisi syytä vaihtaa kokonaan uuteen. Tässä auttaa se, että lähes poikkeuksetta uusien VELUX tuotteiden koko on pysynyt samana kuin vanhojenkin. 

Muista kattoikkunoiden huolto

  1. Uudista puuosien pintakäsittely neljän vuoden välein.
  2. Pese ikkunat säännöllisesti.
  3. Muista puhdistaa ikkunoiden ilmansuodattimet ja vaihtaa ne säännöllisesti.
  4. Puhdista peltiosat ulkopuolelta lehdistä ja roskasta.
  5. Poista lunta kattoikkunan ympäriltä tarvittaessa. On tärkeää varmistaa, että sulamisvesi pääsee aina valumaan pois katolta ja että vesikourut eivät ole tukossa.

VELUX ikkunavalmistajana kehittää jatkuvasti uusia, sekä parantaa olemassa olevia tuotteitaan laatu edellä. Tästä kertoo esimerkiksi se asia, että uusia ikkunasukupolvia ilmestyy melko harvaan tahtiin. Suomessakin uusia malleja on tullut myyntiin vain 1992, 1998 ja 2014, ottaen huomioon, että tuotekehityksessä työskentelee useita kymmeniä henkilöitä. Yleisesti ottaen jokainen uusi ikkunasukupolvi on entistä parempi kaikilla osa-alueilla. Asennuksen osalta VELUX kuuntelee yhteistyökumppaneita ja tekee tarvittavia muutoksia, jotta asennustyö olisi entistä helpompaa ja varmempaa kaikin tavoin.

Keskisaranoidulla VELUX-kattoikkunalla saat raitista ilmaa käden käänteessä.Keskisaranoidulla VELUX-kattoikkunalla saat raitista ilmaa käden käänteessä.

Tasakaton ikkuna on varma valinta

Tasakaton ikkunoihin on tehty pieniä parannuksia koko niiden valmistusajan. Viimeisimpinä näkyvinä muutoksina ehkä se, että perinteisen akryylikuvun lisäksi tasakaton ikkunoita on saatavilla suoralla tai kaarevalla lasilla. Runkorakenne on kaikissa vaihtoehdoissa sama. Asennustyö on tasakaton ikkunalla melko yksinkertaista, joten siihen ei ole nähty tarvetta tehdä muutoksia.

Tasakaton ikkunoihin tehdään pieniä muutoksia jatkuvasti, vaikka mitään ongelmia ei olekaan ilmennyt.

Esimerkiksi pintapeltien kiinnitystapa muuttui viime uudistuksessa, jolloin lähes kaikista ruuvikiinnityksistä eli rei’istä päästiin pintapeltien osalta eroon. Kaikki Suomessa myytävät lasielementit ovat nykyään kolminkertaisia. Myös erikoistuotteita on lisätty VELUXin valikoimiin, kuten TripleProtect -ikkuna, joka on tarkoitettu nimenomaan kylmiin ilmasto-olosuhteisiin ja jossa on lisätiivisteet jo tehdasasennettuna. Ikkuna on passiivitalon kriteerit täyttävä.

Tasakaton ikkuna voi olla myös tyylikäs.Tasakaton ikkuna voi olla myös tyylikäs.

Lapeikkunat asentaa ammattilainen

Lapeikkunoiden osalta kokemus on osoittanut, että lähes kaikki lapeikkunoissa esiintyvät ongelmat johtuvat virheellisestä asennustavasta. Tästä syystä VELUX suosittelee aina ammattitaitoisen asentajan käyttämistä. Tällöin kaikki osapuolet voivat varmistua siitä, että asennus on tehty valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Jos ikkunassa kuitenkin ilmenee jotain ongelmaa, on kaikilla VELUX kattoikkunoilla 10 vuoden takuu.

Täältä voit tarkistaa VELUX kattoikkunoiden luotettavat yhteistyökumppanit >>>

Tasakaton ikkunoista
voidaan todeta, että ainakaan maahantuojalle ei ole tullut yhtään reklamaatiota mistään asiasta 15 vuotisen maahantuontiajan aikana, joten siltä osin voidaan olla turvallisin mielin. Tasakaton ikkuna on myös huomattavasti yksinkertaisempi asentaa kuin lapeikkuna, joten virheellisiä asennustapoja ei VELUXIN tietoon ole tullut.

Jäikö kysyttävää?

Jos jokin asia jäi askarruttamaan tai olet kiinnostunut kattoikkunatarjouksesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

 
Päivitetty
4.8.2021