Led-valaistus räystäässä tuo talon esiin

Kun nostetaan katse kohti kattoa ja räystäitä, niin löydetään hyviä valaistuskohteita. Uuden tai remontoitavan talon ulkovalaistuksessa voidaan käyttää led-kiskoa, eli led-nauhaa ja alumiiniprofiilia, sekä led-spotteja. Esittelyssä kohteen Talo Rautio ulkovalaistus.

Räystäästä tasaista led-valoa ylhäältä alas

Talon päädyssä led-nauhavalaistus 45 asteen kulmaprofiilissa tuo ryhtiä ja näyttävyyttä talon ilmeeseen. Led-nauhan tehona on 7,2 W/m ja valon värilämpötila on lämmin valkoinen 3000K, mikä sopii hyvin puutalon lämpimänsävyiseen väritykseen. Led-nauhan kellastumaton silikonipinta sekä kannellinen alumiiniprofiili estävät tehokkaasti kosteuden pääsyn nauhalle, mikä pitää valaistuksen pitkäikäisenä. Ledin laskennallinen käyttöikä onkin yli 50 000 tuntia. Virtalähde on vaihdettavissa erikseen, joten valaistus on huollettavissa.

LedStoren 7,2W/m led-nauha 45 asteen kulmaprofiilissa seinää kohti suunnattuna räystään ulkoreunassa antaa ryhtiä talon julkisivussa.LedStoren 7,2W/m led-nauha 45 asteen kulmaprofiilissa seinää kohti suunnattuna räystään ulkoreunassa antaa ryhtiä talon julkisivussa.

Räystääseen sopiva led-spottivalo asentuu kauniisti räystäslautaan

Talon pihanpuoleisella sivulla sekä autokatoksen edustalla ja parveketerassilla on käytetty 9W suunnattavia, upotettavia led-spotteja räystäässä. Spottien kosteussuojausluokitus on IP44, mikä riittää hyvin räystään alle tulevaan ulkovalaistukseen. Suunnattavan spotin ulkohalkaisija on 90mm, joten se istahtaa hyvin 10mm räystäslautaan.

LedStoren 9W spoteilla valaistaan talon pihanpuoleinen sivu. Spotit on sijoitettu ikkunoiden väliin, jotta vältetään mahdollinen häikäisy sisälle päin.LedStoren 9W spoteilla valaistaan talon pihanpuoleinen sivu. Spotit on sijoitettu ikkunoiden väliin, jotta vältetään mahdollinen häikäisy sisälle päin.
1920vk 11 2020 räystäs 3

 

Spotin sijoittelu ulkoterassin edessä olevaan räystääseen on vapaampaa, sillä valojen mahdollinen häikäisy ei suuntaudu makuuhuoneisiin. Spoteissakin lämpimän valkoinen valon värisävy 3000K on oikea valinta puutaloon.
Led-spottien valaisinkohtaiset virtalähteet asennetaan rinnankytkentään, jolloin mahdolliset häiriöt tuotteessa sammuttavat vain yhden valaisimen eikä koko sarjaa. Virtalähteet saadaan lisäksi vaihdettua asennusaukon kautta pikaliittimin, mikä tekee huollosta helppoa.


LedPyöreä 9W spottia saa myös ulkomitalla 78mm jolloin se ei ole suunnattava. Tässä spotissa kosteusluokitus nousee pölyntiiviyden osalta, IP54:ään.

Talon ulkovalaistus toimii myös yleisvalona

Räystään valaistukseen valitaan valaisimet käyttötarpeen mukaan. Talo Raution tienpuoleinen julkisivu sekä terassi on valaistu led-kiskolla, eli led-nauhalla kiinnitettynä alumiiniprofiiliin. Muihin kohtiin räystäiden valaisuun on valittu led-spotit. Valaistus toimii myös osittain yleis- ja taustavalona pihalla, mikä vähentää yksittäisten pihavalojen tarvetta.

Led-kiskoissa riittää 7,2 W/m tehoinen led-nauha ulkovalaistukseen, jolloin valo pysyy omalla tontilla. Tehokkaammat led-nauhat saattaisivat aiheuttaa häikäisyä ympäristöön, mikä saattaa häiritä ohikulkijoita tai naapureita.Led-kiskoissa riittää 7,2 W/m tehoinen led-nauha ulkovalaistukseen, jolloin valo pysyy omalla tontilla. Tehokkaammat led-nauhat saattaisivat aiheuttaa häikäisyä ympäristöön, mikä saattaa häiritä ohikulkijoita tai naapureita.

Talon valaistus on toteutettu vuonna 2015, joten valojen toiminnasta on jo usean vuoden kokemus. Talon isäntä, pitkään kiinteistöalalla uraa tehnyt Mika Rautio toteaa tyytyväisenä:

”Kaikki on toiminut juuri kuten on ajateltukin. Talo erottuu edukseen ja vuorilautojen huoltomaalauksen yhteydessä ainoa huoltotoimenpide valaistuksen suhteen on yhden spottivirtalähteen vaihtaminen.”

Talo Rautiolla on myös omat blogisivut, jossa Rautio päivittää ahkerasti taloteknistä materiaalia ja kulutuslukemia.

Lamppukauppa Led Store – sinun led-kauppiaasi!

Kaikki artikkelissa esitellyt tuotteet ovat nähtävillä Vantaan Koivuhaassa LedStoren myymälässä / showroomissa asennettuina. Kohteen kuvat löytyvät referenssikuvista. Palvelemme sekä kuluttaja- että ammattilaisasiakkaita. Samoissa tiloissa myös LedStoren mittatilaustöiden LedPaja sekä asuntovalaistukseen erikoistunut valaistussuunnittelu. Tervetuloa tutustumaan ja led-ostoksille osoitteeseen Mesikukantie 16, 01300 Vantaa, tai verkkokauppaan https://ledstore.fi!


Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?


 
Päivitetty
10.5.2021