Näin pidät hanan säihkyvän puhtaana!

Kylpyhuone, WC-tila ja keittiö. Näitä kaikkia tiloja yhdistää se, että jokaisesta näistä löytyy hana. Puhdas hana onkin tärkeä osa raikasta ja siistiä kokonaisuutta. Kun puhdistus on suoritettu oikein, pysyy hana pitkään siistinä ja mikä parasta, toimii kuten pitää, Orakselta muistutetaan.

750 Washbasin-faucet-cleaning-step-4

Pari perus faktaa:

Yleisesti ottaen hanojen ulkopintojen hoidossa voidaan pitää hyvänä samaa linjaa kuin kodin maalattujen pintojen ja muiden kodinkoneiden puhtaanapidossa.

HUOM! Käytä hanalle oikeanlaista pesuainetta!

Koska puhdistusaineiden valikoima kaupossa on loputon viidakko ja hyllyissä notkuu satoja erilaisia tuotteita joiden lupauksena tuntuu olevan toinen toistaan säihkyvämpi lopputulos, kannattaa keskittyä olennaiseen:
– Onko pesuaine riittävän neutraali tai lievästi emäksinen (pH 6-9) ja onko se nestemäistä. Myös mieto pesuaine riittää tuhoamaan tavallisimmat taudinaiheuttajat, joten voit valita puhdistusaineen jonka pH on 6–9.


Näin hanan puhdistus etenee:

Olethan tallettanut hanasi mukana tulleet puhdistusohjeet? Tarvitset niitä nyt, sillä sieltä näet minkälaisia puhdistusaineita voit käyttää. Eri puhdistusaineiden valmistajat käyttävät tuotteissaan erilaisia aineita, jotka saattavat vaurioittaa hanan pinnoitetta.

Tietoa Oraksen hanoista löydät täältä.

Esimerkiksi:
Kromipinnoite ei kestä, tai kestää huonosti fosforihappoa ja klooriyhdisteitä.

Myöskään orgaanisia liuottimia tai syövyttäviä/hankaavia aineita sekä puhdistusvälineitä ei tulisi käyttää. Ota huomioon myös itsesi ja suojaa kätesi siivoushanskoilla, jolloin mm. pesuaineet eivät kuivaa käsiesi ihoa.

Kohta 1

  • Puhdista hana huolellisesti käyttäen pesuaineliuokseen kostutettua pesusientä tai pehmeää liinaa.

Kohta 2

  • Huom! Älä käytä sumutinpulloa! Suikutettaessa suoraan hanaan, pääsee pesuaine hanan saumoihin, josta sitä ei saa huuhdeltua pois. Pitkään toistuessaan se voi aiheuttaa hanaan korroosiota. Suosi siis pesuaineliuokseen kostutettua liinaa.

Kohta 3

  • Kun olet saanut pesuaineen levitettyä huolellisesti pienimpiinkin yksityiskohtiin, huuhtele hana runsaalla, puhtaalla ja haalealla vedellä.

Kohta 4

  • Pyyhi lopuksi hana kuivaksi. Tämä on tärkeää, jotta bakteerien uudelleenkasvulta vältytään.

Käytä puhdistukseen pehmeää liinaa tai pesusientä.Käytä puhdistukseen pehmeää liinaa tai pesusientä.
Pesuaineen tulee olla neutraali tai lievästi emäksinen.Pesuaineen tulee olla neutraali tai lievästi emäksinen.
Älä suihkuta pesuainetta suoraan hanaan!Älä suihkuta pesuainetta suoraan hanaan!
Kuivaa hana huolellisesti puhdistuksen jälkeen.Kuivaa hana huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

Älähän unohda poresuutinta!

Hanan päässä sijaitseva poresuutin tukkeutuu vähitellen ja sen puhdistus unohtuu helposti siihen asti kunnes vettä ei enää tule kunnolla. Puhdistus kannattaa kuitenkin suorittaa säännöllisesti, jotta veden virtaus ei estyisi - lisäksi puhdistus on todella nopeaa ja helppoa:

  • Kohta 1: Sulje hana
  • Kohta 2: Irroita poresuutin joko sormin tai pienen työkalun avulla. Huomioithan että jotkin hanamallit vaativat erityisen "avaimen" poresuuttimen irroitukseen.
  • Kohta 3: Harjaa poresuutin pienellä harjalla (vanha hammasharja soveltuu tähän tarkoitukseen)
  • Kohta 4: Aseta poresuutin takaisin paikoilleen
VALMIS!

Voit kurkistaa täältä myös Oraksen videon hanan puhdistamisesta!
Hanan puhdistuksen ABC

Entäs silikoninen suihkupää?

Suihkun silikoniset suihkupäät on helppo puhdistaa kalkkikerääntymistä hieromalla niitä joko sormin tai vaikkapa hammasharjalla. Tämän jälkeen kannattaa juoksuttaa vielä hetki kuumaa vettä.

Tutustu Oraksen tuotteisiin!

Tilaa itsellesi Oras-hanaopas!

 
Päivitetty
6.7.2022