Eroon tunkkaisesta sisäilmasta korvausilmaventtiilien avulla

Tuntuuko kodin sisäilma tunkkaiselta? Tunkkainen sisäilma ei ole talon ominaisuus, johon pitäisi tyytyä. Asukas voi pienelläkin vaivalla parantaa kodin sisäilmaa esimerkiksi korvausilmaventtiilien avulla.

VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo kotiin raikasta ilmaa. Mikä parasta, venttiilin voi tapetoida tai maalata huoneen tunnelmaan sopivaksi.VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo kotiin raikasta ilmaa. Mikä parasta, venttiilin voi tapetoida tai maalata huoneen tunnelmaan sopivaksi.

Korvaus- tai tuloilmaventtiilien kautta rakennukseen virtaa raikasta ilmaa. Korvausilmaventtiili onkin olennainen osa toimivaa ilmanvaihtoa. Joissain rakennuksissa ne on kuitenkin tukittu vedon vähentämiseksi. Yksinkertaisimmillaan kodin sisäilma parantuu, kun tukitut venttiilit avataan.

Rakennuksen korvausilmaventtiilit voivat myös puuttua kokonaan, tai niitä on liian vähän. Yleisohje on, että rakennukseen tarvitaan yksi korvausilmaventtiili 20 neliömetriä kohden. Jos venttiileitä ei ole, asuntoon ei virtaa riittävästi raikasta ilmaa, tai ilma voi tulla rakenteiden vuotojen kautta. Korvausilmaventtiilien tarve on kuitenkin tapauskohtaista, ja lvi-asiantuntija tekee päätökset kohteen mukaan. Yksi keino sisäilman parantamiseen onkin korvausilmaventtiilien määrän lisääminen.

Wive-korvausilmaventtiilit kampanjahintaan verkkokaupasta >>

Korvausilmaventtiili kodin sisustuksen ehdoilla

Tänä keväänä markkinoille on tullut moderni korvausilmaventtiili VILPE Wive, joka sopii myös sisustukseen. Venttiilin ulkonäkö on helposti muokattavissa kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. VILPE WIVEn voi tapetoida tai maalata seinään sopivaksi tai jättää sellaisenaan näkyville – lopputulos on joka tapauksessa tyylikäs.

VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo raikasta ilmaa kohteeseen ilman haitallista vedon tunnetta. Tuote kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, missä se sekoittuu lämpimän huoneilman kanssa ja ehkäisee vedontunnetta. Venttiilin kannen asentoa säätämällä voi vaikuttaa siihen, paljonko ilmaa asuntoon virtaa.

Kuvan tapetti Boråstapeter Nocturne 6331. Keskimmäisen venttiilin maalin sävy Tikkkurilan V490.Kuvan tapetti Boråstapeter Nocturne 6331. Keskimmäisen venttiilin maalin sävy Tikkkurilan V490.

Asenna vanhan venttiilin tilalle tai uudeksi korvausilman reitiksi

VILPE Wive -korvausilmaventtiilin voi asentaa vanhan venttiilin tilalle tai kokonaan uudeksi korvausilman reitiksi. Sitä voidaan käyttää niin omakoti-, kerros- kuin rivitaloissa. Saatavilla on termostaatilla varustettu venttiili tai venttiili ilman termostaattia.

  • Termostaatilla varustettua venttiiliä käytetään kohteissa, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Venttiili mukautuu ulkoilman lämpötilan mukaan, joten venttiiliä ei tarvitse erikseen säätää.
  • Venttiiliä ilman termostaattia käytetään kohteissa, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.

VILPE Wive suodattaa tehokkaasti ulkoilman epäpuhtauksia ja esim. siitepölyä. Sen voi myös sulkea kokonaan. Venttiilin suodattimen vaihto on erittäin nopeaa, sillä ruuveja ei tarvitse irrottaa. Muita huoltoja ei tarvita. Huippulaadukas suodatin on mukana pakkauksessa. Venttiiliin sopiva äänenvaimennin myydään erikseen. Venttiilissä on myös kondensaatiota ehkäisevä eristemateriaali.

Riittävän korvausilman lisäksi käytetyn, likaisen sisäilman pitää poistua asunnosta ulos esimerkiksi poistoputken tai huippuimurin kautta. Jos siis hankit uusia korvausilmaventtiileitä asuntoon, muista huolehtia myös poistoilmasta.

Lisätietoa

VILPE Wive -korvausilmaventtiilit

Rakentaja.fi-verkkokaupasta >>

 


 
Päivitetty
29.7.2020