Korjaa pimeät nurkat ja huono ilmanvaihto yhdellä konstilla

Rakennusteknisistä syistä taloihin syntyy huoneita ja tiloja jotka ovat epämiellyttävän hämäriä. Tila jää käyttämättä tai häiritsee asujaa päivittäin. Sisustuskin näyttää ankealta väärässä valaistuksessa. Ratkaisuna hyväkään valaistus ei korvaa luonnonvaloa. Toinen, erityisesti vanhempia rakennuksia koskeva, ongelma on huonetilan riittämätön tai kokonaan puuttuva ilmanvaihto. Ilmanvaihdon parantaminen vaatii usein laajaa rakenteiden purkamista ja uudelleen rakentamista.

velux kattoikkunat-750x422

Automaattiset kattoikkunat

Kattoikkunalla saat lähes mihin tahansa tilaan päivänvaloa ja raikasta ilmaa, molempia samalla tuotteella. Nykyaikaiset kattoikkunat voidaan ohjata reagoimaan automaattisesti muun muassa auringon valoon ja hiilidioksidin määrään. NETATMO-järjestelmä valvoo jatkuvasti hiilidioksidin ja ilmankosteuden määrää ja ohjaa VELUX INTEGRA -tuotteita tarpeen mukaan. Lisäksi kattoikkunoita ja aurinkosuojia pystyy hallitsemaan ja ohjaamaan mobiililaitteella VELUX ACTIVE -sovelluksella.

Pääset automaattiseurannan avulla myös pakoon kesähelteitä. VELUX ACTIVE seuraa paikallisia sääennusteita ja voi tarvittaessa sulkea kaikki VELUX INTEGRA® -ikkunat ja aurinkosuojat, jos edessä on esimerkiksi helleaalto. Mikään ikkuna ei myös jää vahingossa auki, kun poistut kotoa. Lähtiessäsi ulos, paina VELUX ACTIVE järjestelmän kotona/ poissa -nappia sulkeaksesi kaikki VELUX INTEGRA®-kattoikkunat.

Kattoikkunan hyödyt:

  • lisävalon avulla saat lisää hyötyneliöitä käyttöösi
  • viihtyisämmät sisätilat pehmeällä ja epäsuoralla valaistuksella
  • enemmän päivänvaloa kuin samankokoisesta julkisivuikkunasta
  • lisää seisomakorkeutta kattoikkunan kohdalle
  • tehokas tuuletusmahdollisuus
  • edullisempi vaihtoehto kuin kattolyhty
  • mahdollisuus automaattiseen tuuletukseen ja aurinkosuojaan
  • etäkäytettävyys

Erilaiset kattotyypit asettavat kattoikkunaratkaisuihin omat vaatimuksensa: siihen, mikä ratkaisu sopii kotiisi parhaiten, vaikuttavat mm. katon kaltevuus, katon tyyppi ja muoto ja sekin, pitääkö ikkunan jäädä ulottuvuusetäisyydelle tai ei.

Ylä- ja keskisaranoidut kattoikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15° – 55°. Sellaisten ikkunoiden kohdalla voi seistä aivan ikkuna-aukossa. Pelkästään keskisaranoitujen ikkunoiden etu on tilan kalustamisen helpottuminen, sillä kalusteitavoidaan sijoittaa myös aivan ikkunoiden alle. Keskisaranoidut ikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15°-90°. Myös tasakatoille löytyvät omat kattoikkunaratkaisuna.

leppo-kattoikkunat-422x516

Edullista luonnonvaloa valotunnelilla

Edullinen valotunneli tuo luonnonvaloa vaikka siivouskomeroon. Valotunneli sopii tiloihin, joihin ei voi asentaa kattoikkunaa. Se johtaa päivän- ja kuunvaloa jopa 6 metrin matkan - huomaamattomasta kattoikkunasta alla olevaan huoneeseen. Valotunneli voidaan asentaa kapeimpiinkin väleihin ja se voi valaista huonetta jopa 6 500 lumenin teholla. Se on 13 kertaa enemmän kuin tavallinen 15 watin lamppu. Valotunneliin on saatavana lisävarusteena myös LEDvalaisin.

Valotunneleita on kahta versiota: taipuisa ja jäykkä. Jäykkä valotunneli antaa enemmän valoa, mutta taipuisalla pystytään kiertämään esteitä ja asentamaan valotunneli tilaan kuin tilaan. EdgeGlow, sisäkattoon asennettava valonhajoitin, antaa enemmän luonnonvaloa levittämällä sitä tehokkaammin huoneeseen tai käytävään.

velux-valotunneli

Keskisaranoitu kattoikkuna antaa lisää sisustustilaa

Keskisaranoitu kattoikkuna pyörähtää avattaessa keskellä olevan saranan ympäri, joten se sopii lähes mihin tahansa tilaan. Ulkopuolen pesua varten puitetta käännetään 180° ja lukitaan auki -asentoon lukitussalvalla, jolloin molemmat kädet ovat vapaina pesua varten. Keskisaranoitu kattoikkuna on paras valinta, jos haluat kalustaa myös ikkunoiden alla olevan tilan. Avauskahva on puitteen yläreunassa.

Keskisaranoitus kattoikkunaa pystyy käyttämään, vaikka alapuolella olisi kalusteitakin.Keskisaranoitus kattoikkunaa pystyy käyttämään, vaikka alapuolella olisi kalusteitakin.

Terassimainen näköala

Ylä- ja keskisaranoitu kattoikkuna avautuu ulos- ja ylöspäin, joten ikkunasta avautuu terassimainen, vapaa näköala. Ikkunaa voidaan käyttää myös keskisaranan varassa, kuten normaalia keskisaranoitua kattoikkunaa. Tämä helpottaa ikkunan puhdistamista. Yläsaranoitua ikkunaa suositellaan kohteisiin, joissa ikkuna pitää sijoittaa korkealle, sillä avauskahva on ikkunan alareunassa.

Yläsaranoitu kattoikkuna luo terassimaisen vaikutelman ja mahdollistaa panoraamanäkymät.Yläsaranoitu kattoikkuna luo terassimaisen vaikutelman ja mahdollistaa panoraamanäkymät.

Kattoikkunan pituus määrittää näköalan

Ikkunan koon valinta riippuu suurelta osin katon kaltevuudesta: mitä loivempi katto, sen pidemmät ikkunat. Voidaksemme nauttia hyvästä näköalasta seisaaltaan, sijoitetaan kattoikkunoiden yläreuna 185-220cm korkeuteen lattiapinnasta. Istuvillaan ollessamme on silmänkorkeutemme noin 120 cm lattiapinnasta, jolloin ikkunan alareuna on optimaalisen näköalan saavuttamiseksi sijoitettava noin 90 cm korkeudelle.

Ikkunayhdistelmillä paljon valoa ja lisää tilaa

Yhdistämällä useita VELUX-kattoikkunoita voit luoda upeita panoraamanäkymiä, jotka tuntuvat siltä kuin olisit ulkona. Kotisi saa oman, ainutlaatuisen luonteen.

Kattoikkunalla luot lisää tilaa ja valoa huoneeseen. Ikkunoiden sijoitteluun on lukemattomia mahdollisuuksia.Kattoikkunalla luot lisää tilaa ja valoa huoneeseen. Ikkunoiden sijoitteluun on lukemattomia mahdollisuuksia.

VELUX huoneopas

Olemme tehneet sinulle helpon tavan löytää oikea kattoikkuna huoneeseesi. Katso millaista kattoikkunaa ja verhoa suosittelemme keittiöön, makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, rappukäytävään tai lastenhuoneeseen vain kolmella helpolla askeleella.

Kokeile huoneopasta tästä >>
 


Korkealle sijoitettu kattoikkuna: Levittää erittäin tehokkaasti päivänvaloa huoneeseen.Korkealle sijoitettu kattoikkuna: Levittää erittäin tehokkaasti päivänvaloa huoneeseen.
Panoraamanäkymä: 2 tai useampia kattoikkunoita rinnakkain antavat erinomaisen näkymän.Panoraamanäkymä: 2 tai useampia kattoikkunoita rinnakkain antavat erinomaisen näkymän.

Auringonsuojatuotteet joka tilanteeseen

VELUX verhot ja markiisit on suunniteltu vastaamaan kaikkia vaatimuksia, jotka koskevat päivänvalon ja lämmön ohjausta kodissani. Laaja erilaisten verhojen ja kaihtimien valikoima antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella mieleisesi ratkaisu, onpa tarkoituksenasi makuuhuoneen pimentäminen, keittiön valoisuuden säätö tai liian kuuman auringonpaisteen pitäminen pois olohuoneesta. Valitessasi VELUX verhot tai markiisit voit nauttia alkuperäisten VELUX tuotteiden kaikista eduista. Kaikissa verhoissa ja kaihtimissa on Pick&Klick -kiinnitysjärjestelmä asennuksen helpottamiseksi.
 

Puutarhanäkymä: Lattiatasosta alkava kattoikkuna mahdollistaa näkymät alas puutarhaan.Puutarhanäkymä: Lattiatasosta alkava kattoikkuna mahdollistaa näkymät alas puutarhaan.
 
Päivitetty
4.8.2021