Kattoikkuna korjaa pimeät nurkat ja huonon ilmanvaihdon kerralla

Rakennusteknisistä syistä taloihin syntyy huoneita ja tiloja jotka ovat epämiellyttävän hämäriä. Tila jää käyttämättä tai häiritsee asujaa päivittäin. Ratkaisuna hyväkään valaistus ei korvaa luonnonvaloa. Toinen, erityisesti vanhempia rakennuksia koskeva, ongelma on huonetilan riittämätön tai kokonaan puuttuva ilmanvaihto. Ilmanvaihdon parantaminen vaatii usein laajaa rakenteiden purkamista ja uudelleen rakentamista.

Hyvä ratkaisu molempiin ongelmiin on kattoikkuna. Kattoikkunalla saat lähes mihin tahansa tilaan päivänvaloa ja raikasta ilmaa, molempia samalla tuotteella.

Kattoikkunan hyödyt:

  • lisävalon avulla saat lisää hyötyneliöitä käyttöösi
  • enemmän päivänvaloa kuin samankokoisesta julkisivuikkunasta
  • lisää seisomakorkeutta kattoikkunan kohdalle
  • tehokas tuuletusmahdollisuus
  • edullisempi vaihtoehto kuin kattolyhty

Erilaiset kattotyypit asettavat kattoikkunaratkaisuihin omat vaatimuksensa: siihen, mikä ratkaisu sopii kotiisi parhaiten, vaikuttavat mm. katon kaltevuus, katon tyyppi ja muoto ja sekin, pitääkö ikkunan jäädä ulottuvuusetäisyydelle tai ei.

Kattoikkunoiden valintaan vaikuttavat sekä tilan arkkitehtuuri että myös katon kaltevuus. Ylä- ja keskisaranoidut kattoikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15° – 55°. Sellaisten ikkunoiden kohdalla voi seistä aivan ikkuna-aukossa. Pelkästään keskisaranoitujen ikkunoiden etu on tilan kalustamisen helpottuminen, sillä kalusteitavoidaan sijoittaa myös aivan ikkunoiden alle. Keskisaranoidut ikkunat sopivat kattokaltevuuksille välillä 15°-90°.

Keskisaranoitu kattoikkuna antaa lisää sisustustilaa

Keskisaranoitu kattoikkuna pyörähtää avattaessa keskellä olevan saranan ympäri, joten se sopii lähes mihin tahansa tilaan. Ulkopuolen pesua varten puitetta käännetään 180° ja lukitaan auki -asentoon lukitussalvalla, jolloin molemmat kädet ovat vapaina pesua varten. Keskisaranoitu kattoikkuna on paras valinta, jos haluat kalustaa myös ikkunoiden alla olevan tilan. Avauskahva on puitteen yläreunassa.

Keskisaranoitus kattoikkunaa pystyy käyttämään, vaikka alapuolella olisi kalusteitakin.Keskisaranoitus kattoikkunaa pystyy käyttämään, vaikka alapuolella olisi kalusteitakin.

Terassimainen näköala

Ylä- ja keskisaranoitu kattoikkuna avautuu ulos- ja ylöspäin, joten ikkunasta avautuu terassimainen, vapaa näköala. Ikkunaa voidaan käyttää myös keskisaranan varassa, kuten normaalia keskisaranoitua kattoikkunaa. Tämä helpottaa ikkunan puhdistamista. Yläsaranoitua ikkunaa suositellaan kohteisiin, joissa ikkuna pitää sijoittaa korkealle, sillä avauskahva on ikkunan alareunassa.

Yläsaranoitu kattoikkuna luo terassimaisen vaikutelman ja mahdollistaa panoraamanäkymät.Yläsaranoitu kattoikkuna luo terassimaisen vaikutelman ja mahdollistaa panoraamanäkymät.

Kattoikkunan pituus määrittää näköalan

Ikkunan koon valinta riippuu suurelta osin katon kaltevuudesta: mitä loivempi katto, sen pidemmät ikkunat. Voidaksemme nauttia hyvästä näköalasta seisaaltaan, sijoitetaan kattoikkunoiden yläreuna 185-220cm korkeuteen lattiapinnasta. Istuvillaan ollessamme on silmänkorkeutemme noin 120 cm lattiapinnasta, jolloin ikkunan alareuna on optimaalisen näköalan saavuttamiseksi sijoitettava noin 90 cm korkeudelle.

Ikkunayhdistelmillä paljon valoa ja lisää tilaa

Yhdistämällä useita VELUX-kattoikkunoita voit luoda upeita panoraamanäkymiä, jotka tuntuvat siltä kuin olisit ulkona. Kotisi saa oman, ainutlaatuisen luonteen.

Kattoikkunalla luot lisää tilaa ja valoa huoneeseen. Ikkunoiden sijoitteluun on lukemattomia mahdollisuuksia.Kattoikkunalla luot lisää tilaa ja valoa huoneeseen. Ikkunoiden sijoitteluun on lukemattomia mahdollisuuksia.

VELUX huoneopas

Olemme tehneet sinulle helpon tavan löytää oikea kattoikkuna huoneeseesi. Katso millaista kattoikkunaa ja verhoa suosittelemme keittiöön, makuuhuoneeseen, olohuoneeseen, rappukäytävään tai lastenhuoneeseen vain kolmella helpolla askeleella.

Kokeile huoneopasta tästä >>
 

Korkealle sijoitettu kattoikkuna: Levittää erittäin tehokkaasti päivänvaloa huoneeseen.Korkealle sijoitettu kattoikkuna: Levittää erittäin tehokkaasti päivänvaloa huoneeseen.
Panoraamanäkymä: 2 tai useampia kattoikkunoita rinnakkain antavat erinomaisen näkymän.Panoraamanäkymä: 2 tai useampia kattoikkunoita rinnakkain antavat erinomaisen näkymän.
Puutarhanäkymä: Lattiatasosta alkava kattoikkuna mahdollistaa näkymät alas puutarhaan.Puutarhanäkymä: Lattiatasosta alkava kattoikkuna mahdollistaa näkymät alas puutarhaan.

Auringonsuojatuotteet joka tilanteeseen

VELUX verhot ja markiisit on suunniteltu vastaamaan kaikkia vaatimuksia, jotka koskevat päivänvalon ja lämmön ohjausta kodissani. Laaja erilaisten verhojen ja kaihtimien valikoima antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella mieleisesi ratkaisu, onpa tarkoituksenasi makuuhuoneen pimentäminen, keittiön valoisuuden säätö tai liian kuuman auringonpaisteen pitäminen pois olohuoneesta. Valitessasi VELUX verhot tai markiisit voit nauttia alkuperäisten VELUX tuotteiden kaikista eduista. Kaikissa verhoissa ja kaihtimissa on Pick&Klick -kiinnitysjärjestelmä asennuksen helpottamiseksi.
 


 
Julkaistu
3.3.2020