Ratkaisut pienten tilojen säilytysongelmiin

Pienissä tiloissa tulee monesti vastaan ongelma säilytyskalusteita valittaessa, kun vakiomittaiset kaapit ja hyllyt eivät joko mahdu tai tilaa ei saada hyödynnettyä kokonaisuudessaan. Yksilöllisesti suunniteltu säilytysjärjestelmä on kuitenkin helppo toteuttaa itse.
 

sovella_keittiö_1600x900

Vapaasti mitoitettava säilytysjärjestelmä

Kapeissa ja ahtaissa eteisissä, vanhojen asuntojen vaatekomeroissa ja varastohuoneissa säilytysmahdollisuudet ovat yleensä rajalliset ja aiheuttavat haasteita sopivaa säilytysjärjestelmää valittaessa. Myös näihin on mahdollista rakentaa koko tilan hyödyntävä säilytysjärjestelmä.

Kotimaiselta säilytysjärjestelmävalmistaja Sovellalta löytyy ratkaisuja, jotka ovat suunniteltu erityisesti pienet, ahtaat ja kapeat tilat huomioiden. Lyhennettävillä ja säädettävillä tuotteilla voidaan myös niissä toteuttaa toimiva ja monipuolinen säilytyskokonaisuus.

Suunnitteluohjelma auttaa hahmottelussa

Tilaan soveltuvan säilytyskokonaisuuden suunnittelu helpottuu Sovellan ilmaisella 3D-suunnitteluohjelmalla. Selainpohjaisen ohjelman käyttö yksinkeraista: Ohjelmaan syötetään tilan mitat ja valitaan halutut tuotteet jonka jälkeen ohjelma näyttää havainnollisen 3D-piirroksen säilytysjärjestelmästä. Samalla tulostuu myös ostoslista hintoineen, joka auttaa rautakaupassa ostosten tekemistä.

Aloita suunnittelu

sovella-3dplanner-1920x1080

Huomioi pienten säilytystilojen suunnittelussa ja toteutuksessa, että tarkat mitat auttavat määrittämään, mitkä tuotteet soveltuvat tilaasi parhaiten ja pystyt hyödyntämään koko tilan mahdollisimman tehokkaasti. Lue lisää ohjeita tilan mittaamisen ja jaksottamiseen.

Hyödynnä tila tehokkaasti

Eteiset ovat kooltaan tyypillisesti vain muutamia neliöitä. Ulkovaatteita ja kenkäpareja on usein kuitenkin paljon käytettävään tilaan nähden. Mukavan ja sujuvan käytettävyyden kannalta fiksu ja kompakti säilytysjärjestelmä helpottaa arkea, ja on siksi hyvä suunnitella huolella.

sovella_pienen_eteisen_säilytys

Toimivat ratkaisut rajattuun tilaan

Ahtaissa tiloissa mitoitus nousee haasteeksi, joka puolestaan edellyttää säilytysjärjestelmältä muunnetavuutta. Sovellan kehittämät ratkaisut sopivat mainiosti myös ahtaisiin ja rajattuihin paikkoihin. Niitä voidaan helposti säätää ja yhdistellä halutunlaiseksi kokonaisuudeksi.
  • Lyhennettävällä lankahyllyllä voit sovittaa ritilätason kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Tuote on siis katkaistavissa haluttuun mittaan.
  • Säätöhyllyt ovat suunniteltu erityisesti muiden kuin vakiomittaisten hyllyleveyksien toteuttamiseen. Säätöhyllyn portaaton säätömahdollisuus leveyssuunnassa on 50-850 mm.
  • Syvyyssuuntaisella vaateripustimella saat henkarissa säilytettävät vaatteet mahtumaan jopa alle 35 cm syvään tilaan. Normaalisti henkarit vievät syvyyssuunnassa tilaa reilut 60 cm. Syvyyssuuntaisessa vaateripustimessa henkarit ovat poikittain.
  • Naulakko on monipuolinen vaatteiden, takkien, laukkujen ja koiranhihnojen säilytyspaikka. Huomioi käyttäjien pituus. Lapsille naulakko kannattaa sijoittaa normaalia alemmaksi, jolloin naulakon käyttäminen on helpompaa.

Kokeile selainpohjaista suunnitteluohjelmaa

Kun tarpeet ja toiveet säilytyskokonaisuudesta ovat hahmottuneet, voit toteuttaa varsinaisen suunnitelman Sovella 3D Plannerilla.

Klikkaa vain ohjelmaan ja aloita suunnittelu - ideointi on helppoa:

  1. Valitse tilasi muoto (yksi seinä, kulma, kolme seinää).
  2. Syötä mitat sentteinä (leveys, syvyys ja korkeus).
  3. Asemoi hyllyjärjestelmän runko halutulle korkeudelle ja alkamaan seinän oikeasta tai vasemmasta reunasta.
  4. Valitse haluamasi hyllyt, korit ja lisätarvikkeet. Muokkaa ja kokeile mielesi mukaan.
  5. Lopuksi valitse haluamasi väri ja tulosta ostoslista kuvineen.
  6. Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät täältä.

Aloita suunnittelu tästä

Projekti käyntiin – tilaa maksuton esite

Esitteestä löydät mm. esimerkkikokonaisuuksia kodin eri säilytystiloihin, vinkkejä säilytysjärjestelmän suunnitteluun, tarkat tuotetiedot ja hinnaston.

 
Julkaistu
18.11.2021