Kaikki hyöty itselle aurinkosähköstä
- talleta kesän sähkö talven varalle

Oma aurinkovoimala on vaivaton tapa tuottaa merkittävä osa omakotitalossa tarvittavasta sähköstä. Itse tuotettu sähkö pienentää ostosähkön tarvetta, eikä siitä tarvitse maksaa siirtohintaa eikä veroja. Lisäksi oma aurinkovoimala tuottaa sähköä vuosikymmenien ajan. Ympäristölle ystävällisen aurinkoenergian käyttö on myös ekoteko, sillä se vähentää tarvetta käyttää fossiilisia polttoaineita, jotka aiheuttavat ilmakehään haitallisia hiilidioksidipäästöjä.

Aurinkoenergian hyödyntäminen lisääntyy nopeasti sekä maailmalla että Suomessa. Moni epäilee aurinkoenergian tuottomahdollisuuksia pohjoisilla leveysasteilla. Aurinkokennot toimivat kuitenkin myös pilvisinä päivinä, sillä silloinkin niihin osuu auringon säteilyä. Etelä-Suomessa aurinko säteilee neliömetrin vaakapinnalle noin 1000 kWh eli kilowattituntia vuodessa. Keski-Suomessa vastaava säteilymäärä on noin 900 kWh ja Pohjois-Suomessa noin 800 kWh.

Suomessa on suuri määrä käyttämätönta aurinkoenergiapotentiaalia.Suomessa on suuri määrä käyttämätönta aurinkoenergiapotentiaalia.

Parhaiten ja tehokkaimmin aurinkopaneelit toimivat kylmällä säällä – mikä on juuri Suomen etu. Esimerkiksi Italiassa auringon säteilyä saadaan 50 – 60 % enemmän kuin meillä, mutta tuotto on silti vain 30 – 35 % suurempaa. Meillä tuotto kylmällä säällä saattaa olla jopa yli nimellistehon.

Tulevaisuudessa kaksi kolmasosaa päivittäisestä energiatarpeesta saadaan suoraan uusiutuvista energialähteistä. Aurinkoenergialla on tässä merkittävä rooli.
- Christian Breyer, aurinkotalouden professori

LUTin tutkijaopettaja Antti Kososen mukaan aurinkopaneelien hankkimisen ja asentamisen jälkeen aurinkoenergian tuottaminen on ilmaista: aurinkoa riittää, sen hyödyntäminen ei saastuta eikä sen tuottaminen synnytä melua. Etelä-Suomessa yhden hehtaarin suuruinen aurinkopaneeli vastaa sähköenergian tuotantopotentiaaliltaan noin 330 hehtaaria metsää, jonka vuotuinen tuotto on kymmenen kuutiota hehtaarilta.

Oma aurinkovoimala avaimet käteen -toimituksena

Freebo on kokenut aurinkovoimaloiden maahantuoja, joka vastaa tuotteistaan ja huolehtii asiakaspalvelusta koko asiakkuuden ajan. Yritys onkin toimittanut jo noin 7000 aurinkovoimalaa suomalaisiin ja ruotsalaisiin omakotitaloihin ja pienkiinteistöihin.

Freebon keskittyminen kotien aurinkovoimaloihin on kuluttajien etu. Kaikki toiminta tähtää siihen, että oman aurinkovoimalan hankinta ja käyttö on ihmisille mahdollisimman helppoa ja hyödyllistä. Tämä tapahtuu yksillöllisen palvelun avulla: asiakkaalle suunnitellaan aina sopiva kokonaisuus avaimet käteen -toimituksena. Peräti 95% Freebon asiakkaista on tyytyväisiä aurinkosähköjärjestelmään siirtymisestä.

Pyydä tarjous

Verkkoakulla kaikki hyöty itselle

Omakotitalossa aurinkovoimalalla tuotettua sähköä ei voi sellaisenaan varastoida. Aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä yli oman tarpeen, varsinkin valoisana kesäaikana. Tämä ylimääräinen sähkö on normaalisti pitänyt toimittaa tai myydä sille sähköyhtiölle, jolta ostat sähkösi. Aurinkosähkön pientuottaja on voinut saada sähköstään maksun, mutta tuottaja on saattanut joutua maksamaan myös sähkön siirtokustannukset. Sähköä takaisin ostettaessa siirtomaksu täytyy joka tapauksessa maksaa, kuten normaalistikin sähköä ostettaessa. Näin ylituotetun sähkön hyödyt valuvat hukkaan.

Verkkoakku on innovaatio, jonka ansiosta kaiken tuotetun aurinkosähkön voi hyödyntää itse. Tämä on iso askel aurinkoenergian hyödyntämisessä kotitalouksissa, koska yksi suurimmista haasteista on ollut juuri sähkön varastointi. Perinteisten akkujen hinta ja ominaisuudet eivät tällä hetkellä tarjoa tyydyttävää ratkaisua aurinkosähkön varastoinnille kotitalouksissa..

Käytännössä Freebo Verkkoakku on sähkösopimus uusiutuvaa energiaa myyvän Nordic Green Energyn kanssa, ja se edellyttää Freebon asiakkuutta. Freebo Verkkoakku -sähkösopimuksella ylimääräinen aurinkosähkö myydään Nordic Green Energylle ja se hyvitetään seuraavalla sähkölaskulla. Hyvitys sisältää sekä tuotetun sähkön hinnan, siirtomaksun että sähköveron. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaiken kesällä tuotetun ylimääräisen sähkön saa omaan käyttöönsä talvella, eikä tuotettua aurinkosähköä tarvitse myydä minimaaliseen hintaan ja ostaa myöhemmin takaisin kalliimmalla.

1. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä auringon säteilystä
2. Aurinkopaneeleista sähkö siirtyy invertterille, joka muuntaa sen tasavirrasta sähköverkossa käyttökelpoiseksi vaihtovirraksi
3. Tuotettu aurinkosähkö siirtyy kodin sähköpääkeskukselle
4. Sähköpääkeskukselta sähkö siirtyy kodin käytössä oleville sähkölaitteille
5. Käyttämättä jäänyt aurinkosähkö siirtyy sähköverkkoon
6. Freebo Verkkoakun avulla käyttämättä jääneen aurinkosähkön hinta hyvitetään asiakkaalle täysimääräisesti seuraavalla sähkölaskulla sähkönsiirtohinta ja sähkövero mukaan lukien.
 

Freebo Verkkoakku -sopimuksen voi tehdä vain Freebon asiakas.

  • Freebo Verkkoakku -sopimus on aina 24 kk määräaikainen. Sopimuskauden aikana ei ole kuukausimaksua
  • Sopimuskauden jälkeen hinta on 9,90 €/kk
  • Verkkoakku ei ole riippuvainen sähkönsiirtoyhtiöstäsi
  • Jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus, saat Freebo Verkkoakku -sopimuksen käyttöösi määräaikaisen sopimuksen päätyttyä

Freebo

Freebo on suomalainen aurinkosähköyritys, joka toimittaa korkealaatuisia aurinkovoimaloita omakotitaloihin ja pienkiinteistöihin Suomessa ja Ruotsissa. Haluamme auttaa ihmisiä ja säästää luontoa kestävien ja helposti hankittavien aurinkoenergiaratkaisujen vastuullisena maahantuojana. Yksilöllisesti suunniteltu kodin aurinkovoimala on kuluttajan oma ekoteko, josta on iloa joka päivä!

Freebo Group Oy:n edeltäjä Pohjolan Energia Oy perustettiin vuonna 2016. Kesäkuussa 2019 yrityksen nimeksi vaihtui kansainvälisille markkinoille sopiva Freebo, sillä toiminta aloitettiin myös Ruotsissa. Nimen lisäksi yrityksen omistuspohja vaihtui ja toimintatapaa ryhdyttiin kehittämään yhä asiakaslähtöisempään suuntaan.

Haluamme, että oman aurinkovoimalan hankinta ja käyttö on ihmisille mahdollisimman helppoa, hyödyllistä ja mukavaa. Tämä on ollut oikea ratkaisu, sillä peräti 95% asiakkaistamme on tyytyväisiä aurinkosähköjärjestelmään siirtymisestä.


Vaikka pienestä perheyrityksestä on kasvanut kansainvälisesti toimiva ja nopeasti kasvava maahantuoja, Freebolle tärkeintä on asiakkaiden luottamus ja tyytyväisyys. Kokonaispalvelullamme on vahva kysyntä sekä Suomessa ja Ruotsissa.

Ihmiset ovat yhä tietoisempia sähkön hintaan liittyvistä epävarmuuksista ja uusiutuvan aurinkoenergian eduista. Helppo ja luotettava avaimet käteen -palvelu on kaikkien osapuolien etu: asiakkaamme säästävät aikaa ja vaivaa ja me puolestamme pystymme tarjoamaan yhä parempia aurinkovoimaloita pysymällä kehityksen kärjessä.
 

Pyydä kattava tarjous aurinkovoimalasta

 
Päivitetty
29.6.2020