• Etusivu
  • Rakentaminen

Onnistuneesti luonnonläheinen – huolella suunniteltu vapaa-ajankoti huomioi ympäristön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 25.02.2020Päivitetty 06.10.2021
20202_62991.jpg

Mallistomökeistä saadaan muokattua erilaisille tonteille toimiva ratkaisu, kunhan tontin ilmansuunnat ja korkeuserot sekä asukkaiden toiveet ovat tiedossa. Suuret ikkunapinnat tuovat luonnon hienosti sisälle saakka.

Ympäröivän luonnon ja maiseman huomioiminen on yksi keskeisempiä asioita uutta vapaa-ajan kotia suunniteltaessa. Rantatonteilla parhaat näkymät avautuvat luonnollisesti merelle, järvelle tai joelle päin, kun taas kuivan maan tonteilla ilmansuunnat ja näköalat ratkaisevat, miten mökki kannattaa sijoittaa.

Ilmansuuntien ja maiseman lisäksi tärkeitä näkökohtia suunnittelussa ovat muun muassa luonnonvalon käyttö, huonejako sekä rakennuksen sisäiset näkymälinjat. Talon tulisi myös sopia saumattomasti ympäristöönsä.

Muutoksia mökkimalliin

Useimmiten valmiiksi suunnitellusta mallistosta löytyy mieluisa mökkimalli ja pohjaratkaisu. Tontin muoto, kaavamääräykset, rakennusoikeus, korkeuserot tai ilmansuunnat voivat kuitenkin vaikuttaa siihen, että mittoihin, huonejakoon tai ikkunoiden ja ovien sijoittamiseen tarvitaan muutoksia.

Tällaiset muutokset on helppo viimeistellä yhdessä ammattitaitoisen suunnittelijan kanssa, eivätkä ne yleensä vaikuta mökkipaketin hintaan.

Lue lisää talomallin muokkauksesta omiin tarpeisiin sopivaksi >>>

Honka Haltin näyttävä lasiseinä avaa olohuoneen luonnonvalolle ja tarjoaa avarat näkymät ympäristöön.
Honka Haltin näyttävä lasiseinä avaa olohuoneen luonnonvalolle ja tarjoaa avarat näkymät ympäristöön.

Honka toteuttaa asiakkaille myös täysin yksilöllisiä huviloita ja vapaa-ajan koteja. Silloin suunnitteluvaiheeseen on hyvä varata enemmän budjettia ja aikaa.

20202_63003.jpg
20202_63002.jpg

Ympäröivä luonto osaksi sisätilaa

Selkeälinjainen arkkitehtuuri sopii erinomaisesti luonnon keskelle. Lattiasta kattoon ulottuvilla ikkunapinnoilla ja liukuovilla voidaan maksimoida maiseman ja vuodenaikojen tarjoama vaihtelu sekä luonnonvalon määrä, olipa kyseessä päärakennus tai saunamökki. Samalla sisä- ja ulkotilat yhdistyvät toimivaksi kokonaisuudeksi.

Honka Tuulissa lähelle tuleva luonto on osa saunanautintoa. Saunatilat sijaitsevat rakennuksen toisessa osassa ja väliin jää suojaisa katettu terassi.
Honka Tuulissa lähelle tuleva luonto on osa saunanautintoa. Saunatilat sijaitsevat rakennuksen toisessa osassa ja väliin jää suojaisa katettu terassi.

Esimerkiksi Tuuli Petäjä-Sirénin suunnittelemissa Honka Tyrsky ja Honka Tuuli -hirsihuviloissa oleskelutila avautuu näyttävästi ympäröivään luontoon ja tyylikkäästä saunatilasta pääsee suoraan vilvoittelemaan suojaisalle katetulle terassille, jossa on miellyttävää viettää aikaa sateisenakin päivänä.

Myös upea Honka Halti tarjoaa runsaasti tilaa ja avaruutta nauttia yhdessäolosta ja upeista maisemista. Näyttävä Honka Frame -teknologialla toteutettu lasiseinä avaa olohuoneen luonnonvalolle ja tarjoaa avarat näkymät ympäröivään luontoon.

Honka Tyrskyssä ilmavan oleskelutilan ja villin luonnon erottavat vain suuret maisemaikkunat ja kauniit hirsirakenteet.
Honka Tyrskyssä ilmavan oleskelutilan ja villin luonnon erottavat vain suuret maisemaikkunat ja kauniit hirsirakenteet.

Lisää inspiroivia ja käytännöllisiä ideoita voit napata Hongan vapaa-ajan asumisen ideakirjasta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton