Luonnon lumoa kylpyhuoneeseen

Suomalaisissa vapaa-ajan kodeissa luonto on usein vahvasti läsnä. Vaikka yhä useampi haluaa vapaa-ajan asuntoonsakin täydet nykyajan mukavuudet, kuten sähkön, juoksevan veden ja sisä-WC:n, ympäröivä luonto on tärkeä paikka rentoutumiselle hektisen arjen vastapainona.

Samaa rauhoittavaa harmoniaa voi omilla valinnoillaan tuoda myös sisätiloihin, kun esimerkiksi kylpyhuoneen remontointi tulee ajankohtaiseksi. Luonnon inspiraatio heijastuu kylpyhuoneeseen esimerkiksi vaaleaan värimaailman sekä luonnonläheisten ja ekologisten materiaalien kautta.

kylpyhuoneet_pyorea

− Suomalaiset ovat tottuneet elämään luonnon kanssa rinta rinnan etsien tilaa, rauhaa ja aikaa omille ajatuksille. Kodissa luontevan rentoutumisen ja hyvinvoinnin paikan tarjoaa nimenomaan kylpyhuone, luonnehtii Laura Olin-Loock Geberit Oy:n markkinoinnista.

Katso kuvat luonnonläheisistä kylpyhuoneista – ja inspiroidu!

Kotimaisen IDOn tuotteiden puhdaslinjainen muotoilu ja korkea laatu ovat jo useiden vuosikymmenten ajan saaneet inspiraationsa suomalaisesta luonnosta. IDOn juuret ulottuvat yli 140 vuoden taakse Helsingin Arabianrantaan. Nykyään saniteettikeramiikkatuotteita valmistetaan Tammisaaressa Geberit Production Oy:n tehtaalla, joka juhli vuoden 2019 marraskuussa 50-vuotista taivaltaan.
 

Suomen karusta ja kauniista luonnosta kumpuavat muotoilun ja tuotteiden ajattomuus, käytännöllisyys ja kestävyys.

− Ympäristö on aina ollut tärkeässä roolissa IDOn tuotesuunnittelussa, ja vuoden 2020 aloitamme yhä vahvemmin luonnosta inspiroituen. Suomen karusta ja kauniista luonnosta kumpuavat muotoilun ja tuotteiden ajattomuus, käytännöllisyys ja kestävyys, Laura Olin-Loock kertoo.

Tilaa maksuton esite >>>
 

tammisaaren_tehdas

Tuotantolaitos luonnonsuojelualueella

Geberit-konsernin Tammisaaren tuotantolaitos on Suomen ainoa saniteettiposliinitehdas. Se sijaitsee keskellä Natura 2000 -luonnonsuojelualuetta, mikä on huomioitu valmistusprosessin kaikissa vaiheissa.

IDO asettaa luonnon etusijalle sekä suunnittelussaan että tuotannossaan ajatellen tuotteiden elinkaarta ja käytännöllisyyttä. Kaikki IDO-tuotteet valmistetaan tarkoin valituista materiaaleista, jotta ne olisivat kestäviä ja helppoja pitää puhtaana.
 

Vastuullisuus ja kestävä tuotanto ovat tärkeitä arvojamme, sillä haluamme inspiroitua luonnosta myös tulevaisuudessa.

Saniteettiposliini tehdään ympäristöystävällisistä luonnon raaka-aineista, eli kaoliinista, savesta, maasälvästä ja kvartsihiekasta. Tehtaan tuotannossa ei synny ylijäämää, vaan valmistusprosessin aikana vaurioituneet tuotteet palautetaan takaisin tuotantoon tai hyödynnetään esimerkiksi tiilien raaka-aineena.

− IDO-tuotteiden laatu kertoo kunnioituksestamme ympäristöä kohtaan. Vastuullisuus ja kestävä tuotanto ovat tärkeitä arvojamme, sillä haluamme inspiroitua luonnosta myös tulevaisuudessa, Olin-Loock sanoo.

 
Julkaistu
2.3.2020