Sähköasentaja tuo mukavuutta kotiin turvallisesti

Muutamakin parannus kodin sähköistykseen voi nostaa asumisen laadun tämän päivän vaatimustasolle. Itse ei kuitenkaan tule toimeen tarttua, sillä kyse on jo lainkin mukaan oikeudet omaavan ammattilaisen työstä.

397eed25-3a12-4c68-9cf4-dc183ac4d900_inkku

Satasen säästöllä korvaamaton vahinko?

Sähkölaitteiston haltija, kuten omistaja-asukas, on vastuussa laitteiston turvallisuuden ylläpitämisestä. Hänen on korjautettava havaitut viat riittävän nopeasti eli käytännössä kutsuttava ammattitaitoinen sähköasentaja paikalle.

Itse ei asennuspuuhiin tule ryhtyä. Vakuutusyhtiöiden mukaan virheellisestä asennustyöstä aiheutunut vahinko ei ole ennalta-arvaamaton, eikä aina oikeuta korvaukseen. Rakennusta ja irtaimistoa suurempi huoli ovat tietenkin henkilövahingot, joita ei voi rahallakaan korvata.

Pistorasiat ja valokytkimet kuluvat käytössä, mutta sähköistyksen kuntoa ei tarvitse jatkuvasti tarkkailla. Jo aikaa nähneeseen asuntoon kannattaakin kutsua sähköasentaja tekemään kuntokartoitus.

Samalla voi saattaa sähköistystä ajan tasalle lisäämällä pistorasioita, valaisinpisteitä tai vaikkapa turvallisuutta lisäävä kosteus- tai liesivahti. Myös nykyaikainen ledivalaistus ja valaistuksen ohjaus tarjoavat täysin uusia mahdollisuuksia sisällä ja ulkona.

Sähköasentaja auttaa ideoimaan ja löytämään kotiin sopivat tarvikkeet ja valaisimet laajasta ammattilaisvalikoimasta. Häneltä saat myös takuun tehdylle työlle ja kuitin kotitalousvähennystä varten.

Hänet löydät helposti Löydä sähkömies -hakupalvelusta, joka näyttää lähialueen sähköasennusyritysten yhteystiedot.

66cc0559-31bc-408b-9e0d-8911d0649d41_1080p
 
Päivitetty
17.4.2020