• Etusivu
  • Rakentaminen

Moderni Tuuli-hirsihuvila sulautuu suomalaiseen maisemaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 06.10.2021
20202_62518.jpg

Hirsirakentamisen suosion jatkuva kasvu perustuu luonnonmateriaalin kauneuden, kestävyyden ja ekologisuuden lisäksi hirren hengittävyyteen. Aidon puun ansiosta huvilan sisäilman kosteus säilyy juuri sopivana säästä riippumatta.

Tuuli Petäjä-Sirénin suunnittelemassa uutuusmallistossa ympäröivä luonto ja sisätilat ovat saumaton kokonaisuus.

Purjelautailun olympiamitalisti ja arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén on suunnitellut Honkarakenteelle modernin Tuuli-huvilan, jossa saaristomaiseman luonto jatkuu saumattomasti sisätiloihin. Uudessa, alkuvuodesta 2020 julkistetussa mallistossa yhdistyvät harmoninen luonnonmukaisuus, avarat tilat, suuret maisemaikkunat sekä tietenkin suomalainen hirsi.

Tuuli-huvila erottuu luontoyhteydellään ja modernilla, pohjoismaisella arkkitehtuurillaan. Selkeälinjaisen ja pelkistetyn vapaa-ajan asunnon kruunaa Honka Frame -pilaripalkkirakenteella tyylikkäästi toteutettu lasinen julkisivu. Maisemaikkunoiden ansiosta upea saaristo ja luonnonvalo käyvät kauniisti taloksi. Oleskelutiloihin avautuvan maiseman vastapainona ovat suojaisan viihtyisät makuutilat.

Tuuli-huvilan lasinen julkisivu on toteutettu Honka Frame -pilaripalkkirakenteella.
Tuuli-huvilan lasinen julkisivu on toteutettu Honka Frame -pilaripalkkirakenteella.

− Rakennusmateriaalina käytetyn hirren tutkitusti rauhoittava vaikutus soveltuu erityisesti tilaan, jossa palaudutaan arjen kiireistä, kertoo itsekin hirsitalossa asuva Tuuli Petäjä-Sirén.

3404_690111983_202027143550.jpg

Suunnittelun lähtökohtana rakkaus luontoon

Tokion olympialaisiin valmistautuva Petäjä-Sirén sai inspiraation unelmiensa malliston suunnitteluun suomalaisesta saaristomaisemasta. Luonnonmateriaalin käyttö sekä selkeälinjainen suunnittelu yhdessä takaavat sen, että huvila sopii yhtä harmonisesti sekä saaristoluontoon että metsäiseen maastoon.

Saunatilat sijaitsevat rakennuksen toisessa osassa ja väliin jää suojaisa, katettu ulkotila. Katetun terassin ansiosta maisemasta voi nauttia ulkona sateisinakin päivinä.

"Tuuli-huvilassa maisema jatkuu sisälle asti. Avaran oleskelutilan ja villin luonnon erottaa ainoastaan suuret maisemaikkunat ja kauniit hirsirakenteet. "
Arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén
Purjelautailun RS:X-olympialuokassa Suomea edustava Tuuli Petäjä-Sirén työskentelee urheilu-uransa rinnalla arkkitehtina Honkarakenteella.
Purjelautailun RS:X-olympialuokassa Suomea edustava Tuuli Petäjä-Sirén työskentelee urheilu-uransa rinnalla arkkitehtina Honkarakenteella.

Ekologista rakentamista intohimoisesti ajavan Honkarakenteen kanssa luotu Tuuli-huvila on olympiapurjehtijan kunnianosoitus saaristolle, joka on antanut hänelle valtavasti lapsuudesta saakka.

− Honkarakenteella haluamme edistää terveellistä asumista ekologisesti kestävällä tavalla. Tuulille luonto ja erityisesti Itämeri ovat rakkaita, joten arvomaailmamme kohtaavat täydellisesti, kertoo Honkarakenne Oyj:n markkinointijohtaja Sanna Huovinen.

Pohjapiirrokset:

TUULI 65 1A

Kerrosala: 64 m²Huoneistoala: 57,5 m²Terassin ala: 43,5 m²

20202_62514.jpg

TUULI 80 1A

Kerrosala: 79,5 m²Huoneistoala: 72,5 m²Terassin ala: 49 m²

20202_62515.jpg

TUULI 100 1A

Kerrosala: 99,5 m²Huoneistoala: 92 m²Terassin ala: 53 m²

20202_62516.jpg

TUULI 100 2A

Kerrosala: 99,5 m²Huoneistoala: 92 m²Terassin ala: 53 m²

20202_62517.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton