Turvallinen koti – turvallinen arki

Kodin turvallisuusjärjestelmät ovat hyvin usein toisistaan erillisiä ja irtonaisia turvalaitteita. On omat palovaroittimet joka huoneessa, ulkona erillinen liiketunnistin valoissa ja toinen mahdollisesti sisällä, ehkä talosta löytyy vielä itse viritetty valvontakamera takapihalle.Olisi huomattavasti helpompaa, jos kaikkea voisi säätää, ohjata ja tarkkailla yhdellä ainoalla järjestelmällä, ja lisätä turvalaitteita samaan järjestelmään tarpeen vaatiessa.

eka

Asumisen turvallisuutta voidaan lisätä helposti pienillä teknisillä parannuksilla sekä valitsemalla taloon parhaiten sopivat järjestelmät. ABB-free@home ohjaa valaistusta, lämmitystä, pistorasioita, autonlämmitystä, tilanneohjauksia, kaihtimia, markiiseja ja ovipuhelinta. Ohjauksia voi tehdä myös mobiililaitteilla, ja myös hälytykset saat suoraan puhelimeesi. Järjestelmä toimii myös saneerauskohteissa. Saneerattaessa kannattaa asentaa langaton kodinohjausjärjestelmä ja säästyt ikävästi näkyviin jääviltä kaapeloinneilta.

Turvallisuutta valaistuksella

Valaistus oikeaan aikaan oikeassa paikassa ei ole vain turvallisuuskysymys, vaan pystyt säästämään myös sähköä. Liiketunnistimilla on helppo ohjata valaistusta syttymään tarvittaessa piha-alueella ja sisällä. Ulkona pidät myös kutsumattomat vieraat loitolla. Free@home-tilanneohjauksella saat valot syttymään ja sammumaan haluttuun aikaan. Ohjauksen saa toimimaan automaattisesti, jolloin ne toimivat esimerkiksi kellonajan, säätilan tai auringon liikkeiden mukaan.

Kotona on monia huoneita joihin valot saattavat vahingossa jäädä turhaan päälle pitkiksikin ajoiksi: kellarit, saunatilat, varastot ja autotallit. Liiketunnistimien tai kotiautomaation avulla valot eivät koskaan jää päälle tai pala turhaan.

Free@home-kotiautomaatiolla pystyt luomaan erilaisia valaistuksia vain yhden napin painalluksella. Voit himmentää valaistusta tunnelmaan sopivaksi, yövalaistuksen turvallista kulkemista varten tai lisätä valaistusta tarkan työn tekemiseen. Yhdistä halutut toiminnot yhden napin taakse.

Sähkölaitteiden turvallisuus

Sähkölaitteiden turvallisuus on paljolti kiinni niiden käytöstä. Silitysrauta, kahvinkeitin tai televisio ovat kaikki potentiaalisia paloriskejä. Suurimmat vaaratekijät aiheutuvat laitteiden jäädessä vahingossa päälle. ABB:n valikoimista löytyy yksinkertainen kojerasiaan asennettava ajastin, joka voidaan asentaa myös jälkiasennuksena pintaan.

sähkö

ABB-free@home-kotiautomaatiolla voidaan ohjata valitut pistorasiat, esimerkiksi liesi ja kahvinkeitin, automaattisesti pois päältä, kun kotoa poistutaan. Se voidaan toteuttaa joko ns. kotona/poissa-toiminnolla, jossa järjestelmälle kerrotaan lähtiessä joko seinäpainikkeesta, tai vaikka mobiililaitteella, että ollaan lähdössä, ja koti menee poissa-tilaan. Tällöinhän pistorasioiden virrankatkaisun lisäksi voi tapahtua myös paljon muuta, esim. kaikki päälle unohtuneet valot sammuvat ja lämmitys menee säästötilaan. ABB-free@home-järjestelmän on mahdollista myös tunnistaa puhelimen sijainnista, että käyttäjä on poistunut kotoa, jolloin poissa-tila aktivoituu automaattisesti.

Vesivahingon estäminen

Kosteuden tunnistaminen ei suoralta kädeltä tunnu liittyvän turvallisuuteen, mutta kosteuden muhiessa väärässä paikassa pitkiä aikoja, aiheuttaa se esimerkiksi homekasvustoa ja se taas terveydelle haittaa. On siis hyvä saada pienetkin kosteusvuodot kiinni ajoissa. Isommat vuodot taas ehtivät usein aiheuttaa suuret vahingot, jos niitä ei heti huomata. ABB-kosteusvahdilla voidaan valvoa kaikkia kotona vettä käyttäviä laitteita. Voit ohjata järjestelmää katkaisemaan vedentulon päävesijohdosta automaattisesti. Kosteusvahti on helppo lisätä myös jälkiasennuksena. Kosteusvahdin saat liitettyä ABB-free@home-järjestelmään, jolloin hälytykset saat kätevästi puhelimeen.

Kosteusvahti vartioi pienienkien vuotojen varalta kotiasi.Kosteusvahti vartioi pienienkien vuotojen varalta kotiasi.

Lisäturvaa ABB-free@home-kotiautomaatiolla

  • hälytys ikkunoiden jäädessä auki
  • ovikellon soitto aktivoi ulkovalaistuksen
  • lisäkameroita videovalvontaan
  • hälytys palovaroittimesta puhelimeen
  • paniikkikytkin
  • hälytykset kosteusvahdista puhelimeen
  • valitut pistorasiat aina virrattomia, kun ketään ei ole kotona

Kun olet poissa kotoa

Kotiautomaatiosta saat parhaan hyödyn, kun ohjaat sitä ns. tilanneohjauksin. Toiminto ohjaa valopisteitä, pistorasioita ja muita sähköisiä laitteita toiveidesi mukaan. Voit ohjata kotiasi myös älykkäällä ”jos – niin” logiikalla. Esimerkiksi jos tuuli yltyy kovaksi, markiisi nostetaan ylös tuulivahinkojen välttämiseksi. Tai jos tunnistin havaitsee liikettä kotonasi sinun poissa ollessasi, lähetetään puhelimeesi ilmoitus.

Pidä kutsumattomat vieraat loitolla lomasimulaation avulla. Kotisi näyttää lomasi aikana asutulta, sillä ABB-free@home tallentaa valojen syttymis- ja sammumisaikataulut viikon ajalta ja toistaa samaa rutiinia talon ollessa tyhjillään.

Kotona/poissa-kytkin varmistaa, ettei pois kotoa lähtiessä tarvitse käydä läpi kaikkia pistorasioita ja laitteita yksitellen, vaan saat halutut laitteet pois päältä keskitetysti. Vain yhtä nappia painamalla, pystyt sammuttamaan virrat tai säätämään kaikkia haluamiasi laitteita, kuten valot, lämmityksen pienentämisen ja markiisien ylös vetämisen.

ohjaus-750x422

Turvallinen ovivahti

Ovikello soi, mutta et odota vieraita. Olisiko mukavaa tietää, kuka ovellasi on? Tai kun et ole kotona näet, kuka on käynyt oven takana. Turvallisuuskysymykset nousevat esille nykyisin usein. Pystyt integroimaan ovipuhelimen free@home-kotiautomaatioon. Järjestelmään kuuluu suuri kosketusnäyttö ja videoyhteys ovelle. Oven saat avattua myös mobiililaitteella, jos et itse satu olemaan kotona. Ovipuhelin tallentaa myös ovipuhelinta soittaneen kuvan.


Tilaa free@home esite

Katso free@home ohjevideoita

Pyydä tarjous kodinohjausjärjestelmästä


 
Päivitetty
26.11.2020