Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi
– myös saneerauskohteissa

ABB:n tuotteista löytyy laaja valikoima ovipuhelimia hyvinkin erilaisiin kohteisiin. ABB-Welcome -järjestelmän modulaarisen rakenteen ansiosta jokaiseen rakennukseen löytyy oikea ovipuhelin lisätoimintoineen. Tuotteet sopivat erinomaisesti omakotitaloista aina rivi- ja kerrostaloihin, niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Vanha soittojärjestelmä on siis helposti uusittavissa käyttäen hyväksi vanhaa kaapelointia. Vanhasta kaapeloinnista riippuu, voidaanko ovipuhelimeen saada myös kuvayhteys ääniyhteyden lisäksi.

Kerrostalojen vanhat soittokellojärjestelmät voidaan uusia ABB:n moderniin, modulaarisiin ovipuhelinjärjestelmiin.Kerrostalojen vanhat soittokellojärjestelmät voidaan uusia ABB:n moderniin, modulaarisiin ovipuhelinjärjestelmiin.

Ulkoyksiköt

ABB:n moduuleista koottavat ulkoyksiköt helpottavat juuri oikean ratkaisun löytämistä. Ulkoyksikkö voi olla laajuudeltaan 2-12 moduulia. Ulkoyksiköitä voi yhdessä rakennuksessa olla 9 kappaletta, ja yhdestä ulkoyksiköstä voidaan soittaa jopa 250 asuntoon.

ABB-Welcome ovipuhelimissa on monia hyviä ominaisuuksia:

  • Huurtumisen esto takaa hyvän kuvanlaadun kaikissa olosuhteissa
  • Infrapunavalon ansiosta käyttäjä näkee vieraan selvästi myös pimeällä.
  • Ovipuhelinta soittaneiden kuvan tallennus videosisäyksikköön
  • Näppäinten taustavalo syttyy automaattisesti hämärässä, mikä helpottaa ulkoyksikön käyttöä.
  • Ulkoyksikön ilkivaltaluokitus on IK07
  • Erittäin hyvä kosteuskestävyys (luokat IP54 ja IP55)

Haluttuja ominaisuuksia on helppo lisätä järjestelmään, esimerkiksi avaimeton kulkumahdollisuus RFID-kortinlukijalla tai koodinäppäimistöllä. Tuotevalikoimasta löytyy myös valmiiksi kootut ulkoyksiköt.

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

Jopan hissin ohjaus samassa

Hissien ohjaus voidaan liittää osaksi ovipuhelinjärjestelmää hissiadapterin ja hissireleen avulla. Vieraalle avataan ulko-ovi huoneiston sisäyksiköstä, jolloin samanaikaisesti hissi lähtee alaovelle. Hissi vie vieraan suoraan haluttuun kerrokseen, missä isäntä ottaa vieraan vastaan. Hissi ei pysähdy matkalla muissa kerroksissa, vaikka kerrosnappuloita painettaisiinkin.

Sisäyksiköt

Sisäyksiköitä on videokuvaa tallentavasta näytöstä perinteiseen luuriyksikköön. Saatavissa on myös malli, jossa on induktiosilmukka kuulolaitteen käyttäjiä varten. Asennusvaihtoehtoina ovat uppo, pinta ja
pöytäteline. Pöytätelinettä käytetään usein kohteissa, joissa on valvoja tai vahtimestari.
Riippuen mallista, sisäyksiköihin saa muun muassa soitonsiirron, sisäpuhelumahdollisuuden, mykistystoiminnon ja viestien tallentamisen.

Saneerauskohteissa ovipuhelimien sisäyksikkö voidaan kätevästi kohottaa neljällä korokepalalla hieman irti seinästä, jolloin tarvittava kaapelointi voidaan tehdä pinta-asennuksena. 

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

Etäkäyttö mobiililaitteilla

Ovipuhelimen toimintoja on mahdollista käyttää etänä mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Ovipuhelimen soittoon voi vastata, vaikka asukas itse ei olisikaan kotona. Mobiilikäyttö mahdollistaa jopa oven avaamisen tulijalle etänä. Etäkäyttö vaatii IP-gatewayn ja internet-liittymän.

Lisäkameroilla turvallisuutta ympäristöösi

Ovipuhelinjärjestelmään on saatavilla laadukkaat kamerat, joilla voidaan varmistaa kiinteistön turvallisuus. Ovipuhelinjärjestelmän lisäkamerat ovat korkealaatuisia analogisia kameroita, joilla lisätään kiinteistön turvallisuutta merkittävästi. Modulaariseen ulkoyksikköön voidaan suoraan liittää yksi lisäkamera ilman lisätarvikkeita. Yhteensä kameroita voidaan yhdistää 36 kappaletta. 

Ohjaa sovelluksella

Ovipuhelinjärjestelmä on helposti liitettävissä ABB-free@home-kodinohjaukseen tai KNX-taloautomaation kanssa. Koti- ja taloautomaatiojärjestelmät lisäävät kiinteistön turvallisuutta entisestään ja parantavat asumismukavuutta. MyBuildings-sovelluksen kautta pystyy etävalvomaan kameroiden avulla kiinteistöllä liikkuvia henkilöitä.

MyBuildings-sovellus on pilvipalveluna tarjottava online-alusta ABB:n digitaalisille tuotteille, jolla käyttäjät voivat hoitaa ja kontrolloida kodinohjausjärjestelmiään. Järjestelmän kautta tarjotaan pääsy muun muassa ABB-free@home, KNX ja ABB-Welcome tuotteisiin. Sovellus on kehitetty helpottamaan asunnon omistajien ja huoltoliikkeiden elämää ja tekemään asumisesta turvallisempaa.

ABB Ovipuhelinjärjestelmän suunnittelutyökalu >>
 

Pyydä tarjous taloyhtiöllenne


 
Päivitetty
29.1.2020