Taidetta oveen magneettilevyllä -
kiinnitä, irroita, vaihda, ota mukaan

Tiesitkö että väliovi voi olla taideteos? Liune-ovet mullistavat tilankäytön ja antavat vapauden sisustaa taiteella lattiasta kattoon – ovia myöten. Tällainen koti oli esillä Kouvolan Asuntomessuilla kesällä 2019, jossa Liune-ovi on saanut pintaansa taiteilija Johanna Oraksen teoksen.

Johanna Oraksen Rakkauden Pyörteissä –taideovi toivottaa tervetulleeksi jo eteisessä, kohde nro 14.Johanna Oraksen Rakkauden Pyörteissä –taideovi toivottaa tervetulleeksi jo eteisessä, kohde nro 14.

Yksi Liune-väliovi säästää tilaa 2-3 neliömetriä asumiselle – ja taiteelle

Yksi Liune-väliovi vapauttaa 2-3 m2 lisätilaa, mikä antaa sisustusarkkitehtuurille uuden ulottuvuuden, kertoo Liunen kehittäneen Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell. Lundellin mukaan liukuvat väliovet on totuttu yhdistämään arjen toiminnallisuuteen ja esteettömään asumiseen, mutta yhdessä taiteilija Johanna Oraksen kanssa kehitetyllä taideovikonseptilla yleisön huomio halutaan kiinnittää ovipinnan hyödyntämiseen yksilöllisessä sisustamisessa.

Johanna Oras ja Leena Lundell Taiteen lumoissa.Johanna Oras ja Leena Lundell Taiteen lumoissa.

Oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla suoraan oveen tai vaihdettavaan magneettilevyyn. Kuvalevy on helppo irrottaa ja kiinnittää, joten sen voi halutessaan vaihtaa tai ottaa mukaan muuttaessaan. Teoksen saa halutessaan myös printattuna suoraan sileään puu-, tai lasioveen, kuten Kouvolan asuntomessujen Taidekodissa.

– Taiteen syvin tarkoitus on tuoda elämyksellisyyttä ja hyvää oloa jokaiseen päivään. Taiteen ei tarvitse riippua seinällä, vaan se voi olla kotona läsnä esineissä ja yllättävissäkin paikoissa. Teoksen edessä voi pysähtyä mietiskelemään, tai siitä voi ohimennen iloita joka kerta ovesta kulkiessaan, kommentoi Johanna Oras.

Rakkauden Pyörteissä

Asuntomessuilla kotien väliovet yleensä poistetaan kulkemisen helpottamiseksi, mutta messukohteessa nro 14 eteisen taideovi oli olennainen osa kokonaisuutta. Rakentajapariskunta valitsi Taide -kotinsa sisustuksen kantavaksi voimaksi Johanna Oraksen taiteen, jota on eteisen välioven lisäksi esillä maalauksissa, tapetissa, astioissa ja sisustustekstiileissä.

Taideovi ”Rakkauden Pyörteissä” on uudesta Liune by Johanna Oras -mallistosta. Myös kodin muut väliovet on toteutettu seinän sisään liukuvina Liune-ovina kaikkialla mihin oven vaatima seinäelementti oli mahdollista asentaa.

Taide-kodin harmoninen värimaailma jatkuu läpi koko kodin, kohde nro 14.Taide-kodin harmoninen värimaailma jatkuu läpi koko kodin, kohde nro 14.
Ainoakodin Villa Lande ja kutsuva makuuhuone, kohde nro 23Ainoakodin Villa Lande ja kutsuva makuuhuone, kohde nro 23
Tässä makuuhuoneessa nähdään sinisiä unia, kohde nro 14Tässä makuuhuoneessa nähdään sinisiä unia, kohde nro 14

Mikä Liune?

Liune on seinän sisään liukuva väliovikokonaisuus. Tuoteperhe tehdään kotimaassa laadukkaista sisäilmaluokitelluista rakennusmateriaaleista, asennusvalmiit elementit valmistetaan ce-merkityistä teräsrangoista. Ratkaisun etuja ovat parempi ääneneristävyys, nopea asennus ja toimitus, hyvä asennusergonomia sekä mittatarkka rakenne.


Kiinnostuitko Liune-väliovista? Voit tilata esitteet ja/tai jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Päivitetty
15.11.2022