Oletko remontoimassa tai muuttamassa? Minne roskat ja tavarat kannattaa lajitella?

Oikein tehty lajittelu säästää luontoa ja luonnonvaroja. Monet pois heitetyt tavarat voi hyödyntää sellaisenaan, toiset taas voi kierrättää raaka-aineeksi teollisuudelle.

Kierrätys kannattaa

Kierrätys kuuluu yhä vahvemmin suomalaiseen yhteiskuntaan. Erityisesti biohajoavan jätteen (biojäte, puu, pahvi, paperi) ja orgaanista ainesta sisältävän jätteen (muovit, tekstiilit) lajittelua ollaan tehostamassa koko Suomessa, ja hyvästä syystä.

Kaatopaikalla mädäntyessään biohajoava ja orgaaninen jäte tuottavat metaania, erittäin haitallista kasvihuonekaasua. Vuoden 2016 alusta alkaen valtioneuvoston kaatopaikka-asetuksen mukaan orgaanista ainesta yli 10 % sisältävää jätettä ei saa enää sijoittaa kaatopaikalle.

Jatkossa kierrätyksen merkitys kasvaa ja paperi, puu, tekstiilit, muovit sekä biojäte hyödynnetään entistä tehokkaammin.

Lajitteluohje >>

lassila-tikanoja-tulevaisuuden-kierratyshuone-ker__yspaperi

Helppolava talkoisiin, remppaan tai rakentamiseen

Helpponoudon kautta Lassila & Tikanoja huomasi, että jätteiden määrä kodeissa on kasvanut merkittävästi. Tämän lisäksi kierrättämisen rooli on nousemassa jatkuvasti tärkeämmäksi. He kehittivät Helppolava-palvelun auttamaan kotitalouksia, taloyhtiöitä ja pienrakentajia hallitsemaan kierrätystä paremmin. Helppolavalta valitset vain jätetyypin ja näät heti paljonko lavan tilaus maksaa. 

Uusi Helppolava on kätevä vaihtolavapalvelu, jonka kautta lavan tilaus onnistuu helposti kiinteään hintaan ilman lisäkuluja.

Helppolavassa toimii samat hyvät tavat kuin Helpponoudossa. Päivällä tilatessa saat lavan toimituksen seuraavaksi arkipäiväksi. Lisäksi hahmottamalla, että onko kyseeessä puu-, viher-, talkoo- vai rakennusjäte, pystyt optimoimaan kustannuksia sekä edistämään kierrätystä. Lisäksi lavan hintaan on sisällytetty jo jätemaksu, joten kunhan lavalle laittaa vain sinne kuuluvia asioita, niin piilokuluja ei synny. Isommatkin talkoot onnistuvat luontaisesti ja helposti tilaamalla vaikka kaksi lavaa. Esimerkiksi viher- tai puujätteelle voi tilata oman lavan, jolloin kaikki jätteet saadaan asianmukaisesti talteen.

Voit valita lavan juuri sinun kohteeseesi sopivaksi.

Lava vaihtoedot ovat:
- Viherlava
- Talkoolava
- Puulava
- Remppa- ja rakennuslava
- Kiviaineslava
DSC_3572

 

Vaihtolavalla on monta rakasta nimeä, kuten roskalava, jätelava ja siirtolava - tästä huolimatta se on yksi tehokkaimpia tapoja kerätä ympäristöstä, yhteisöstä ja isommasta kodista jätteet itse. Ei enää tylsiä ja hitaita ajoja Sortti- tai jäteasemalle, vaan voit käyttää tämänkin ajan paremmin. Helppolava sopii niin taloyhtiön piha- tai kierrätystalkoisiin kuin pienrakentajan rakennusprojekteihin sekä remontteihin.

Helppolava toimii tällä hetkellä lähestulkoon koko Uudenmaan alueella.

Helppolava

Näin se toimii

1. Vaihtolavan tilaus

...verkkopalvelusta (tai puhelimitse) - vaikka jo seuraavaksi päiväksi!

2. Vaihtolavan toimitus

Vastaanota lava tai merkitse paikka. Sinulle soitetaan ennen saapumista.

3. Vaihtolavan täyttö

Täytä lava valitsemallasi jätetyypillä - jäte sisältyy hintaan!

4. Vaihtolavan nouto

Valitse noutoaika jo tilatessasi tai ilmoita se myöhemmin. Jäte kierrätetään tehokkaasti.


 
Päivitetty
17.4.2020