Vastuullisuutta kotimaisilla Liune-ovilla
- ympäristöseloste EPD kertoo, että Liunen kierrätettävyys on 100%

Liune on kodin kaikkiin tiloihin sopiva väliovi, joka on vakuuttanut markkinat sekä teknisillä ominaisuuksillaan että upealla tyylillä. Liune on myös ympäristöystävällinen valinta. Täysin kotimaisen välioven logistiikasta aiheutuva hiilijalanjälki on pieni, ja sen hankinta tukee suomalaista elinkeinoa. Liunen uusin panostus kestävän kehityksen puolesta on EPD-ympäristöseloste, joka antaa ostopäätösten tueksi luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä. EPD-seloste osoittaa muun muassa sen, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.

Lue lisää Liunen EPD:stä >>

EPD-seloste kertoo muun muassa, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %. EPD-seloste kertoo muun muassa, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %. 

Liunen puolikovissa MDF-kuitulevyovissa käytetyt mänty ja kuusi ovat peräisin ainoastaan harvennushakkuusta saadusta puumateriaalista. Runkoelementit valmistetaan CE-merkityistä teräsprofiileista, jotka kestävät takuulla kaikkia ilmasto-olosuhteita. Teräsrakenteet eivät pala tai lahoa, ja niiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras. Rakenteiden muunneltavuus lisää Liune-väliovien käyttöikää ja pieni huoltotarve säästää elinkaarikustannuksia.  

Seinän sisään liukuva Liune on vastuullinen valinta. Liunen tekee myös upeat lasiväliovet kosteisiin tiloihin.Seinän sisään liukuva Liune on vastuullinen valinta. Liunen tekee myös upeat lasiväliovet kosteisiin tiloihin.

Ilmastonmuutos on noussut yhdeksi maailmanlaajuisista kärkipuheenaiheista. Hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamisessa materiaalivalinnat ovat merkittävässä osassa. Suomessa kuluttajien suurimmat vaikutukset ympäristöön aiheutuvat liikenteestä, ravinnosta ja asumisesta. Rakentamisessa tulisi suosia vähähiilisiä ja kestäviä materiaaleja, kuten terästä.

Teräs on ekologinen materiaali

Teräs on kierrätettävä ja ekologinen materiaali – teräsrunkoisen pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää.

Liunen teräsrunkojen valmistaja Aulis Lundell Oy on panostanut merkittävästi hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Yrityksen valmistamilla Gypsteel- tuotteilla sekä kevyillä ja kantavilla teräsprofiileilla on myös omat EPD-ympäristöselosteet.


Lue lisää teräksen eduista rakentamisessa >>Neljä autonromua riittää yhden teräsrunkoisen omakotitalon
runkokomponenttien valmistamiseen. 

Neljä autonromua riittää yhden teräsrunkoisen omakotitalon runkokomponenttien valmistamiseen. 

Liune esillä Tampereen Asta-messujen TuoteTalossa 31.1.-2.2.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on jälleen vilinää, kun Asta-messut kutsuvat rakentajia ja remontoijia 31.1.-2.2.2020. Liunen seinän sisään liukuva ovi on jälleen esillä vuosi toisensa jälkeen messujen suosituimmassa kohteessa, Puusuutareiden TuoteTalossa, joka on messuille rakennettu oikea talo. Siellä messukävijät pääsevät tutustumaan aidossa ympäristössä erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin. TuoteTalo sijaitsee A-hallin keskellä osastolla A 621.

Lue lisää ja osta liput jo ennakkoon! >>
 

Mukana_messuilla_ASTA_1920x1080
 
Päivitetty
24.8.2020