• Etusivu
  • Talo

Vastuullisuutta kotimaisilla Liune-ovilla

Ympäristöseloste epd kertoo, että liunen kierrätettävyys on 100%

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
20201_62293.jpg

Seinän sisään liukuva Liune on vastuullinen valinta. Liunen tekee myös upeat lasiväliovet kosteisiin tiloihin.

Liune on kodin kaikkiin tiloihin sopiva väliovi, joka on vakuuttanut markkinat sekä teknisillä ominaisuuksillaan että upealla tyylillä. Liune on myös ympäristöystävällinen valinta. Täysin kotimaisen välioven logistiikasta aiheutuva hiilijalanjälki on pieni, ja sen hankinta tukee suomalaista elinkeinoa. Liunen uusin panostus kestävän kehityksen puolesta on EPD-ympäristöseloste, joka antaa ostopäätösten tueksi luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa tuotteen hiilijalanjäljestä. EPD-seloste osoittaa muun muassa sen, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.

EPD-seloste kertoo muun muassa, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.
EPD-seloste kertoo muun muassa, että Liune-väliovien materiaalihukka on 0 % ja kierrätettävyys 100 %.

Liunen puolikovissa MDF-kuitulevyovissa käytetyt mänty ja kuusi ovat peräisin ainoastaan harvennushakkuusta saadusta puumateriaalista. Runkoelementit valmistetaan CE-merkityistä teräsprofiileista, jotka kestävät takuulla kaikkia ilmasto-olosuhteita. Teräsrakenteet eivät pala tai lahoa, ja niiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras. Rakenteiden muunneltavuus lisää Liune-väliovien käyttöikää ja pieni huoltotarve säästää elinkaarikustannuksia.

Ilmastonmuutos on noussut yhdeksi maailmanlaajuisista kärkipuheenaiheista. Hiilineutraalin yhteiskunnan saavuttamisessa materiaalivalinnat ovat merkittävässä osassa. Suomessa kuluttajien suurimmat vaikutukset ympäristöön aiheutuvat liikenteestä, ravinnosta ja asumisesta. Rakentamisessa tulisi suosia vähähiilisiä ja kestäviä materiaaleja, kuten terästä.

Teräs on ekologinen materiaali

Teräs on kierrätettävä ja ekologinen materiaali – teräsrunkoisen pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää.

Liunen teräsrunkojen valmistaja Aulis Lundell Oy on panostanut merkittävästi hiilijalanjälkensä pienentämiseen. Yrityksen valmistamilla Gypsteel- tuotteilla sekä kevyillä ja kantavilla teräsprofiileilla on myös omat EPD-ympäristöselosteet.

Neljä autonromua riittää yhden teräsrunkoisen omakotitalon runkokomponenttien valmistamiseen.
Neljä autonromua riittää yhden teräsrunkoisen omakotitalon runkokomponenttien valmistamiseen.
Aulis Lundell Oy
Talo
runko
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
26_P_156861_1.jpg
Voisiko kodin runkoratkaisuna olla kennoharkko? Kuuntele uusin jakso
Tiili on kodin runkomateriaalina jo vanha keksintö, ihan jo kuuluisien faaraoiden ajoista lähtien, mutta yhä edelleen se säilyttää suosionsa rakentajien keskuudessa. Tutuimpia ovat ehkä erilaiset julkisivutiilet. Nyt markkinoilla on myös kennoharkkoratkaisuja jotka muokkaavat tapaa rakentaa. Mutta mitä eroa on tiilellä ja harkolla, entä mikä on kennoharkko? Miten Poroton-kennoharkosta sitten rakentuu koti?Wienerbergerin Poroton-kennoharkosta sekä ylipäätään tiilirakentamisesta on tällä kertaa Kivijalka-podcastissa puhumassa Wienerbergerin tekninen asiantuntija Antti Taivalkangas.Podcast on tallennettu 2022 vko 35

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton