• Etusivu
  • Talo

Bitumikate on hiljainen ja moderni

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Icopal Oy
Julkaistu 21.01.2020
20195_58017.jpg

Bitumikattolaatta on yksi yleisempiä katemateriaaleja kesämökeillä ja se on myös kaunis omakotitalon katemateriaalina! Bitumilaatta on hiljainen ja moderni sekä helppo ja nopea asentaa. Se sopii niin luonnon keskelle kuin kaupunkiin.

Tiivis ja kestävä katemateriaali

Bitumikatteen ehdottomiin vahvuuksiin kuluu tiiveys. Kun katossa on jiirejä, kulmia ja yksityiskohtia, on katteen istuttava saumattomasti jokaiseen katon muotoon. Joustavalla ja taipuisalla bitumikatteella kulmat ja yksityiskohdat tulevat katetuksi varmasti ja tiiviisti.

Kivisirotepintainen huopakate on myös hiljainen. Katolle lankeavat kesäsateet tai pahemmatkaan yllätysmyrskyt eivät ropise äänekkäästi tai kolisuta katon rakenteita. Myrskytuulissa huopakatot ovat turvallisia ja luotettavia: ne pysyvät napakasti paikallaan eivätkä esimerkiksi rullaudu irti rajuilmojen syöksyvirtauksissa.

Katto, joka sulautuu maisemaan

Ulkonäkönsä puolesta bitumikate sopii saumattomasti pohjoiseen maisemaan. Kivisirotepinta ja murretut värit tekevät katteen ulkonäöstä luonnollisen, ja bitumikate onkin vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa rakentamisessa. Kattolaatoissa on valittavana useita värisävyjä ja erilaisia laatan muotoja. Esimeriksi BMI Icopalin Plano Pro on muodoltaan perinteinen, kennomaisen kuvion muodostava "käpylaatta" ja BMI Icopalin Plano XL puolestaan linjakas, graafisemman ilmeen kattolaatta.

202011_60051.jpg

Helposti asennettava huopakate

Muotoilultaan perinteinen bitumikattolaatta sopii kaikille harjakatoille; niin huviloihin, rantamökeille kuin omakotitaloihin. Sen erikoisuus on kiinnitystapa. PlanoPro -kattolaatoissa ei ole lainkaan irti revittävää suojamuovia, vaan laatat voidaan asentaa suoraan pakkauksesta katolle. Laattojen liima sekä pakkaustapa on kehitetty sellaisiksi, etteivät laatat tartu pakkauksessa toisiinsa mutta kiinnittyvät katolla yhtä jämäkästi kuin perinteiset kattolaatat. PlanoPro on jopa 50% perinteistä kattolaattaa nopeampi asentaa.

Plano XL -kattolaattamallin suunnittelussa on huomioitu erityisesti tämän päivän talojen visuaaliset vaatimukset: linjakas Plano XL on perinteistä kattolaattaa suurempi, kuvioltaan selkeä ja yleisilmeeltään rauhallisen tyylikäs. Värivaihtoehtoja ovat musta antrasiitti ja harmaa graniitti. Bituminen kate istuu tiiviisti katon erilaisiin muotoihin ja yksityiskohtiin.

Katso videot: Näin asennetaan Plano XL lappeelle sekä harjalle.

20201_62286.jpg
20201_62285.jpg

Milloin katto kannattaa uusia?

Katon kunnosta pysyy parhaiten perillä, kun tarkastaa katon säännöllisesti kerran tai kahdesti vuodessa. Tarkastuksilla ja perushuollolla mahdolliset alkavat viat paljastuvat ajoissa ja ne saadaan korjattua ennen isompia vahinkoja. Huollettu katto kestää pidempään kuin huoltamaton, mutta vuosikymmeniä vanha katto voi silti olla jo tiensä päässä, materiaalista riippumatta.

Kattoammattilaisen tekemässä katon kuntotarkastuksessa asiakas saa arvion katon kunnosta sekä toimenpidesuosituksen. Jos epäilet katon olevan uusimisen tarpeessa, teetä tarkastus ammattilaisella. Jos katossa on selkeä, pitkään jatkunut vuoto, on katon uusimisella jo kiire.

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

BMI Suomi
Icopal Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton