Halutaan ostaa hyvä hormi!

Takka on hyvässä kunnossa mutta liian massiivinen hormi pitäisi vaihtaa.
Nyt pitää löytää edullinen hormivaihtoehto.
Uusi takka tulossa, eikä mitään tietoa minkälainen hormi siihen sopii.
Mökille saareen pitäisi saada kevyt ja turvallinen hormivaihtoehto.
Hormi pitäisi pystyttää nopeasti ja saada käyttöön heti.

Vaihtoehtona teräshormi

Tuttuja ongelmia, joihin hyvinkin voisi olla vastauksena teräshormi. Pääsääntöisesti tulisija määrittää minkälainen hormi sille vaaditaan. Takkavalmistajat esimerkiksi ilmoittavat myös sen, minkä kokoisen hormin takka vaatii. Tästä syystä Jalotakka toimittaa viittä eri hormikokoa, joista löytyy sopiva jokaiseen Suomessa ja muualla Euroopassa myytävään tulisijaan.

Teräshormi sopii monenlaiseen sisustukseen siroutensa ansiosta.Teräshormi sopii monenlaiseen sisustukseen siroutensa ansiosta.

Yleisimmät hormin koot:

Kiukaat ja liedet: Ø120-140 mm
Kamiinat: Ø125-160 mm
Varaavat tulisijat, takat: Ø150-200 mm
Takkasydämet: Ø180-200 mm

Jalotakka valmistaa sisämitoiltaan Ø 125, 150, 175, 200 ja 250 mm teräshormia. Teräshormit pystytään räätälöimään aina kohteen tarpeiden mukaan. Pieniin tulisijoihin on myös tarjolla puolieristetty hormi. Puolieristetty hormi on suunniteltu erityisesti pieniä kiertoilmatakkoja varten.

Teräshormi soveltuu sisustuselementiksi

Teräshormin etuihin lasketaan sen keveys, sirous ja tilansäästö. Teräshormi on myös kaunis sisustuksellinen elementti, jonka jättää mielellään esille ja jopa korostaa sisustuksessa. Esimerkiksi JT-hormeja saa jo 20 eri värivaihtoehtoa ja lisäksi kromi tai ruostumaton teräs.

JT-teräshormeja valmistetaan montaa eri väriä ja ne on helppo sovittaa omaan sisustusmakuun.JT-teräshormeja valmistetaan montaa eri väriä ja ne on helppo sovittaa omaan sisustusmakuun.

Paloturvallisuus

Teräshormien paloturvallisuudesta on ollut paljon keskustelua. Pelkona on ulkokuoren liiallinen lämpeneminen ja siitä aiheutuvat palovaarat. Kotimaisissa JT-hormeissa on paloturvallisuus otettu erinomaisesti huomioon. Paloturvallisuutta lisäävät markkinoiden paksuimman sisäputken 1 mm aineenvahvuus ja 60 mm pontattu vuorivillaeriste. Pontattu eriste estää lämpösillan muodostumisen ulkokuoreen. Jalotakka ei suorita mitään laskennallisia testejä itse, vaan kaikki JT-hormit on testattu Suomalaisen Eurofinsin (entinen VTT) toimesta ja ne ovat CE-merkittyjä.

Kaikki JT-hormit ovat korkeimmassa lämpöluokassa T600, joka tarkoittaa, että tulisijasta lähtevien savukaasujen maksimilämpötila ei saa olla korkeampi kuin 600 Cº. On siis myös tarkistettava, että tulisijan ja hormi ovat keskenään yhteensopivia eli hormi on vähintään samaa tai suurempaa T-luokkaa. Yhtä tärkeää on muistaa seurata asennusohjeita turvallisuuden takaamiseksi.

Kotimaiset JT-teräshormit ovat laadukkaita, tutkittuja ja turvallisia.Kotimaiset JT-teräshormit ovat laadukkaita, tutkittuja ja turvallisia.

Laske helposti hormilaskurilla

Jalotakan hormilaskuri on helppo käyttää ja se opastaa sinua valitsemaan oikeat komponentit, juuri sinun tarpeisiisi sopivalle kokonaisuudelle. Valitset tulisijan tyypin, liitokset, maalauksen ja pinnoitteet sekä vesikaton mallin. Lopuksi saat hinnan teräshormisi kokonaisuudelle. Kannattaa kokeilla!
 

Jalotakka palvelee

Jalotakka tarjoaa apua hormin hankinnassa ja asennuksessa. Apua on saatavilla viikon jokaisena päivänä, myös toimistoajan ulkopuolella. 

JT-hormi on avainlipputuote.

 
Päivitetty
23.1.2020