Lämmitä kotisi edullisesti maalämmöllä – myös talvella!

Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin.

Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa.Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa.

Maalämpöpumpulla saavutetaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästöt. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämmittäen talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna järjestelmä antaa mahdollisuuden hyödyntää energiakaivoa myös talon jäähdytykseen.

Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa. Samalla saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja riittävästi. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Ainoina vaatimuksena on sekä talon vesikiertoinen lämmönjako että maalämpöpumpun vaatima keruupiiri saadaan asennettua.

Tutustu maalämpöön >>

Maalämpö sopii kaiken kokoisiin kohteisiin

Lämmittäminen Boschin Compress 7800i LW/M maalämpöpumpulla on edullista, koska sen vuosihyötysuhde (SCOP) on parhaimmillaan 5,85 (mallissa LW/M 3-12) sekä laitteen energialuokka on paras mahdollinen lämmityskäytössä A+++.

Maalämpöpumppu Bosch Compress 7800i LW/M on erinomainen valinta kotisi lämmittäjäksi, se takaa edullisen ja toimintavarman lämmityksen ympäri vuoden. Bosch Homecom Easy -sovelluksella ohjaat lämpöpumppuasi vaivattomasti. Lämpöpumpusta löytyy jo esiasennettu wifi-moduuli, joten sen saa liitettyä helposti wifi-verkkoon.Maalämpöpumppu Bosch Compress 7800i LW/M on erinomainen valinta kotisi lämmittäjäksi, se takaa edullisen ja toimintavarman lämmityksen ympäri vuoden. Bosch Homecom Easy -sovelluksella ohjaat lämpöpumppuasi vaivattomasti. Lämpöpumpusta löytyy jo esiasennettu wifi-moduuli, joten sen saa liitettyä helposti wifi-verkkoon.

Lämpöpumppua on saatavilla neljässä teholuokassa, joten löydät aina oikean kokoisen lämpöpumpun talosi lämmitystarpeisiin. Teho riittää myös kylmimpinä päivinä eikä lisäsähköä juuri tarvita. Kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin tarpeen. Tämän vuoksi se toimii erinomaisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Bosch maalämpöpumppu sopii erinomaisesti myös saneerauskohteisiin keruupiirin valvonta-automatiikan ansiosta. Se mahdollistaa maksimaaliset säästöt vanhasta lämpökaivosta ja 7800i LW/M on siten loistava myös vaihtolaitteeksi ja kohteisiin, joissa tarvitaan korkeaa menoveden lämpötilaa (65 astetta).

Mataliin tiloihin on saatavilla varaajaton maalämpöpumppumalli Compress 7800i LW, joka on vain alle 1,2 metriä korkea. LW-mallin kanssa saatavilla on tyylikäs lasipintainen ja matala DHW 200 -käyttövesivaraaja.

Tutustu myös muihin Boschin lämpöpumppuihin ja pyydä tarjous

Bosch-lämpöpumput >>


Boschin lämpöpumput ovat turvallinen valinta

Robert Bosch aloitti lämpötuotteiden valmistuksen jo 1800-luvulla. Nykyään toiminta kattaa kaiken lämpövoimalaitoksista ja kaasukattiloista omakotitalojen lämpöpumppuihin. Boschilla kokemusta lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta 70-luvulta lähtien. Suuri osa kehitystyöstä tapahtuu Ruotsissa, jonka ansiosta lämmitysratkaisut sopivat täydellisesti pohjoismaisiin ilmasto-oloihin.

Lämpömestari_1920x1080

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
21.11.2022