Lämmitä kotisi edullisesti maalämmöllä – myös talvella!

Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin.

Maalämpöpumpulla saavutetaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästöt. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämmittäen talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna järjestelmä antaa mahdollisuuden hyödyntää energiakaivoa myös talon jäähdytykseen.

Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa. Samalla saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja riittävästi. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Ainoina vaatimuksena on sekä talon vesikiertoinen lämmönjako että maalämpöpumpun vaatima keruupiiri saadaan asennettua.

Tutustu maalämpöön >>

finland-318777_1920 muok

Uusi inverter-maalämpö sopii kaiken kokoisiin kohteisiin

Boschin Compress 7001i LW/M on uuden sukupolven inverter-maalämpöpumppu. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua inverter-tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Lämpöpumpun helppokäyttöinen kosketusnäyttö ja etäohjaus mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Paras SCOP: parhaimmillaan 5,85 (kylmä ilmasto, mallissa 3-12 kW) ja energialuokka A+++ eli markkinoiden paras säästö!

Compress 7001i LWM:ssä käyttöveden tuotto on huippuunsa ja sitä riittää vettä isommallekin perheelle. Siinä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. RST-kierukkasäiliö tuottaa poikkeuksellisen runsaasti käyttövettä: jopa 300l/40 °C/12l/min. Lämpöpumpussa on myös erittäin korkea menoveden lämpötila 65 astetta. Tämän vuoksi se soveltuu erittäin hyvin saneerauskohteisiin, joissa vaaditaan korkeaa menoveden lämpötilaa.

Portaaton tehonsäätö varmistaa parhaan säästön

Uudessa Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

Boschin Compress 7001i LW/M on helppo asentaa ja kantaa asennuspaikalle, koska kompressorin ja varaajayksikön saa alle 10 minuutissa jaettua nopeasti kahteen osaan. Sen huolto on myös helppoa, koska kaikki aktiiviset osat (kiertovesipumppu, vaihtoventtiili, kompressori) ovat helposti vaihdettavissa. Kaikkiin kylmäpuolen osiin pääsee käsiksi alle 10 minuutissa.

7001i LW_Right muok

Tutustu myös muihin Boschin lämpöpumppuihin

Bosch lämpöpumput >>


Compress 7001i LW/M on markkinoiden kaunein maalämpöpumppu, moderni lasipinta ja värillinen kosketusnäyttö tekevät pumpusta kauniin katsoa. Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin. Siinä on etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen EasyRemote -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapeli, niin voit etävalvoa pumppua esim. mökillä ollessasi.

  • Saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW
  • Vuosihyötysuhde SCOP 5,85 (mallissa 3-12 kW)
  • Energialuokka A+++
  • Etäohjaus
  • Helppokäyttöinen ja moderni
  • Käyttövettä jopa 300l/40 °C/12l/min
  • Sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi

Lataa maalämmön ostajan opas tästä >>

7001i LWM_LW_Right_small muok

Boschin lämpöpumput ovat turvallinen valinta

Robert Bosch aloitti lämpötuotteiden valmistuksen jo 1800-luvulla. Nykyään toiminta kattaa kaiken lämpövoimalaitoksista ja kaasukattiloista omakotitalojen lämpöpumppuihin. Boschilla kokemusta lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta 70-luvulta lähtien. Suuri osa kehitystyöstä tapahtuu Ruotsissa, jonka ansiosta lämmitysratkaisut sopivat täydellisesti pohjoismaisiin ilmasto-oloihin.

Lämpömestari_1920x1080

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

 
Päivitetty
26.1.2021