Tarpeenmukainen ilmanvaihto on energiatehokasta ja asukasystävällistä

Sisäilman laadulla on merkitystä, sillä vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Ilmanvaihdolla on mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma. Tehokas lämmöntalteenotto tekee ilmanvaihdosta myös energiatehokkaan.
 MyVallox-ilmanvaihtokoneet mahdollistavat tarpeenmukaisen
ilmanvaihdon automatiikallaan. Niitä voi myös ohjata etänä.

MyVallox-ilmanvaihtokoneet mahdollistavat tarpeenmukaisen ilmanvaihdon automatiikallaan. Niitä voi myös ohjata etänä.

Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda sisäilmaan puhdasta ilmaa ja poistaa normaalista elämisestä syntyneet hiilidioksidi, kosteus ja muut epäpuhtaudet. Nykyaikaisella tavalla tiiviiksi rakennetuissa tai remontoiduissa kodeissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on suuri. Mikäli kosteutta ei poisteta, tulee siitä ajan mittaan riski talon rakenteille, sillä pitkäaikainen kosteus luo edellytykset homeen muodostumiselle. Koneellinen tulo-poisto-ilmanvaihto pitää huolta sekä tiiviiksi rakennetun tai saneeratun talon rakenteista että asukkaiden hyvinvoinnista. Tuloilman suodatuksen ansiosta ulkoilman epäpuhtaudet, kuten katupöly ja siitepöly, eivät pääse sisäilmaan.

Merkittävää energiasäästöä saadaan aikaan valitsemalla ilmanvaihtokone, jossa on tehokas lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde. Mitä parempi lämmöntalteenottokyky laitteessa on, sitä vähemmän kuluu lämmitysenergiaa kylmän ilman
lämmittämiseen. Tämän vuoksi saneerauskohteissa kannattaa vanha ilmanvaihto- tai ilmalämmityskone vaihtaa uuteen entistä energiatehokkaampaan.

Tarpeenmukainen ilmanvaihto tuo osaltaan myös energiasäästöä, sillä se pitää huolen, että ilmanvaihto tehostuu ja pienenee automaattisesti juuri silloin, kun sille on tarve. Hyvä nyrkkisääntö on, kun ilmanvaihdon teho on pienennetty puoleen, sen kuluttama energiamääräkin putoaa alle puoleen. Tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon päästään käyttämällä viikkokelloa tai erilaisia ilmanlaatua tarkkailevia antureita. Viikkokellon avulla ilmanvaihto pidetään isommalla teholla, kun asukkaat ovat kotona ja pienemmällä teholla, kun ketään ei ole läsnä (esim. arkisin klo 8-16).

Ilmanlaatuanturit puolestaan havaitsevat automaattisesti sisäilman muutoksia, kuten kosteuden ja hiilidioksiditasapainon vaihtelua sekä VOC-yhdisteiden korkeita pitoisuuksia. Antureiden havaintojen mukaan ilmanvaihto tehostuu ja palautuu normaalitilaan, kun pitoisuudet ovat halutulla tasolla.

MyVallox-ilmanvaihto on arjen ylellisyyttä

MyVallox-ilmanvaihto mahdollistaa energiaa säästävän tarpeenmukaisen ilmanvaihdon. Se on vaivattomuutta arvostavalle asukkaalle todellista arjen luksusta.

MyVallox-ilmanvaihtokoneiden sisäänrakennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit huolehtivat ilmanvaihdon tehostuksesta automaattisesti. Ne havaitsevat, jos sisäilman kosteus- ja hiilidioksiditasapainossa tapahtuu muutoksia ja muuttavat ilmanvaihdon tehoa se mukaan. Halutessaan MyVallox-ilmanvaihtokoneisiin voi liittää myös MyVallox VOC-anturin, joka huolehtii ilmanvaihdon tehostuksesta, mikäli se havaitsee sisäilmassa määriteltyä enemmän rakennus- ja sisustusmateriaaleista haihtuvia orgaanisia epäpuhtauksia.

MyVallox-ilmanvaihtokoneiden helppokäyttöinen, tilavalintaan perustuva ohjauskin auttaa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon käytössä.

Ohjauspaneelin lisäksi koneita voi ohjata MyVallox Cloud- pilvipalvelun avulla verkkoyhteydellä missä vaan. Etäohjaus helpottaa aktiivisen arkea ja tuo joustoa kiireiselle.

Tarkempaa tietoa ja tilastoja kaipaavallekin MyVallox Cloud -pilvipalvelu on hyvä valinta. Kaikki palveluun rekisteröidyn koneen asetukset sekä vikatilat ovat nähtävissä verkon yli. Siellä voi myös tarkastella kosteus- ja hiilidioksiditilastoja ja lämpötiloja ja jopa säätää esimerkiksi tuloilman ja ilmavirtojen lämpötiloja. MyVallox Cloudin kautta myös Valloxin tekninen tuki voi auttaa etänä ongelmatilanteissa. Rekisteröidyn koneen ohjelmisto päivittyy automaattisesti.

MyVallox-tuoteperheestä löytyy sopiva vaihtoehto eri kokoisiin koteihin ja erilaisiin kohteisiin: matalaenergia- ja passiivitaloihin, peruskorjauskohteisiin ja rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Vakaana pysyvän tuloilman lämpötilan ansiosta uudet MyVallox-koneet soveltuvat entistä paremmin myös erikoistiloihin, joissa on suuri lämpökuorma, kuten sauna- ja serveritilat.

MyVallox-ilmanvaihtokoneista löytyy myös sopiva vaihtoehto erilaisiin asennuspaikkoihin. Tekniseen tilaan asennettavien koneiden lisäksi Vallox on kehittänyt koneita, jotka voi asentaa esimerkiksi pesutornin päälle pesuhuoneeseen tai WC-istuimen päälle. Valikoimassa on myös kone, joka integroidaan keittiökaapistoon ja se huolehtii sekä keittiön kärynpoistosta että koko asunnon ilmanvaihdosta.Vallox 51K MV on keittiöön asennettava ilmanvaihtokoneen ja
liesikuvun yhdistelmä. Se sopii erityisesti pieniin asuntoihin.

Vallox 51K MV on keittiöön asennettava ilmanvaihtokoneen ja liesikuvun yhdistelmä. Se sopii erityisesti pieniin asuntoihin.

Vallox BlueSky-kanavalla kahdesti rakentanut Mikko on tyytyväinen valintaansa

Mikko Fiskaali rakensi yksin taloonsa Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmän ja on tyytyväinen valintaansa. Valinta oli seinäjokelaiselle Mikolle helppoa, sillä rakentaminen Vallox BlueSky-kanavalla oli hänelle tuttua jo edellisen talon kohdalla. Mikko kertoo ilmanvaihtokanavan valinnan olleen helppo, sillä hän oli ollut Vallox BlueSky-kanavistoon erittäin tyytyväinen edellisessä talossaan. Asentamisen helppous oli yksi valintakriteereistä.

- Ensimmäistä taloa rakentaessa tulin ”vahingossa” valinneeksi BlueSky -järjestelmän. Silloin itselläni ei ollut kokemusta asennuksesta ja totesin, että asennus oli erittäin helppoa jopa täysin kokemattomalle. Siksi valitsin Vallox BlueSkyn empimättä uudelleen, kertoo Fiskaali valintansa perusteista.

Taipuisa Vallox BlueSky -putki on erittäin kevyt, joten sen kantaa helposti yksin ja nopeasti. Mikolla meni vain nelisen tuntia koko talon iv-kanaviston rakentamiseen. Mikon naapuri oli rakentanut oman talonsa vastaavaa peltistä kanavistoa viikon verran.

Mikko teetti iv-suunnitelman ammattilaisella ja hoiti asentamisen itse. Koska talon kanavisto suunniteltiin suoraan BlueSkylle, kaikki sen ominaisuudet – taipuisuus ja kanavaputken pieni koko – saatiin hyödynnettyä. Tarvikelaskenta oli helppoa hyvin tehdyn suunnitelman pohjalta ja materiaalihukka minimaalinen. - Vain putkea ylimitoitin ja sitä jäi yli.
 Vallox BlueSky on kätevä asennettava pikaliitoksineen. Kevyt
ja taipuisa ilmanvaihtoputki on helppo asentaa vaikka yksin.

Vallox BlueSky on kätevä asennettava pikaliitoksineen. Kevyt ja taipuisa ilmanvaihtoputki on helppo asentaa vaikka yksin.

Raikas ja puhdas ilma keittiöön

Ruuanlaitossa syntyvät käryt, hajut ja vesihöyryt voi poistaa nopeasti ja tehokkaasti oikeanlaisella liesikuvulla tai -tuulettimella.

Liesikupua valitessa kannattaa ulkonäön lisäksi kiinnittää huomiota kärynpoistokykyyn sekä tietysti käyttömukavuuteen. Tehokas ja helposti puhdistettava rasvasuodatin sekä riittävä valoteho ovat ominaisuuksia, jotka pitkällä aikavälillä lisäävät liesikuvun käytön miellyttävyyttä.

Vallox Capto -liesikuvut ja -tuulettimet on suunniteltu toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja sulautumaan osaksi keittiötä silloin, kun ruokaa ei laiteta.

Vallox Capto -malliston tyylikkäiden yksityiskohtien (kuten matala etupaneeli, kapasitiiviset kosketuskytkimet sekä sisään työnnettävä, karkaistu liukulasi) ansiosta liesikuvut ovat miellyttävät käyttää ja katsoa. Suuri ja optimaalisesti muotoiltu höyrynkeräystila tekee niiden kärynsieppauskyvystä erinomaisen. Vallox Capto -liesikupuja ja -tuulettimia saa sekä valkoisina että teräksen värisinä.

Vallox - kotimainen valinta

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Vallox-ilmanvaihtokoneille ja ja -liesikuvuille Avainlippu-merkin. Ne suunnitellaan ja valmistetaan Loimaalla, Varsinais- Suomessa lähes 50 vuoden kokemuksella. Vallox käyttää tuotteissaan kotimaisia komponentteja ja alihankkijoita aina, kun se on mahdollista.

Noin 150 henkilöä työllistävälle Valloxille tärkeitä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, vastuullisuus sekä ihmisten ja rakennusten hyvinvoinnista huolehtiminen. Yrityksen tuotteet ovat energiatehokkaita ja helppokäyttöisiä. Jokainen tuote testataan valmistusprosessin aikana niiden turvallisuuden ja laadun varmistamiseksi. Vallox-ilmanvaihtokoneet tunnetaankin pitkästä käyttöiästään ja toimintavarmasta tekniikastaan. Tarvittaessa tuotteisiin saa varaosia ja teknistä neuvontaa niiden koko elinkaaren ajan.

Ilmanvaihdon markkinajohtaja Vallox on viime vuosina panostanut energiatehokkuuden lisäksi tuotteidensa ääniteknisiin ominaisuuksiin, mm. investoimalla omaan äänilaboratorioon. Kaikilla Vallox-ilmanvaihtokoneilla on lisäksi Eurofinsin (ent. VTT) myöntämä energiasertifikaatti.
 


Tule tutustumaan messuille osastolle 16A

Rakenna & Remontoi -messut Myyrmäki-hallissa 24.-26.1.2020

Mukana_messuilla_RRmessut_1920x1080
 
Päivitetty
20.1.2020