5 vinkkiä keittiön kodinkoneiden valintaan

Kodinkoneet ovat merkittävä osa keittiötä. Ne vaikuttavat huomattavasti niin keittiön toiminnallisuuteen ja käyttömukavuuteen kuin koko kodin energiatehokkuuteen. Kodinkoneet ovat myös iso investointi keittiön kokonaisuudesta, joten niiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Listasimme viisi vinkkiä kodinkoneiden valintaan.

NI5A9155-HDR_inkku

1. Huomioi kodinkoneiden energiatehokkuus

Keittiöremontin yhteydessä moni miettii säästävänsä säilyttämällä vanhat kodinkoneet. Vaikka 20 vuotta vanha uuni vielä lämmittäisikin ruoan, on yksi tärkeimmistä nykyaikaisten kodinkoneiden ominaisuuksista energiatehokkuus. Keittiön kodinkoneet ovat merkittävä osa koko kodin energiankulutuksesta, ja investointi energiatehokkaisiin koneisiin maksaa itsensä nopeasti takaisin.

2. Huomioi tila kodinkoneita valitessasi

Toimivassa keittiössä eri toiminnot on mietitty huolella. Kodinkoneiden oikeanlainen sijoittelu ja mitoitus on tärkeä osa paitsi käyttömukavuutta myös keittiön visuaalista ilmettä. Onneksi kodinkonevalikoima on nykyisin hyvin laaja, ja saatavilla on sekä erikokoisia että erilaisiin tiloihin sopivia vaihtoehtoja.
”Nykyään on paljon korkeita huonetiloja, joihin ei välttämättä haluta liesituuletinta katosta roikkumaan. Tällöin kätevä ratkaisu on valita induktiotasoon asennettava liesituuletin”, vinkkaa keittiösuunnittelija Taru Supinen Keittiömaailma Tampere Ratinasta.
 

980A0517_inkku

3. Mieti kodinkoneet käyttötarpeen mukaan

Oma elämäntilanne ja se, kuinka keittiötä käytät, vaikuttavat kodinkoneiden valintaan. Mieti, mitä ominaisuuksia koneissa arvostat ja mistä olet valmis tinkimään. Jos uunin puhdistaminen on yksi epämieluisimmista kotitöistä, valitse pyrolyysiuuni, joka puhdistaa itse itsensä. Jos puolestaan höyryllä kypsentäminen ei ole sinun juttusi, älä investoi höyryominaisuuteen vain, koska se on nyt niin kovin trendikästä. Toisaalta uusilla innovaatioilla ja koneiden sovelluksilla pääset ruoanlaitossa lähes ammattilaisen tasolle. Lapsiperheessä induktioliesi on hyvä valinta jo turvallisuutensa sekä nopeutensa vuoksi.

4. Hanki kodinkoneet pakettina

Kodinkoneita ei kannata hankkia yhtä sieltä ja toista täältä, vaikka yksittäiset tarjoukset houkuttelisivatkin. Tarvittavien kodinkoneiden hankkiminen pakettina kannattaa useammasta syystä. Pakettitarjoukset ovat usein edullisempia kuin yksittäin hankitut koneetko. Lisäksi kokonaisuus pysyy hallussa ja koneet sopivat yhteen sekä toiminnollisesti että ulkonäöllisesti.
 

AlaCarte-keittio-Rigato_1920

5. Varmista kodinkoneiden yhteensopivuus keittiökalusteiden kanssa

Kodinkoneiden valikoima on todella laaja ja ostopaikkoja on useita. Uutta keittiötä suunnitellessa fiksu ja turvallisin vaihtoehto on valita kodinkoneet keittiöliikkeen valikoimasta. Kun koneet hankitaan keittiöliikkeen kautta, voit olla varma, että ne sopivat mitoitukseltaan ja toiminnoiltaan täydellisesti yhteen keittiön kalusteiden kanssa. Säästät myös aikaa, kun saat kaiken yhdestä paikasta. Keittiösuunnittelija osaa huomioida toiveesi sekä sen, että koneet sopivat saumattomasti kalusteisiin ja ovat oikein sijoitettuja. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä asennuksen yhteydessä.
 

Keittiomaailma-1170x235px-kamppiskuva

Voit jättää yhteydenottopyynnön myös keittiökalusteista


 
Päivitetty
15.1.2020