• Etusivu
  • Energia

Haaveiletko uudesta katosta tai katon korjauksesta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 03.09.2020
20207_65907.jpg

Kuvassa Jukkatalojen paritalo, johon on valittu katemateriaaliksi Ormax EVO -tiilikate.

Katto on kodin viides julkisivu ja siksi se on tärkeä osa rakennuksen ilmettä. Se on myös kriittinen suoja talon rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kodin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä sekä nostaa sen arvoa. Monimuotoisen katon asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.

Kattoremontti ilman stressiä

Katon vuositarkastuksen voidaan suorittaa taloyhtiössä huoltoyhtiön toimesta, mutta korjaustöissä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Korjaustöihin on syytä ryhtyä heti, kun katolla havaitaan kulumia tai halkeamia. Katon käyttöikä vaihtelee kattotyypistä ja materiaalista riippuen keskimäärin 30-50 vuoden välillä. Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kosteusvauriot tulevat kalliiksi.

Jos katon kunto arveluttaa, voi ammattilaiselta pyytää katon kuntoarvion, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.

Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita laadukas aluskate.
Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita laadukas aluskate.

Luonnonmukainen tiilikatto, jonka alla on mukava asua

Uusi laattakattotiili Ormax EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto­ olosuhteisiin. EVO yhdistää modernin teknologian tämän päivän kate­materiaalin esteettisiin, toiminnallisiin ja ekologisiin vaatimuksiin. Eläväpintainen ja kaunis laattakattotiili on ilmeeltään kevyt. Kokonaan luonnon materiaaleista valmistettu tiilikatto on äänetön ja sen alla on viihtyisää asua myös myrskyn vihmoessa ulkona. Tiilikatolla on myös lämpöä eristävä vaikutus, eikä yläkerran sisälämpötila pääse nousemaan epämiellyttävän korkeaksi. Moderni tiilikatto suojaa kiinteistöä jopa 70 vuotta.

EVO valmistetaan Suomessa, Orimattilassa - yhdessä Euroopan moderneimmista kattotiilitehtaista.

EVOn värivaihtoehdoista löytyy jokaiseen rakennukseen sopiva väri.
EVOn värivaihtoehdoista löytyy jokaiseen rakennukseen sopiva väri.
Info

Info

Ormax EVO -tuotteet löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta!

Aurinkopaneelit sulautuvat nyt osaksi kattoa

Perinteisten, vesikatteen päälle asennettavien aurinkopaneelien vaihtoehdoksi löytyvät myös uudenlaiset, kattoon integroitavat aurinkopaneelit. Tuusulan Asuntomessuilla BMI Ormaxilla on esillä kaksi kohdetta, joissa on Ormax EVO Aurinkokatto. Tiilikatto on noussut yhdeksi asuntomessujen trendikatoksi. Joka neljäs messurakentaja on valinnut tiilikaton kotinsa katoksi.

Uusissa omakotitaloissa harjakatot ovat jyrkkiä ja katto olennainen osa julkisivua. Aurinkopaneelit, etenkin laajana pintana peittävät herkästi alleen varsinaisen katemateriaalin. Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto rakentajalle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin.

- Esimerkiksi BMI:n Ormax EVO Aurinkokatossa aurinkopaneelit ovat osa vesikatetta ja kattokokonaisuutta. Ne eivät ole ylimääräinen varsinaisen katon päälle tuleva lisävaruste teknisesti tai taloudellisessa mielessä, kertoo myyntipäällikkö, BMI Suomen aurinkokattojen asiantuntija Teemu Talvia.

Integroidut aurinkopaneelit saa katolle helposti myös jälkikäteen

Ormax EVO –tiilikatolle on helppo asentaa integroidut aurinkopaneelit myös jälkikäteen: katon ruodejako on suoraan paneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

- Jos haluaa esimerkiksi ensin seurata muutaman vuoden uuden talon sähkönkulutusta, ja kasvattaa aurinkopaneelien määrää sen jälkeen, se onnistuu EVO-tiilikaton ja integroitavien paneelien kanssa hyvin, Teemu Talvia kertoo.

Avaimet käteen -tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Energia
aurinkosähkö
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
halli-osake kuvattu ylhäältä päin ja hallin katto on selkeästi esillä. Halli on puiston reunassa.
Peltikattoja saa nyt nopealla toimituksella – varmista kuitenkin toimittajan luotettavuus
Asiakasnäkökulmasta tarkasteltuna rakennusalan ja rakennustarvikkeiden myynnin tilanne on ilman muuta palkitseva. Yritysten tilauskannat ovat niukenneet merkittävästi, mikä tarkoittaa sitä, että remonttitöille voi saada tekijän vain muutamien päivien tai viikon varoitusajalla. Virte-Metallin toimitusjohtaja Jaakko Virtanen Peltiä-blogissaan toteaa, että Tämä tilanne tekee urakkatarjousten sekä myös tarvikkeiden kilpailuttamisesta erityisen järkevää, sillä urakoitsijoiden välinen taistelu projekteista on kovaa.Huippuvuosien 2021–2022 hintatasosta on tullut selvä lasku, joka näkyy niin työn kuin materiaalien hinnoissa – monien remonttien kustannukset ovat pudonneet jopa 10–20 % tai jopa enemmänkin. Vaikka tulevaisuuden hintakehitystä on vaikea ennustaa, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakennusliikkeille säästää merkittävästi urakkakustannuksissa verrattuna edellisiin vuosiin.Peltimarkkinat ovat verrattavissa rakennusalan suhdanteisiin, joissa varsinkin uudispuolella on notkahdusta tullut reippaastikin. Korjaus- ja remontointipuolella kauppa vielä käy.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton