• Etusivu
  • Talo

Täyttä terästä jo 40 vuotta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
201912_61920.jpg

Tekninen asiantuntija Lauri Laine ja toimitusjohtaja Leena Lundell tarkastelevat Liunen sydäntä; liukuoven teräksistä elementtiä, joka hitsataan takuulla lujaksi Aulis Lundell Oy:n tehtaalla Saukkolassa.

Kevytrakenteiden uranuurtajana tunnettu Aulis Lundell on ollut mukana kehittämässä suomalaista kevytrakentamista jo 70-luvulta alkaen. Vuonna 1975 Suomessa käynnistettiin, Auliksen suunnitelmien mukaan, väliseinärankatuotanto ja jo 1980-luvulla väliseinärangan käyttö Suomessa alkoi yleistyä.

Vuonna 1980 Aulis perusti nimeään kantavan yrityksen yhdessä vaimonsa Anjan kanssa. Aluksi Aulis Lundell Oy suunnitteli ja valmisti tuotantokoneita. Vielä tänäkin päivänä yrityksen konekannasta yli puolet on omaa tuotantoa. Pian ohjelmaan otettiin rullamuovausteknologiaa hyödyntävä väliseinäranka ja -profiilituotanto.

Uudet innovaatiot vuosikymmenestä toiseen ovat yksi Aulis Lundell Oy:n menestystekijöistä.
Uudet innovaatiot vuosikymmenestä toiseen ovat yksi Aulis Lundell Oy:n menestystekijöistä.

Uuden vuosituhannen ratkaisuja

2000-luvulla Aulis Lundell Oy laajensi tuotantoaan jatkojalostettuihin kevytrakenneratkaisuihin. Vuonna 2006 markkinoille tuotiin innovatiivinen Liune Door. Seinän sisään liukuva väliovikokonaisuus otettiin innokkaasti vastaan ratkaisemaan rakentamisen haasteita.

Liunen tilaa lisäävät ratkaisut tuovat asuntojen kaikkiin tiloihin viihtyvyyttä ja käytännöllisyyttä.

Tekniset ominaisuudet kuten hyvä ääneneristävyys, nopea asennettavuus, asennusergonomia ja mittatarkka rakenne tekevät Liunesta halutun välioven. Liune-tuoteperhe on aina valmistettu kokonaan Suomessa. Kotimaiseen laatuun kuuluu oleellisena osana suomalainen design. 2020-luvulle siirryttäessä Liunen rooli kodin taide-elementtinä on tuotu uudelle tasolle yhteistyössä kuvataitelija Johanna Oraksen kanssa. Lue lisää

Taiteilija Johanna Oras ja Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell
Taiteilija Johanna Oras ja Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell

Yhteistyö näyttelee merkittävää roolia myös Aulis Lundell Oy:n muissa tuotteissa. Vuonna 2009 Aulis Lundell Oy:n ja Gyproc Saint-Gobain Finlandin yhteistyön tuloksena syntyi ergonominen teräsranka Gypsteel®, jossa yhdistyvät patentoitu Ultrasteel-teknologia, tehokas teollinen valmistus, markkinoiden paras asennusergonomia sekä kokonaistaloudellisuus. Gypsteelin tuomat edut ovat vauhdittaneet teräsrankarakentamista, ja nykyään peräti kahdessa kolmesta teräsrakenteisestä väliseinästä käytetään Gypsteeliä.

Aulis Lundell Oy on aina toiminut kehityksen kärjessä.
Aulis Lundell Oy on aina toiminut kehityksen kärjessä.

Onnea 40-vuotias Aulis Lundell Oy!

Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen, kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen sekä jatkojalostettujen tuotteiden kuten elementtien valmistukseen. Suomalainen perheyritys on toimittanut rakennusteollisuudelle Lundell-Profile -tuotteita jo vuodesta 1980. Lue lisää.

Aulis ja Anja Lundell - rakkaudesta teräkseen!
Aulis ja Anja Lundell - rakkaudesta teräkseen!
201912_61915.jpg
Aulis Lundell Oy
Talo
terästuotteet
liukuovi
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Liune Door liukuovet – extraneliöitä asumiseen
Liune on kotimainen liukuovikokonaisuus, jossa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole enää koskaan tiellä! Yksi Liune-ovi antaa tilaa asumiseen 1-3 m2 ja laaja ovimallisto saa sisustajan mielikuvituksen lentoon.Liune on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativalle sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja.Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
20235_40136.jpg
Teräsrangalla pystytät väliseinät nopeasti
Gyprocin Teräsranka on helppo ja nopea tapa asentaa kodin väliseinät. Teräsrangan etuna onkin mittatarkkuus sekä suoruus. Teräsrangat pysyvät kiskon laippojen välissä kitkalla, lopullinen kiinnitys varmistuu levytettäessä. Rangan voi siirtää keskelle levysaumaa levytettäessä.Teräs on puuhun verrattuna hyvä materiaali, sillä se on elämätön. Ominaisuutensa ansiosta kipsilevyn takana ei tapahdu suhteellisen kosteuden tai lämpötilan muuttuessa samanlaista elämistä kuin puurankaa käytettäessä. Ääneneristysarvot on myös mahdollista saavuttaa yksinkertaisemmalla rakenteella terästä käytettäessä.Tiesitkö muuten, että teräsranka on puurankaa edullisempi ratkaisu?Tutustu Gyprocin Teräs- ja Puurankajärjestelmiin tästä
kuvassa eduskuntatalo kauniin sinistä taivasta vasten
Terästuotteet, erinomaisia ratkaisuja korjausrakentamisessa
Korjausrakentaminen on erinomainen tapa säästää ympäristöä. Purkamisen ja uudisrakentamisen sijaan saadaan kunnostamalla vanhaa toteutettua merkittävää säästöä rakennuskustannusten sekä erityisesti hiilijalanjäljen muodossa. Yhteiskunnassamme on pitkään vallinnut käsitys luonnonvarojen loputtomuudesta, mutta tämä näkemys ei vastaa todellisuutta. Siksi on tarpeellista harkita uudelleen, millaisista materiaaleista haluamme rakentaa yhteiskuntaamme.
Ahola-transportin_moduuleidta_tehty_rakennus-Aulis_lundell_oy
Nopeaa ja turvallista rakentamista moduulien avulla
Esivalmistetut teräsmoduulit ovat erinomainen mahdollisuus urakoitsijoille ja asentajille, jotka haluavat nopeuttaa rakennusprojekteja ja vähentää rakentamisen kustannuksia. Esivalmistetut moduulit valmistetaan kuivissa tiloissa tehtaalla, jossa niiden tarkkuus ja laatu voidaan varmistaa ennen toimittamista rakennuspaikalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton